Besteed meer dan € 80 en ontvang 5 extra wietzaadjes. Gebruik nu de code 98THC.

By Luke Sumpter

Je zou het niet verwachten, maar als je je koffiedik weggooit, gooi je eigenlijk heel goedkope, effectieve en natuurlijke mest weg. Het is heel goed te gebruiken om je cannabistuin of binnenkweek te voeden. Bovendien kan koffiedik helpen om verdachte geurtjes te verbergen en je cannabis te beschermen tegen parasieten en vele andere plagen.

Koffiedik is heel makkelijk te verkrijgen en is voor verschillende kwekers interessant, vooral voor de milieubewuste. Het is namelijk 100% veganistisch. Als je je eigen koffiedik gebruikt of dat van bijvoorbeeld je buren, minimaliseer je bovendien het benodigde transport. Ook is biologisch koffiedik heel geschikt voor kwekers die geen pesticiden willen gebruiken en voor een volledig biologische tuin kiezen.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen voor het gebruik van koffiedik bij je cannabiskweek.

HET GEEFT DE ZUURGRAAD EEN BOOST

Door koffiedik aan je bodem en compostmengsels toe te voegen, verhoog je de zuurgraad ervan. Cannabisplanten doen het goed in een omgeving die iets aan de zure kant van het pH-spectrum ligt. Zo geven ze de voorkeur aan pH niveaus van 6-6,5. Een te hoge of lage pH-waarde in de bodem verhindert de groei van je planten. Het is dus belangrijk om de zuurtegraad goed in de gaten te houden. Koffiedik kan gebruikt worden als “pH-verlagend” product. Het verlaagt de pH van je bodem als deze te alkalisch is. Bovendien is het 100% natuurlijk en kun je het na de kweek weggooien zonder dat dit schadelijk is voor het milieu.

HET KAN GEBRUIKT WORDEN VOOR COMPOST

Telkens wanneer je het koffiedik uit je koffiezetapparaat haalt, kun je dit meteen toevoegen aan je compostbak. Dit afvalmateriaal bevat voedingsstoffen die je cannabisplanten gezond en krachtig houden. Doe je het in je compostbak, in plaats van dat je het direct over de bodem uitstrooit? Dan kan het fungeren als groenafval. Dit kan vervolgens gemengd worden met koolstofrijk afval, zoals stro en houtas. Daarmee heb je een heel geschikt mengsel dat de benodigde warmte genereert om de materialen af te breken tot kwaliteitscompost.

Koffiedik verrijkt het compostmengsel met significante gehaltes stikstof. Dit belangrijke mineraal is voor planten essentieel. Het is namelijk een belangrijk bestanddeel van chlorofyl. Dit is het groene pigment dat planten gebruiken bij de fotosynthese. Koffiedik biedt je planten een goede dosis stikstof. Daarbij kan het mogelijke schadelijke tekorten tijdens de groeicyclus voorkomen.

Koffiedik In Compost Voor Cannabisteelt

HET BESTRIJDT LASTIG ONGEDIERTE

Koffiedik beschermt niet alleen tegen parasieten, het verhaal gaat ook dat het helpt tegen bepaalde schimmels, zoals Fusarium, Pythium en Sclerotinia. Ongediertebestrijding is misschien wel een van de meest uitdagende factoren van een cannabiskweek. Er zijn heel wat kleine wezentjes die de voedingsstoffen van de cannabisplant maar al te graag opeten. Als ze met velen tegelijk aanvallen, kunnen ze je cannabis heel wat schade toebrengen. Veel dreigingen kunnen aangepakt worden als ze in een vroeg stadium ontdekt worden. Maar voorkomen is veel beter dan genezen. Zo biedt het gebruik van koffiedik meerdere voordelen in de strijd tegen ongedierte.

Ten eerste blijkt de zuurgraad van het materiaal parasieten af te weren. Daarnaast bevat koffiedik kleine, scherpe deeltjes die een licht schurend karakter hebben. Insecten die via de bodem naar je planten kruipen, laten zich afschrikken door dit scherpe mijnenveld.

Koffiedik biedt niet alleen bescherming tegen beestjes, maar schijnt ook te helpen bij schimmelplagen, zoals bij Fusarium, Pythium en Sclerotinia.

VOEDSEL VOOR WORMEN

Uitwerpselen van regenwormen verrijken de aarde met nuttige organische stoffen. Wormen zijn een belangrijk onderdeel van veel cannabistuinen en fungeren als kleine compostmachines. Het houden van wormen met dit doel wordt ook wel vermicultuur genoemd. De wormen eten het organisch materiaal dat ze tot hun beschikking hebben. Hun poep kan vervolgens gebruikt worden als compost: vermicompost. Wil je wormen koffiedik voeren? Let er dan op dat ze ook ander organisch materiaal eten. Zo zorg je voor evenwichtige voeding die niet te zuur is.

External Resources:
  1. Using coffee grounds in gardens and landscapes http://pubs.cahnrs.wsu.edu
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.