Nieuwe cannabis Seedfinder - vind jouw match!

By RQS Editorial Team

Hoewel alle vormen van het kweken van cannabis zo hun eigen uitdagingen en obstakels hebben, kan gerust worden beweerd dat het kweken van cannabisplanten buiten, overgeleverd aan de elementen, iets uitdagender is. Tot deze beproevingen kunnen we ook ongedierte rekenen, die zich aangetrokken voelen tot de weelderige groene tuinen, vol met voedzame vegetatie.

Slakken en naaktslakken komen misschien iets minder vaak voor, maar zijn absoluut niet minder schadelijk voor je buitenproject. Deze slijmerige monsters lijken sterk op elkaar: Het zijn traag bewegende, vraatzuchtige wezentjes, uitgerust met antennes. De visuele factor die de een van de ander onderscheidt, is het huisje, de draagbare vorm van bescherming.

Slakken en naaktslakken zijn eenvoudig te herkennen en als je ze in je tuin ziet, weet je natuurlijk dat ze aanwezig zijn. Je kan soms echter al beschadigingen aan je planten zien voordat je deze indringers spot en besluit actie te ondernemen. Een duidelijk teken dat een slak trek heeft gekregen in je kostbare plantjes, is een slijmspoor. Deze sporen kan je vinden op je bladeren, het terras of in het gras en ziet eruit als... slijm. De sporen glinsteren in de zon en zijn duidelijk herkenbaar. Hopelijk zie je de sporen direct, nog voordat de slakken echt schade kunnen aanrichten.

Slug-eaten leaves
Slug-eaten leaves

Een ander overduidelijk teken dat deze weekdieren proberen je wiet op te eten, is de duidelijke schade die ze achterlaten tijdens hun vraatzuchtige rooftochten. Vanwege de vorm van hun mond, laten slakken onregelmatige randjes na rondom de gecreëerde gaten. Deze randjes zullen minder opvallend worden als ze meer schade aanrichten. Slakken en naaktslakken azen op de zachte bladeren van je cannabisplanten.

Hoewel een eerste aanval wellicht niet al teveel schade veroorzaakt, zal je al snel merken dat je planten hun kostbare fotosynthese bladeren kwijtraken als je het probleem niet aanpakt.

Dus, dit probleem bestaat en de dreiging is echt, maar wat kan er worden gedaan om je gewas te beschermen en de maximale oogst te behalen? Nou, voordat je op oorlogspad gaat, is het belangrijk even diep adem te halen en de situatie reëel te bekijken. Het is bijna onmogelijk alle slakken te verwijderen uit je tuin. Deze wezentjes spelen tenslotte een rol in het ecosysteem. Het is echter wel mogelijk diverse technieken in te zetten waarmee je de populatie vermindert en dus ook het risico op beschadiging van je cannabisplanten, wat gevolgen kan hebben voor de afmetingen en de gezondheid.

Er zijn verschillende niet-chemische methodes om slakken en naaktslakken aan te pakken en biologische tuinders zullen hier wellicht de voorkeur aan geven, omdat ze de omgeving en de gezondheid van het gewas minder verstoren. We noemen er een paar:

GA OP JACHT

Slug in garden
Slug in garden

Diverse bronnen beweren dat je slakken en naaktslakken het beste in de avond en de nacht kan vinden en vangen. Neem een lampje mee en ga op jacht naar deze wezentjes in je tuin. Zoek onder bladeren, potten, tuinmeubels, in hoog gras en boomstammen.

Als je slakken vindt, pak je ze op en laat ze ver uit de buurt van je kostbare gewas weer vrij. Het creëeren van speciale schuilplaatsen in je tuin kan helpen ze in een kleiner gebied te krijgen, waarna je ze makkelijker vindt en verwijdert. Probeer bakstenen met gaten, gebroken plantenbakken of zelfs andere planten.

TREK NATUURLIJKE VIJANDEN AAN

Je kan ze dus zelf opjagen, maar je kan ook technieken gebruiken die de natuurlijke vijanden van slakken aantrekken en dat is wellicht veel gemakkelijker. Deze roofdieren zijn waarschijnlijk veel gemotiveerder op slakken te jagen dan jij, want ze hebben ze nodig om te kunnen overleven.

Hedgehog
Hedgehog

Een aantal dieren die slakken als maaltijd beschouwen, zijn salamanders, padden, diverse vogelsoorten en egels. Naast het feit dat deze beesten je vraatzuchtige ongedierte uit de weg ruimen, zullen ze ook niet aan je kostbare cannabisplanten komen. Een geweldige methode om te verzekeren dat deze dieren in je tuin komen, is wat ruimte vrij te houden om er een vijver te maken. Een aantal van de genoemde dieren zullen een vijver als waterbron gebruiken en er misschien wel afhankelijk van worden of het beschouwen als een vaste stek.

INTRODUCEER NEMATODEN

Nematoden zijn natuurlijk voorkomende micro-organismen die reeds bestaan in de aarde. Ze werken als parasieten voor slakken en zullen de slak doden nadat ze hun gastheer hebben geïnfecteerd.

Het gebruik van nematoden heeft meer voordelen dan het gebruik van chemicaliën. Nematoden zijn een type rondworm die geen gifstoffen bevat en daarom niet schadelijk is voor mensen en warmbloedige dieren.

Dit is goed nieuws voor tuinders met huisdieren! Het gebruik van nematoden om slakken aan te pakken, zal ook veel onbedoelde, positieve bijwerkingen hebben; ze zijn zo effectief als vorm van biologische pesticide, dat ze je cannabisplanten ook beschermen tegen larven, varenrouwmuggenwortel wormen, vlooien, wortel snuitkevers, aardrupsen, stengelboorders en grassnuitkevers.

Nematodes
Nematodes

Verschillende types nematoden werken op verschillende manieren. Sommige types kunnen letterlijk op hun prooi jagen door een doel-zoekend mechanisme te gebruiken op basis van kooldioxide niveaus, terwijl anderen geduldig ondergronds wachten tot hun prooi hen passeert.

Wanneer een nematode zijn prooi vindt en aanvalt, zal er een giftige bacterie worden afgegeven die de gastheer in enkele dagen zal doden.

Nematoden kunnen worden gekocht in de vorm van gels, sponsjes, klei en gedroogde granules. Deze producten kunnen direct op de aarde worden aangebracht. Gelokaliseerde toepassing is het meest effectief, zeker als je gezien hebt dat de slakken zich in de aarde bevinden.

Nematoden floreren in vochtige aarde, omdat ze dan de ruimte hebben te bewegen in de met water gevulde ruimtes in de aarde. Na het toevoegen van nematoden, maak je het geheel dus compleet met een beetje water.

ZET EEN PAAR VALLEN

Cannabis beer snail eating trap
Cannabis beer snail eating trap

Kwekers van cannabis zullen het fijn vinden om te horen dat de trek van slakken verder gaat dan verse groene plantjes.

Er kunnen dus vallen worden neergezet om de onwelkome slakken te lokken en te doden. Een bekende en effectieve val bestaat uit een pot in de aarde, gevuld met bier.

De beestjes kunnen de geur niet weerstaan en al snel de pot vullen. Om deze reden moet de pot regelmatig worden gecontroleerd en geleegd. Hetzelfde kan worden gedaan met uitgeholde sinaasappelhelften, meloen en grapefruit.

BOUW HINDERNISSEN

Vochtabsorberende mineralen en afstotende gels kunnen worden gebruikt als barrières als vorm van verdediging.

Ook kunnen kopertape en ringen worden gebruikt om een perimeter te vormen en het wordt beweerd dat dit een elektrische shock veroorzaakt bij slakken, vanwege de reactie die veroorzaakt wordt door lichamelijk contact.
BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.