Inbegrepen GRATIS producten
Vogels En Cannabis: Problemen En Oplossingen
Cannabiskwekers moeten altijd voorzorgsmaatregelen nemen, willen ze een succesvolle oogst behalen. Een buitenkweek kan bijvoorbeeld geplaagd worden door vogels. Deze kunnen je zaden stelen waardoor je niets meer hebt om mee verder te gaan. Met de volgende tips kun je dit voorkomen.
Ongeacht hoeveel ervaring je hebt met het kweken van cannabis, je komt vaak voor een groot aantal problemen te staan. De vervelendste bedreigingen: insecten, slechte weersomstandigheden, problemen met het kweekmedium, hitte-stress, vogels, enzovoort. Het is nogal balen als je cannabis beschadigd is of als je niets meer over hebt na veel arbeid. Nog erger is het als je je realiseert dat je het had kunnen voorkomen.
Wat vogels betreft, bestaat er een haat-liefde-verhouding met de dames in je cannabistuin. Zo kunnen ze je tuin een handje helpen, omdat ze je wietplanten verdedigen tegen ongewenste insecten. Ze kunnen echter ook onherstelbare schade veroorzaken. Daarbij eten ze de zaden op. Hier volgt wat je over vogels moet weten en wat je kunt doen om te voorkomen dat ze je planten beschadigen.
LASTIGE VOGELS
We willen natuurlijk niet alle vogels over één kam scheren. Toch hebben kwekers vaker wel dan niet problemen met ze. Je kunt het je haast niet voorstellen, maar er zijn veel vogelsoorten die het speciaal op cannabiszaden gemunt hebben. Een reëel risico dus voor ons, kwekers. Vanaf het moment dat je wietzaadjes klaar zijn om geplant te worden, staan onze gevederde vrienden al klaar voor een luchtaanval. Ze eten daarbij alles op en er valt niets meer te kweken. Kweek je om zaden te produceren? Dan kunnen de vogels ook toeslaan terwijl de plantjes groeien. Voor kwekers die niet vanuit zaden kweken, zijn vogels echter zelden een issue. De vogelsoorten waarvan je de meeste problemen kunt verwachten, zijn:
- De kneu
- De kleine bonte specht
- De ekster
- De spreeuw
- De huismus
- De ringmus
- De boomklever
- De zomertortel
TEKENEN VAN VOGELS
Als je buiten kweekt, kun je altijd vogels verwachten. Je kunt daarbij vrij eenvoudig vaststellen of ze aan je cannabis zitten en zich er tegoed aan doen of niet. Dat vogels je kweek bezoeken, is niet per se een slechte zaak. Dit zijn de tekenen die je in de gaten moet houden:
- Verdwenen zaden: vaak is dit een duidelijk teken dat je zaden verorberd zijn, maar soms is de oorzaak onbekend. Behalve vogels kan het ook zijn dat je zaden per ongeluk opgegeten zijn door andere beestjes. Bijvoorbeeld bij hun zoektocht naar insecten.
- Vogels op heterdaad betrappen: zie je dat een vogel je zaadjes steelt of van je cannabis knabbelt? Dan kun je er logischerwijs van uitgaan dat je een vogelprobleem hebt.
- Vogelpoep: dit is misschien wel het meest herkenbare teken. Zie je op verschillende plaatsen meerdere vogelpoepjes? Dan is de kans groot dat vogels regelmatig je kweek bezoeken.
VOGELOVERLAST OPLOSSEN
Er zijn twee belangrijke redenen waarom vogels je kweek bezoeken: om ervan te eten of zich tegoed te doen aan de beestjes die erop zitten. Hoe dan ook, je wilt liever niet dat ze in de buurt komen. Gelukkig kun je maatregelen nemen en je wietplanten beschermen tegen vogels. We raden je echter aan hiermee te wachten tot je er zeker van bent dat ze er met je cannabiszaden vandoor gaan. Hier volgen enkele tips:
- Een vogelverschrikker in de buurt van je cannabistuin plaatsen is een traditionele, maar effectieve manier om je planten te beschermen.
- Reflecterende en glimmende voorwerpen aan de takken hangen helpt ook goed om vogels op afstand te houden. Je kunt blikjes ophangen, aluminium verpakkingen en zelfs cd's. Hoe meer je er in je tuin hangt, hoe groter de kans op een succesvolle oogst.
- Ook het opwerpen van een barrière tussen je planten en de vogels kan helpen. Dit kan een lichtgewicht net zijn of een doorzichtige PVC bedekking. Zo blijven niet alleen vogels op afstand, maar ook andere schadelijke insecten.
- Waarschijnlijk de veiligste manier om je kostbare planten te beschermen, is een vogelhuisje met vogelvoer. Als je die strategisch opstelt, zorg je voor een goede afleiding. Vogels zijn dol op rogge, gerst en haver. Als je dat in een voederhuisje strooit, doen ze zich niet zo snel tegoed aan je planten.
CONCLUSIE
Beveiliging van je kweekplek is altijd prioriteit nummer één. Dat houdt ook in dat je je kweek verborgen houdt als je ergens woont waar het verboden is of mensen je er raar voor aankijken. Heb je de vrijheid en ruimte om je buitenkweek te optimaliseren, zodat het goed beschermd is tegen allerlei beestjes? Dan kun je jezelf gelukkig prijzen. Voor mensen die een geheime kweek of soortgelijke actie op touw zetten, is het verstandig onderzoek te doen en te improviseren.