Mannelijke en hermafrodiete cannabisplanten

Wanneer je normale zaden kweekt, krijg je normaal gesproken uit de ene helft vrouwelijke en uit de andere helft mannelijke planten. Dit kan leiden tot een heleboel verspilde ruimte in de kweekruimte, wat in het bijzonder een probleem is voor thuiskwekers met beperkte ruimte. Gefeminiseerde zaden voorkomen dit probleem, want zij bieden de kwekers zaden die voor 99.99% vrouwelijk zijn. Toch is er een kans dat de plant mannelijk of hermafrodiet, ook bekend als hermi, wordt. Een hermi-plant is een vrouwelijke plant die mannelijke bloemen produceert, waardoor ze dezelfde problemen in de kweekruimte oplevert als een mannelijke plant.

De grote meerderheid van gefeminiseerde zaden wordt niet hermi, maar toch lijken er een paar algemene factoren te zijn die dit kunnen beïnvloeden. We hebben ontdekt dat kwekers met een kleinere opzet een grotere kans hebben om met dit probleem te maken te krijgen. Hitte kan een belangrijk probleem zijn in kleinere ruimtes, want het kan de plant onder spanning zetten. Er zijn ook nog andere factoren die een plant hermi kunnen maken, maar die kunnen worden gecontroleerd. De temperatuur in de kweekruimte zou, met name in de eerste paar weken, onder de 30°C moeten liggen, met een ideale temperatuur van 20-25°C.

Licht is een andere belangrijke factor: zowel de kracht/hoeveelheid als het type licht. Over het algemeen raden we aan om niet meer dan 40.000 lumen per vierkante meter te gebruiken. Dit komt neer op 400 watt, op grofweg 60 cm afstand van de planten, per meter. Wanneer je planten beginnen te bloeien, kun je de lichthoeveelheid verhogen om de buds te helpen om zich verder te ontwikkelen.

We hebben ook ontdekt dat te veel rood licht hermis kan veroorzaken, dus we raden Son-T Agro of Green Power aan. Deze zijn geschikt voor het groei- en bloeistadium en bevatten minder rood en meer blauw licht. We raden af om Son-T Plus lampen te gebruiken, omdat deze teveel rood licht bevatten. Ze zijn goed om te gebruiken in het bloeistadium, maar niet geschikt voor groeiende, gefeminiseerde planten.

De kwaliteit van de aarde of het kweekmedium is ook belangrijk. Potgrond met een NPK waarde van 12-14-24 is het beste voor het kweken van vrouwelijke planten. De aarde van het kweekmedium mag nooit te droog zijn omdat dat ook de plant onder spanning kan brengen.

Kortom: als je gefeminiseerde zaden kweekt, dien je een overdaad aan licht te vermijden; met name rood licht, hoge temperaturen, droge kweekmediums en lage stikstofpercentages en hoge kaliumpercentages van de voedingsstoffen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.