Hopelijk lees je dit artikel voordat je gedesillusioneerd bent door cannabis van slechte kwaliteit. We hopen niet dat je achter je laptop zit met een lege bowl, tobbend over dat je niets voelt van wat je hebt gerookt. Of dit artikel nu te laat komt of niet, je ervaringen met slechte wiet kun je vanaf nu achter je laten. Lees hier alles over hoe je een expert kunt worden op het gebied van het herkennen van goede toppen.

Ten eerste is het handig om te weten dat niet alleen zichtbare aanwijzingen belangrijk zijn bij het bepalen van hoe goed of slecht je wiet is. Om een doordachte conclusie te kunnen trekken, moet je het roken, verdampen en eten. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten wanneer je je dealer belt of naar de coffeeshop gaat. Als je in een land woont waar een gedoogbeleid wordt gehanteerd, heb je dit artikel wat minder hard nodig. Je hoeft alleen te weten hoe je de goede van de net iets minder goede wiet onderscheidt. Hoe dan ook, je hoeft waarschijnlijk nooit meer nare ervaringen met slechte wiet te ondergaan.

cannabis knoppen kwaliteit

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER SHWAG

Slechte wiet, ook wel “shwag” genoemd, is iets waar je ver van uit de buurt moet blijven. Dit soort wiet is weggegooid geld, tenzij je die voor het eerst blowt. De high is verre van bevredigend en resulteert eerder in lichte hoofdpijn en oncomfortabele vermoeidheid. Vanwege logistieke motieven op de zwarte markt worden grote hoeveelheden planten vaak in brokken geperst. Dit heeft als resultaat een overdaad aan takjes en blaadjes die je joint allesbehalve ten goede komen.

Het is vast niet de eerste keer dat je wiet koopt, dus je kunt min of meer het gewicht van een zakje wiet met het blote oog inschatten. Als een dealer je meer geeft dan verwacht, is dat waarschijnlijk niet omdat hij je aardig vindt. Dit is waarschijnlijk losse en pluizige wiet. Ook wanneer de kleur lichter is dan normaal, is dit vaak een teken van slechte kwaliteit. Een top moet compact en vet aanvoelen. Wanneer je er voorzichtig in knijpt, moet het knisperend klinken. Betast en knijp de wiet net zoals je oma de stukken fruit op de markt uitzoekt. Je kunt heel veel afleiden van de compactheid, samenhang en textuur van de toppen.

BESTEED GENOEG AANDACHT

In een ideale situatie kun je een zakje openmaken, goed van dichtbij bekijken en naar hartenlust de toppen in je hand nemen voordat je besluit het te kopen en mee naar huis te nemen. Is dit het geval? Zorg er dan voor dat je op de volgende zaken let:

Wanneer je je wiet bekijkt, kijk dan goed naar de kleur. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het checken van de wiet, omdat de groenheid van de plant vaak aangeeft hoe gezond de plant is. Het geeft niet alleen een beeld van hoe goed de plant verzorgd is. Het laat ook zien hoe goed het uithardings -en droogproces is verlopen.

Goede wietgenen zijn absoluut een cruciale factor wanneer je naar cannabis op zoek gaat, maar het kweken van de plant is slechts het halve werk. De rest van de moeite moet de teler op zich nemen na het kweek- en oogstproces. Hetzelfde geldt voor het knippen van de plant. Heeft je wiet erg veel blaadjes, dan kun je ervan uitgaan dat er niet heel goed voor gezorgd is. Van blaadjes word je niet high. Dus naast dat je meer betaalt voor wat je daadwerkelijk gaat roken, geeft het een signaal af van nalatigheid. Koop geen wiet van iemand die er niet van houdt.

Ruiken ze niet naar wiet, dan zijn het geen goede toppen. Wanneer de geur je niet bekend voorkomt, betekent dat niet dat het een speciale, onbekende, super wietsoort is. Shwag geeft vaak een potgrondachtige, mestachtige geur af. Er bestaan wel enkele wietsoorten die potgrondachtig ruiken, maar daarbij is altijd het bekende, pure wietaroma te bespeuren. Bij shwag is dat niet het geval; daarbij is het cannabis aroma in geen velden of wegen te bekennen.

Cannabis bloemharden van goede kwaliteit trichomen

SUPERWIET

En dan nu de interessante checklist. Kwaliteitswiet bestaat uit hoogwaardige toppen, die je vrienden zouden bestempelen als "superkleverig" of "hard”. Naast het tegenovergestelde van hierboven, zijn er meer eigenschappen van goede toppen die je geliefd maken bij je vrienden wanneer je ze meeneemt om te roken.

Bij de eerste aanblik van je superwiet moet je meteen het gevoel krijgen dat je er een joint of bowl van wilt consumeren. Dit is de wiet die je vaak voorbij ziet komen op Instagram. De groene kleur spat van de sappige trichomen af. Terwijl ze al weken gedroogd zijn, moeten de toppen eruit zien alsof ze net van de plant geknipt zijn.

Zodra je het zakje openmaakt, moeten de aroma's meteen naar boven stijgen en je overweldigen. Als je je neus in het zakje moet steken om iets van de geur op te vangen, weet je al meteen dat er iets niet pluis is. Goede wiet laat je watertanden van begin tot eind. Elke strain heeft zijn eigen aroma, maar allemaal hebben ze die bekende geur. Probeer iedere keer je toppen goed te ruiken en onthoud de geur wanneer je rookt. Dit helpt je bij het maken van toekomstige beslissingen. Op de lange termijn ontstaat er zo een stoner-database in je geheugen van alle superwiet aroma's die de revue gepasseerd zijn.

TRICHOMEN EN HARS - WAAR JE OP MOET LETTEN

Kwaliteitswiet is superkleverig. Het zou je grinder moeten bedekken met een heerlijke, maar irritante laag hars (maar hé, dat is de prijs die je betaalt voor superwiet). Dit is niet te wijten aan vocht, maar aan de kleverige trichomen. Je toppen moeten echter ook krokant zijn. Het grinden van de wiet moet je als een genot ervaren, niet als een armdruk wedstrijd met een of andere gewichtheffer.

De witte, microscopisch kleine haartjes op de toppen zijn misschien wel het belangrijkste visuele aspect wanneer we het hebben over de kracht van de wiet. Hoe meer kristallen je ziet hoe beter. Het is hier waar je je de THC vindt; de component die verantwoordelijk is voor de traditionele cannabis high. De THC vind je ook terug in het onderste bakje van je driedelige grinder. Naast deze heerlijke kief, kun je ook bruine haartjes bespeuren. Hier word je niet high van en de hoeveelheid ervan zegt niets over de kracht, maar wel over de kwaliteit. De bruine haartjes, oftewel de "stampers", vertegenwoordigen de rijpheid van de top. Veel bruine haartjes wijzen erop dat de teler goed zijn best gedaan heeft en te vertrouwen is.

trichomen en hars cannabis

AANSTEKEN MAAR!

We kunnen wel de hele dag naar toppen staren en eeuwig door blijven grinden, maar waar het uiteindelijk op neerkomt, is het consumeren zelf. Nooit kun je met 100% zekerheid de kracht van je wiet bepalen. En net zoals je moeder altijd zei: “trek geen overhaaste conclusie", moet je niet blind vertrouwen op je ogen als het gaat om kleverige wiet. Wanneer je een joint toegespeeld krijgt om je potentiële aankoop te proberen, let dan ook op de volgende punten.

Ten eerste, kijk goed naar de vuurkegel en de as van de joint. De as zou wit moeten zijn. Als de as grijs of zwart is, is de wiet te vochtig. Dit is niet doorslaggevend met betrekking tot de kwaliteit van de high. Vochtige toppen geven je echter een vervelende hoofdpijn en bovendien zorgen ze voor meer (nutteloos) gewicht. Je betaalt veel voor het water dat in de wiet zit, terwijl je er niet extra high van wordt.

Neem je tijd. Neem een paar hijsen en geef de joint terug. Als je wiet gaat kopen, is het niet nodig om de hele voorraad van je dealer op te roken. Het beste is om een kleine hoeveelheid te testen om te bepalen of de toppen goed zijn of niet. Op deze manier kun je meteen voelen of ze effect hebben en kun je er een gedegen mening over vormen. Wanneer je rookt, houd jezelf dan goed in de gaten. Zelf word ik vaak overvallen door een heet gevoel in mijn gezicht als ik marihuana aansteek. Het zou je het gevoel moeten geven alsof je zweet op je voorhoofd, terwijl je eigenlijk niet aan het zweten bent.

KWALITEIT IS NIET ALLEEN DE KRACHT

Kracht staat niet per definitie voor kwaliteit. CBD-rijke strains zonder THC geven je geen high, maar kunnen wel van uitmuntende kwaliteit en waarde zijn. Denk eraan duidelijke richtlijnen te hebben van waar je naar op zoek bent. Als je de luxe hebt dat je kunt kiezen tussen indica's, sativa's en hybriden, doe je huiswerk dan goed. Bestudeer al deze variaties en de verschillende strains binnen iedere groep. Wellicht heb je een indica gekocht terwijl je eigenlijk op zoek was naar een sativa en ben je teleurgesteld over het effect ervan. Dit leidt tot een verkeerd oordeel over de soort. Zorg ervoor dat je je leverancier kunt vertrouwen; we kunnen dit niet vaak genoeg zeggen.

Ga op ontdekkingstocht en geniet van je cannabis met wat meer informatie. Goede wiet is bij je aankoop niet vanzelfsprekend. Observeer jezelf terwijl je de effecten ervaart en maak aantekeningen (wees gerust, we verwachten niet dat je met een schrift onder je arm gaat lopen, denk eerder aan mentale aantekeningen). Maar het allerbelangrijkste is: geniet ervan!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.