Nieuwe cannabis Seedfinder - vind jouw match!

By Luke Sumpter

Popcorn toppen zijn toppen met het formaat van popcorn, vrij duidelijk eigenlijk. Helaas zullen deze kleine, pluizige bloemen zich nooit ontwikkelen tot daadwerkelijke nuggets. In plaats daarvan behouden ze een frustrerend klein formaat. Vaak kunnen popcorn toppen worden gevonden op de onderste takken van je cannabisplanten.

Het is logisch dat dit soort toppen een groot probleem zijn voor kwekers die hopen hun opbrengsten te maximaliseren. Deze veel kleinere, minder dichte bloemen zijn het resultaat van minder-dan-optimale kweekomstandigheden. Er kan echter veel worden gedaan om dit te voorkomen.

VOORS EN TEGENS VAN POPCORN TOPPEN

Naast problemen met de kwantiteit, zijn deze B-kwaliteit toppen minder geconcentreerd en dus ook minder aantrekkelijk voor de verkoop dan hun beter gekweekte tegenhangers. Het is vrij logisch dat de commerciële kweker deze popcorn toppen koste wat kost wil vermijden.

Dat gezegd hebbende, kunnen we ook een voordeel noemen van popcorn toppen, namelijk dat ze dezelfde effecten opwekken als volgroeide toppen, alleen in kleinere concentraties.

Voor consumenten is er nog een voordeel. Veel cannabiskwekers en -distributeurs zullen popcorn toppen apart verpakken en met korting verkopen. Als je een nieuwe (en wellicht duurdere) wietsoort wil proberen, is dit een van de beste manieren om een nieuwe soort te proeven zonder je budget te overschrijden. Popcorn toppen zijn wellicht nog het meest bruikbaar voor edibles of het gebruik in vapes.

WAT IS DE OORZAAK VAN POPCORN TOPPEN?

Zelfs ervaren kwekers hebben er nog wel eens mee te maken. Maar veel kwekers leren vanzelf hoe ze popcorn toppen kunnen minimaliseren al ze ontdekken waardoor ze worden veroorzaakt. De belangrijkste reden voor het ontstaan van popcorn toppen is stress bij de planten. In veel gevallen is een overmatige hitte de meest agressieve stressfactor waardoor bloemen spichtige en luchtige toppen produceren.

Binnenkwekers hebben natuurlijk meer controle over hun omgeving. Zorg ervoor dat de omgevingsfactoren correct zijn ingesteld en controleer dit ook regelmatig. Het veranderen van de afstand tussen kweeklampen en planten is een optie voor kwekers die bezorgd zijn dat hun planten dit soort toppen produceren.

Buiten is er natuurlijk geen effectieve manier om de temperatuur te beheersen. Je kan de effecten op de planten echter wel verlichten. Hang een scherm op of zorg voor een beschaduwde cirkel boven je planten. Dit kan al het verschil maken als het gaat om het beschermen van je planten tegen hitte en andere dreiging.

Daarnaast zorgen overbezetting of een teveel aan schaduw ook voor popcorn toppen. Dit kan gebeuren als de kweekruimte, zowel binnen als buiten, te vol staat met planten of als de bladeren een correcte groei belemmeren.

Goed verspreide planten zullen hoogstwaarschijnlijk gezonde toppen produceren. Dit is ook de reden waarom snoeien belangrijk is. Sommige planten ontwikkelen grotere bladeren dan andere planten. Het snoeien van de bladeren is de beste manier om te voorkomen dat de onderste toppen locaties geen licht ontvangen, waardoor popcorn toppen kunnen ontstaan.

LOLLYPOPPING EN ANDERE PREVENTIEMAATREGELEN

De beste manier om popcorn toppen te vermijden, is je planten goed te verzorgen. Daarnaast moet je je gewas zo af en toe in vorm brengen. Lollypoppen is een techniek die verwijst naar een bepaalde vorm van snoeien. Dit doe je in het begin van de bloeiperiode door alle lagere, kleine toppen van de takken te verwijderen. Meestal ontwikkelen deze in de tweede of derde week. De bovenste toppen zullen dan uitgroeien tot weelderige, dichte schoonheden en de planten verspillen geen tijd en energie aan het produceren van popcorn.

Een andere manier om popcorn toppen te voorkomen, is een methode die bekend staat als ScrOG. Dit staat voor screen of green en is een techniek die vrij eenvoudig kan worden toegepast. ScrOG werd speciaal ontwikkeld om de opbrengst van toppen te verhogen onder kweeklampen in een binnenruimte.

Commercieel gemaakte ScrOG netten kunnen gemakkelijk online worden gevonden. Dit zijn simpelweg kweeknetten die over een gehele kweekruimte kunnen worden gespannen. Naarmate de planten groeien, worden ze in de netten gebogen en gevlochten, totdat er een volledig bladerdak wordt gevormd en alle gaten gevuld zijn.

Als je kweekt met geïnduceerde verlichting (of de 12-12 methode), zal er de komende weken veel meer moeten worden gebogen en gevlochten. Gecombineerd met de lollypop methode voor het snoeien, zullen de planten al hun energie steken in de productie van toppen boven het scherm.

De combinatie van lollypopping en ScrOG is een van de beste manieren om een eindproduct van topkwaliteit te verzekeren.

DOE-HET-ZELF SCROG

De gemakkelijkste en goedkoopste manier om de ScrOG techniek te implementeren, is zelf een net te bouwen. Je hebt een scherm nodig, met een gaaswerk van ongeveer 5cm breed. Je hebt ook acht latten nodig. Je hebt er vier nodig om het frame te bouwen en de resterende vier heb je nodig om het frame te ondersteunen. Je hebt ook haakjes, schroeven, klinknagels en U-nagels nodig om het scherm en het ondersteuningssysteem op te zetten.

WELKE SOORTEN KUNNEN HET BEST IN EEN SCROG WORDEN GEKWEEKT?

Om je kansen te vergroten op een succesvolle ScrOG en geen risico te lopen op popcorn toppen, zou je moeten overwegen soorten te kweken die geoptimaliseerd zijn voor deze techniek. Hieronder bespreken we een aantal van de beste soorten:

SPECIAL QUEEN 1

Deze klassieke Skunk sativa heeft een korte bloeiperiode van slechts 8 weken. Dat gezegd hebbende, kan deze robuuste plant buiten echt monsterlijk groot worden, soms wel 3 meter hoog! **Special Queen 1 presteert ook goed in zowel aarde als op hydro. Nog beter is dat deze plant ook goed reageert op ScrOG technieken. De resultaten? Heel fatsoenlijke oogsten van tot wel 650 gram per vierkante meter.
**Special Queen 1 - https://www.royalqueenseeds.be/gefeminiseerde-zaden/139-special-queen-1.html

HAZE BERRY

**Haze Berry is een veelgeprezen plant in Californië en andere Amerikaanse staten waar medisch gebruik is toegestaan. Dit is een kruising tussen de klassieke Blueberry en een sativa-dominante Haze. Ze produceert pure zaligheid en combineert het beste uit twee werelden. Haze Berry heeft een verrukkelijk zoete smaak en heerlijke, langdurige effecten die zeer opwekkend zijn. Ze ontwikkelt zich ook als een typische sativa, wat haar een prima kandidate maakt voor de ScrOG kweekmethode. Bekijk ook onze **Royal Bluematic voor een nieuwe, klassieke variatie op deze soort.
**Haze Berry - https://www.royalqueenseeds.be/184-haze-berry.html
**Royal Bluematic - https://www.royalqueenseeds.be/129-royal-bluematic.html

ROYAL AK AUTOMATIC

Deze exotische hybride van Columbian, Mexican, Thai en Afghani oorsprong is zeer populair. De heftige effecten en goede opbrengsten zijn de belangrijkste redenen voor haar beroemdheidsstatus. Deze krachtige variant is opgewaardeerd naar een volledig automatische soort. De sativa invloed zorgt ervoor dat **Royal AK Automatic vrij groot kan worden, waardoor ze zeer geschikt is voor de ScrOG methode om popcorn toppen te voorkomen. Onder de juiste omstandigheden, kan Royal AK Automatic tot wel 160 gram flinke toppen produceren in slechts 9 tot 10 weken na het planten van het zaadje.
**Royal AK Automatic - https://www.royalqueenseeds.be/127-royal-ak-automatic.html

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.