By Luke Sumpter

Problemen als overbewatering of een voedingstekort zijn vrij makkelijk te herstellen en bepaald ongediertekun je zelfs handmatig verwijderen. Wat dat betreft vormen pathogene schimmels een veel groter probleem. In de beginfases is schimmel nog niet waarneembaar, maar zodra het zichtbaar wordt, zijn de toppen van je wiet meestal al overwoekerd met sporen die je niet in je longen wilt krijgen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je kweek hiertegen te beschermen. Een daarvan is het kiezen van ziekteresistente soorten.

Verschillende traditionele cannabis strains staan bekend om hun vermogen om ziekteverwekkers af te wenden. Maar nieuwe F1-hybrides bieden het krachtigste wapen in de strijd tegen schimmel. Deze wiet ontstaat door het kruisen van twee ingeteelde ouderlijnen. Dit levert uniforme nakomelingen op die beter bestand zijn tegen verschillende plagen en ziektes, waaronder de gevreesde schimmel Botrytis. Bovendien leveren deze planten ook grotere oogsten en meer cannabinoïden!

De breeders van Royal Queen Seeds hebben deze krachtige soorten als eersten ter wereld op de markt gebracht. Hieronder vind je drie F1-hybrides die zeer resistent zijn, en een paar traditionele strains met een prima resistentie tegen schimmels.

1. Hyperion F1-hybride wietzaadjes

Hyperion F1 dankt haar naam aan een Titaan uit de Griekse mythologie. En net als dit legendarische wezen, is deze F1-hybride ongelooflijk sterk. De strain biedt hybride groeikracht en indrukwekkende resistentie tegen talloze vormen van stress, waaronder droogte, kou, ongedierte en virulente ziektes.

Hyperion F1 Hybrid Cannabis Strain

Hyperion F1 stamt af van ingeteelde Amnesia-, Lemon- en Sin Tra Bajo-ouderlijnen. Na het ontwikkelen van de strain deden onze breeders meerdere proeven en ontdekten ze dat ze zeer goed bestand is tegen Botrytis, een systemische schimmelinfectie die je kweek compleet kan vernietigen.

Als je bij het kweken ooit te maken hebt gehad met schimmelziektes of in een vochtig klimaat woont, is Hyperion F1 een uitstekende keuze om je kansen op succes te vergroten. Daarbij levert deze grote autoflower enorme oogsten en een high die fysiek rustgevend en mentaal stimulerend is. Een rijk terpenen profiel van myrceen, ocimeen, farneseen en andere vluchtige stoffen zorgt voor een verrukkelijke smaak van fruit en peper.

Hyperion F1
23_genetic background_1 Amnesia x Lemon x Sin Tra Bajo Automatic
25_flowering time_1 50 - 55 days
29_THC_1 THC: Zeer veel
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Motiverend, Slaperig, Vrolijk
110_harvest 80 - 85 dagen na ontkieming

Koop Hyperion F1

2. Apollo F1-hybride wietzaadjes

Apollo was in het Griekse pantheon een god van veel dingen, waaronder de god van de plagen. Ironisch genoeg biedt Apollo F1 ongekende resistentie tegen ziektes en is ze daarmee aantrekkelijk voor kwekers van alle niveaus. Na een lang en intensief kweekseizoen is er niets zo ontmoedigend als schimmel op je wiet aantreffen. Maar omdat Apollo F1 een echte F1-hybride is, is de kans daarop klein.

Apollo F1 Hybrid Cannabis Strain

Onze breeders creëerden deze sterke autoflower door eerst zuivere inteeltlijnen op basis van de soorten Lemon, Black Domina en Sugar Magnolia te ontwikkelen. Na het verkrijgen van zeer stabiele ouders, kruisten de breeders ze om een van de eerste echte F1-hybriden te creëren. De strain is voorzien van een torenhoog THC-gehalte, heerlijke terpenen en biedt geweldige uniformiteit.

Wat kun je verwachten na het roken van een bowl of blunt met deze wiet? Een zeer rustgevende high, euforie en de smaak van fruit en citrus. Dankzij haar krachtige genen is deze plant goed bestand tegen allerlei ziekteverwekkers. Het is geen enkel probleem om haar buiten te kweken, zelfs niet in landen waar veel regen valt.

Apollo F1
23_genetic background_1 Lemon x Black Domina x Sugar Mangolia
25_flowering time_1 45 - 50 dagen
29_THC_1 THC: Zeer veel
22_Effect_1 Creatief, Fysiek Ontspannend, Motiverend, Rustgevend
110_harvest 75 - 80 dagen na ontkieming

Koop Apollo F1

3. Power Flower

Power Flower is afkomstig van originele Zuid-Afrikaanse dagga genetica. Ze staat bekend om haar sociale, bruisende en spraakzame high. En dat ondanks de dominantie van indica. Ze komt voort uit de kruising tussen de strains Original Power Plant en White Widow, wat heeft gezorgd voor krachtige schimmel bestrijdende kwaliteiten.

Power Flower

Het roken van een bowl of joint met deze strain voorziet je smaakpapillen van een plezierige dennensmaak. Power Flower wordt dankzij haar snelle bloeitijd en grote toppen gezien als een concurrerende plant. Deze vormen een enorme cola als je de soort haar gang laat gaan.

Power Flower doet het goed in kweekruimtes en -tenten. Ook buiten presteert ze prima in tuinbedden en potten. Ze behaalt een hoogte van circa 80–120cm. Daardoor is ze makkelijk te verbergen en kan ze in kleine ruimtes worden gekweekt. Voor haar beperkte omvang levert ze een indrukwekkende opbrengst op van 500–550g/m². Na een bloeitijd van 8-9 weken is ze klaar voor de oogst.

4. Orion F1-hybride wietzaadjes

Orion F1 is al net zo opvallend als de gelijknamige constellatie op de hemelequator en weet de schijnwerpers op zich gericht in een markt die verzadigd is met traditionele cannabis strains. Deze autoflower is in slechts enkele weken volgroeid, en dankzij haar indrukwekkende weerstand tegen ziektes, haal je oogsten binnen zonder ook maar een spoortje van schimmel!

Orion F1 Hybrid Cannabis Strain

Deze taaie plant verkreeg hybride groeikracht van zuivere ingeteelde ouderlijnen die afstammen van Blue Mammoth Auto, Blue Dream en Amnesia. De combinatie van genen resulteert in een hoog THC-gehalte en een complexe terpenenmix, met onder andere myrceen, ocimeen en farneseen. Daarbij biedt Orion F1 een lage concentratie CBG.

Of je deze strain nu in een vochtige omgeving kweekt, of gewoon alles op alles wilt zetten om je toppen tijdens de bloei te beschermen; deze plant valt niet snel ten prooi aan virulente ziektes.

Orion F1
23_genetic background_1 Blue Mammoth Auto x Blue Dream x Amnesia
25_flowering time_1 35 - 40 dagen
29_THC_1 THC: Zeer veel
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Stoned
110_harvest 65 - 70 dagen na ontkieming

Koop Orion F1

5. Northern Light

Northern Light is een bekende naam in de cannabis wereld. De strain is beroemd vanwege haar indica puurheid en intense high. Een grote bonus bij het kweken van deze soort is haar sterke resistentie tegen schimmels. De wetenschap dat ze deze bedreiging zelf kan weerstaan, is tijdens de bloeifase een hele geruststelling voor kwekers.

Northern Light

Northern Light heeft een hoge THC waarde en een gemiddeld niveau CBD. Daardoor veroorzaakt ze een sterke stone en is ze heel ontspannend en euforisch. Dankzij deze kwaliteiten is ze een ideale strain om in de avonduren te roken, als ontspanning na een dag werken. Elk trekje van deze soort wordt vergezeld van een zoete, fruitige en kruidige smaak.

Binnen kunnen de planten 100–160cm groot worden en een opbrengst opleveren van ongeveer 500–550g/m². Buiten worden ze groter, tot wel 180–220cm. Daar produceren ze goede opbrengsten van zo'n 625g per plant. Northern Light heeft een bloeitijd van 7–8 weken. Buiten zijn de planten eind september klaar om te worden geoogst.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.