By Luke Sumpter

Power Plant laadt je op en stimuleert tot actie. Deze strain is een nakomeling van Zuid-Afrikaanse sativa landrassen en bevat een chemische cocktail die een knop in je brein omzetten. Neem een aantal trekken als je net wakker bent of als je wel een opkikker kunt gebruiken. De bestanddelen van Power Plant laden je batterij weer op met een gevoel van motivatie en gedrevenheid.


Haar impact is aantrekkelijk voor veel wietfanaten, maar ze heeft veel meer te bieden dan slechts lekkere effecten. Deze bekroonde soort wiet pronkt namelijk ook met een heerlijk terpenen profiel met een smaak van kruiden en sandelhout. Bovendien zorgt haar sativa dominante morfologie voor grote planten die gigantische cola's produceren. Zoek je een energieke high en grote oogsten? Ontdek dan hier alles over Power Plant.

Power Plant een goede strain noemen, is nog zacht uitgedrukt. We hebben hier te maken met een absolute kanjer!

Power Plant Cannabis Strain
Power Plant Cannabis Strain

De oorsprong van Power Plant

Zoals voor veel beroemde cannabis strains geldt, is de geschiedenis van Power Plant in nevelen gehuld. Sommige bronnen beweren dat een onbekende breeder in Zuid-Afrika voor de creatie verantwoordelijk is. Dit gebeurde in de jaren 1990 toen deze breeder inheemse landrassen benutte, bekend om hun grote structuur en stimulerende chemische profielen.

Later kregen Nederlandse breeders deze genen in handen. Uiteindelijk stabiliseerden ze een fenotype en in 1997 brachten ze Power Plant uit. Sindsdien gebruiken kwekers over de hele wereld deze zaden voor een messcherpe focus en een creatieve boost.

Genetische achtergrond: uit welke soorten bestaat Power Plant?

Vanwege de vage herkomst van Power Plant is het erfgoed nog altijd onbekend. Naar verluidt, zijn drie verschillende genetica betrokken bij deze strain. Hoewel onbevestigd, bestaat dit trio uit:

  • Onbekend Zuid-Afrikaans landras: deze soorten hebben zich over meerdere generaties ontwikkeld om zich aan het gematigde, zonnige klimaat van Zuid-Afrika aan te passen. Deze planten zijn lang en hebben een sativa morfologie. Ze produceren grote cola's en zijn enorm populair vanwege hun stimulerende effecten.
  • Durban Poison: Durban Poison is een ander Zuid-Afrikaans landras, en stamt af van inheemse soorten. Verschillende fenotypes produceren veel THC en wekken een euforische en creatieve high op.
  • Northern Lights: ondanks haar sativa achtergrond heeft Power Plant ook wat genen van indica. Veel kwekers denken dat ze afstamt van Northern Lights, een legendarische soort met een heerlijke stone die uit Afghaanse en Thaise landrassen is ontstaan.

Waarom is Power Plant zo populair?

Nadat deze strain de markt betrad, werd ze razendsnel populair onder rokers die een opwekkend effect prefereren. Ook kwekers die de voorkeur geven aan grote en productieve planten omarmden Power Plant. In no time was Power Plant geliefd bij wietfanaten in heel Europa. Binnen het continent bouwde ze een reputatie op als betrouwbare en krachtige strain, waardoor ze al snel de aandacht trok van kwekers in de rest van de wereld.

De daaropvolgende decennia bleef de populariteit van Power Plant gestaag toenemen, maar in 2016 kwam haar echte doorbraak. In dat jaar behaalde Power Plant de 1e plaats in de categorie Sativa en de 2e plaats in de categorie Hash op de Lift Expo in Vancouver. Ze behaalde ze ook de 2e plaats in de categorie Sativa op de Prairie Medicinal Harvest Cup.

Welke terpenen zitten er in Power Plant?

Doorgewinterde gebruikers van wiet weten dat de effecten van een strain niet alleen door cannabinoïden ontstaan. Terpenen zijn verantwoordelijk voor de bekende aroma’s in wiet, maar hebben ook een aanzienlijke invloed op de subjectieve effecten. Bekijk hieronder de drie meest voorkomende terpenen in Power Plant en ontdek hoe ze de high beïnvloeden:

  • Myrceen: myrceen is ook aanwezig in mango en hop en heeft een rustgevende, ontspannende impact. Onderzoekers denken dat myrceen THC kan helpen de bloed-hersenbarrière te doorkruisen, wat de high versterkt.
  • Pineen: dit terpeen komt veel in dennenbomen voor en draagt bij aan de opbeurende effecten van Power Plant. Het helpt je hoofd leeg te maken en voorziet je geest van verkwikkende energie.
  • Caryofylleen: dit terpeen is kruidig, pittig en muskusachtig. Het aardt en ontspant het lichaam en helpt de bedwelmende effecten tegen te gaan.

De smaak en het aroma van Power Plant

Naast THC spelen terpenen dus ook een sleutelrol in de effecten van Power Plant. Daarnaast dragen ze bij aan de meeste smaken en aroma’s van deze wiet. Als je deze wiet in een vaporizer of joint rookt, ervaar je krachtige en verrukkelijke smaken van sandelhout, kruiden, hout en aarde.

Power Plant Cannabis Taste
Power Plant Cannabis Taste

De effecten van Power Plant

De sterkte van Power Plant zal je niet vloeren. Met een gemiddeld THC-gehalte van 18% word je niet naar de maan gelanceerd. Wel voel je binnen enkele seconden haar cerebrale effecten. De combinatie van terpenen wekken een lichte stone op, maar zijn vooral stimulerend. Je voelt je gefocust met een groeiend verlangen om aan de slag te gaan. Power Plant is niet de sterkste sativa ter wereld, maar is een degelijke soort die nooit teleurstelt.

Het hoge niveau myrceen heeft een evenwichtige impact, waardoor je niet zenuwachtig of overprikkeld raakt. Je kunt Power Plant op elk moment van de dag prima roken, van een wake en bake in de vroege ochtend, tot late avonden wanneer je een enorme creatieve bui voelt opkomen.

Power Plant: morfologie en eigenschappen

Power Plant Cannabis Effects
Power Plant Cannabis Effects

Power Plant vertoont een typische sativa morfologie. Deze wietplant wordt hoog en de waaierbladeren hebben lange en smalle vingers. Binnen heb je behoorlijk wat ruimte nodig; de planten bereiken een hoogte van ongeveer 150cm. Geef ze voldoende voeding en zet ze onder krachtige lampen om tot wel 600g/m² te oogsten. Wanneer je ze in grote, verhoogde bedden of direct in de grond plant, kunnen planten buiten echt enorm groot worden.

Je vraagt je misschien af hoe snel je Power Plant kunt kweken? De bloei duurt 8 tot 10 weken, waardoor je buiten in oktober kunt oogsten.

RQS strains die van Power Plant afkomstig zijn

Onze breeders zijn maar al te bekend met de bijzondere eigenschappen van Power Plant. Daarom besloten ze een unieke draai te geven aan deze legendarische genetica. Door verschillende Zuid-Afrikaanse landrassen te benutten, creëerden ze Power Flower. Deze strain lijkt als twee druppels water op Power Plant, maar is veel energieker. Power Flower bevat nog meer stimulerende terpenen, waardoor de stone minder heftig is. Dat maakt deze wiet veel geschikter voor gebruik in de ochtend. Haar enorme oogsten, smaken van fruit en peper en 19% THC maken dat Power Flower met het origineel kan wedijveren.

Power Flower
23_genetic background_1 South African Sativas
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 88% Indica 12%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Zwaar

Koop Power Flower

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.