By Luke Sumpter

Denk je erover om wat Black Domina te roken? Weet dan dat je wat te wachten staat. Met deze ontspannende indica-dominante soort ervaar je al na een paar trekjes een sterke, lichamelijke high. Als je van plan bent om na het roken van deze strain iets te ondernemen, dan heb je sowieso een kop koffie en wat druppels CBD-olie nodig om van de bank af te komen. Beter plan je niets; dit is een soort die ultieme ontspanning biedt.

Black Domina stamt af van legendarische indica's. Het is dus niet zo gek dat deze soort al gauw aan populariteit won. Nieuwsgierig geworden? Maak dan snel kennis met deze pittige tante: hieronder zetten we alle details van Black Domina uiteen.


Waar komt Black Domina vandaan?

Planten als Black Domina ontstaan niet per toeval. Ze vereisen vaardigheid, creativiteit en ervaring. Een beroemde Nederlandse zadenbank stond aan de wieg van deze bijzondere strain. In de jaren negentig werd ze gecreëerd, en drie decennia later maakt ze nog altijd indruk. De breeders selecteerden allereerst goed presterende fenotypes van vier legendarische oudersoorten. Dit vormde de basis voor een stabiele hybride die in een mum van tijd over de hele wereld werd gekweekt.

Black Domina Cannabis Strain
Black Domina Cannabis Strain

Genetische achtergrond: van welke soorten stamt Black Domina af?

Maar welke soorten kozen de breeders dan in hun zoektocht naar een nieuwe indica? We zetten ze hieronder op een rijtje:

  • Northern Lights: de kans is groot dat je deze naam al eerder hebt gehoord. Sterker nog, misschien gebruik je deze toppen wel regelmatig. Northern Lights kun je gerust een 'klassieker' noemen als het op cannabisgenetica neerkomt. Waarom? Nou, haar hoge THC-gehalte en uitstekende productiviteit zijn ongekend.
  • Afghani: dit sterke landras groeide generatieslang in de bergachtige streken van Afghanistan voordat strain hunters haar meenamen naar het Westen. Deze soort wordt veel gebruikt om moderne hybriden te versterken.
  • Ortega: deze soort is een directe afstammeling van Northern Lights. Halverwege de jaren tachtig experimenteerde Mr. Nice Seeds met zaden van Northern Lights en Ortega was het resultaat. Deze soort biedt naast een snelle bloeitijd een sterk stoned effect.
  • Hash Plant: deze soort werd in Nederland in de jaren tachtig ontwikkeld. Maar al snel vond ze haar weg naar het noordwesten van de VS, waar ze meteen een hit werd. De hoge harsproductie en het aardachtige en houtachtige terpenenprofiel maken deze strain ideaal voor het maken van hasj.

De populariteit van Black Domina

Maar hoe zit het nu precies met de populariteit van Black Domina in de cannabisgemeenschap? Met het huidige aanbod van productieve, krachtige en fruitige hybriden was de concurrentie nog nooit zo moordend. Veel rokers en kwekers grijpen echter nog steeds naar old-school soorten, waaronder Black Domina. Zaden en toppen hiervan worden dan ook nog steeds volop door zadenbanken en coffeeshops verkocht.

Tientallen jaren na het veroveren van Europa en de VS, kreeg Black Domina nog meer prestige na het winnen van de eerste prijs op de THC Cup in Valencia in 2011. Sindsdien staat de strain alom bekend om haar stonede effect en indrukwekkende terpenenprofiel!

Welke terpenen zitten er in Black Domina?

De effecten van Black Domina komen voornamelijk voort uit THC, maar de high wordt door een mix van aromatische terpenen mooi afgerond. De toppen bevatten verschillende terpenen, maar dit zijn de meestvoorkomende:

Het aroma en de smaak van Black Domina

De hierboven beschreven terpenen creëren samen een hartige smaak. Of je de toppen van Black Domina nu inhaleert met een blunt, bong, joint of vaporizer, je smaakpapillen worden heerlijk verwend. Bereid je voor op een intense, aardse, kruidige en dennenachtige smaak, enigszins vergelijkbaar met hasj.

Black Domina Taste
Black Domina Taste

De effecten van Black Domina

Black Domina-toppen hebben een gemiddeld THC-percentage van rond de 19%. Hoewel dit in vergelijking met veel moderne soorten relatief laag is, moet je deze toppen niet onderschatten. Meteen na de eerste hijs voel je een zwaar en ontspannend gevoel door je lichaam trekken. Tel daar nog een paar hijsjes bij op en je wilt al snel de koelkast plunderen. Black Domina kun je dan ook het beste voor een avondje op de bank of voor een nachtje onder de sterrenhemel bewaren!

Black Domina Effects
Black Domina Effects

Black Domina: structuur en kweekeigenschappen

Black Domina komt voort uit enkele van de puurste indica's die er bestaan. Dit betekent dat ze compact en klein wordt, ideaal voor als je weinig plek hebt om te kweken. Is onopvallend blijven je prioriteit? Dan is deze soort dus perfect voor jou. Je kunt haar vrij eenvoudig in een kleine tent of omgebouwde kast kweken, of buiten op een geheim plekje. Ondanks haar kleine formaat produceert deze dame enorm veel toppen in een korte bloeitijd van zeven tot acht weken. Buiten kun je eind september oogsten.

RQS-soorten die van Black Domina afstammen

Hier bij Royal Queen Seeds zijn we dol op Black Domina. Voor ons was het dan ook logisch om met deze soort een eigen hybride te ontwikkelen. We kruisten Black Domina met de al even ontspannende Kalijah, en creëerden zo Royal Domina. Deze indica-dominante strain bevat nog steeds de beste eigenschappen van Black Domina, maar dan met superieure THC-niveaus en heerlijk fruitige smaken!

Royal Domina
23_genetic background_1 Black Domina x Kalijah
33_Yield indoors_1 525 - 575 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90-130 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 85%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140-180 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Rustgevend, Stoned

Koop Royal Domina

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.