By Luke Sumpter

Zet je schrap voor een ongelooflijk fruitige smaak. Vergeet hartige, gasachtige en aardse smaken even, want we gaan het nu over een van de zoetste strains ooit hebben. Zoals haar naam al suggereert, verwent Grape Ape je smaakpapillen met een verfrissend fruitige smaaksensatie!

Maar dit fenomeen biedt meer dan alleen smaak. Zo rekent haar sterke fysieke effect ook af met spanning en brengt ze je in hogere sferen. Al met al is dit geweldige wiet om na een lange en stressvolle dag te roken. In de kweekruimte of tuin voert Grape Ape een indrukwekkende show op, waarbij ze paarse kleuren en een bladerdak boordevol kristalrijke toppen ontwikkelt. Nu je weet wat je ongeveer kunt verwachten, is het tijd wat meer over deze geweldige strain te weten te komen.


Waar komt Grape Ape vandaan?

In tegenstelling tot sommige andere soorten wiet is de oorsprong van Grape Ape goed gedocumenteerd. De breeders van Apothecary Genetics zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van de strain. Dit zadenbedrijf startte begin jaren 90 met de kweek van wiet in Gig Harbor, Washington. Naast de ontwikkeling van THC- en CBD-rijke soorten, hebben ze zich ook bezig gehouden met het creëren van strains met minder bekende cannabinoïden, zoals CBN, CBG en CBC.

Na het werk van Apothecary Genetics aan de totstandkoming van Grape Ape, heeft Barney's Farm zijn best gedaan om de genetica te verbeteren. Deze bekende zadenbank heeft sinds haar start in 1986 een indrukwekkende reputatie opgebouwd en blijft tot op de dag van vandaag Cannabis Cup-winnaars leveren.

Genetische achtergrond: wat zijn de ouders van Grape Ape?

Maar is Grape Ape nu een indica of een sativa?

Na het kruisen van Mendocino Purps, Skunk #1 en Afghani, creëerden de breeders van Grape Ape uiteindelijk een stabiele strain met een indica dominant karakter.

Grape Ape Cannabis Bud
Grape Ape Cannabis Bud

De populariteit van Grape Ape

Niet lang na het ontstaan van Grape Ape werd de strain enorm populair onder kwekers. In eerste instantie waren het haar iconische ouders die wiettelers aantrokken, maar haar populariteit steeg pas echt na het winnen van de Green Cup in 2005 en 2006.

In 2011 won Grape Ape ook de eerste prijs in de categorie Best Concentrate op de High Times Medical Colorado Cup. Al met al zeer indrukwekkende prestaties, toch? Tegenwoordig kun je Grape Ape op veel plaatsen vinden. Als je deze wiet niet in de coffeeshop kunt kopen, zijn er altijd wel zadenbanken die de zaden verkopen!

Welke terpenen heeft Grape Ape?

Grape Ape heeft een ongelooflijk zoete, fruitige smaak en geur. Het is dus niet verwonderlijk dat myrceen de meest dominante terpeen in deze strain is. Myrceen, wat ook in bijvoorbeeld mango en hop zit, geeft je een rustgevend gevoel. En er zijn ook aanwijzingen dat het THC kan helpen de bloed-hersenbarrière te passeren.

Daarnaast bevat Grape Ape pineen, een terpeen die in essentiële dennenolie voorkomt. Deze molecule werkt synergistisch met cannabinoïden om voor heldere effecten te zorgen. Momenteel wordt onderzocht of pineen kan helpen om de verstoring van het kortetermijngeheugen door THC te beperken. Caryofylleen, een terpeen die veel in zwarte peper zit, draagt tot slot bij aan een rustgevend fysiek effect.

Het aroma en de smaak van Grape Ape

Je hebt nu een idee van welke terpenen de effecten van de strain beïnvloeden, maar hoe komen ze tot uitdrukking in de smaak?

Hieronder staan de belangrijkste smaken die elke terpeen levert:

  • Myrceen: deze terpeen zorgt voor rijke, fruitige smaken, waaronder de druivensmaak die in de naam van de strain terugkomt.
  • Pineen: pineen heeft een intense dennenachtige smaak met een vleugje rozemarijn. Het is niet overweldigend, maar genoeg om de fruitige zoetheid aan te vullen.
  • Caryofylleen: caryofylleen is heet, peperig en voegt een hartige smaak toe. Je proeft het nauwelijks terug, maar je kunt de rustgevende effecten wel merken.
Grape Ape Taste
Grape Ape Taste

Effecten: is Grape Ape sterk?

Grape Ape heeft een middelsterk THC-gehalte van 18%, maar er zijn ook fenotypen die de 35% hebben aangetikt! Toch zijn zulke ongelooflijke hoeveelheden tamelijk zeldzaam. Na een paar trekken van een joint of vaporizer met deze wiet voel je een rustgevende high opkomen, terwijl je je dagelijks zorgen even vergeet. Wanneer je veel gebruikt, kunnen deze vrolijke, rustgevende effecten wat meer slaperig en bedwelmend worden. Daarbij is de kans groot dat je enorme trek krijgt in iets lekkers. Al met al is Grape Ape geweldig als je voor de rest van de dag niets meer hoeft te doen!

Grape Ape Effects
Grape Ape Effects

Grape Ape: structuur en ontwikkelingskenmerken

Het is wel duidelijk dat Grape Ape heerlijk smaakt en je lichaam van top tot teen ontspant. Maar hoe presteert de strain in de kweekruimte? En is het een geschikte plant voor beginners?

Grape Ape is een indica dominante strain die klein en compact blijft, waardoor ze niet alleen makkelijk te kweken is, maar ook goed te verbergen. Met haar robuuste landrasgenen is ze daarnaast goed bestand tegen ongedierte en ziektes. Dit geeft zelfs onervaren kwekers veel kans op succes en maakt Grape Ape voor beginners echt het overwegen waard.

De plant wordt zelden groter dan 120cm, en met behulp van LST kun je haar nog kleiner houden. Ondanks deze bescheiden afmetingen, produceert ze superveel harsrijke wiet na een bloei van maar 7–8 weken. Als de plant aan het eind van de bloeifase wordt blootgesteld aan een lagere nachttemperatuur, kunnen de toppen bovendien een prachtige paarse kleur ontwikkelen!

Royal Queen Seeds strains die van Grape Ape afstammen

De breeders van Royal Queen Seeds hebben echt een zwak voor Grape Ape. Zodanig zelfs, dat ze besloten om deze genetica voor de creatie van verschillende eigen soorten te gebruiken. Neem bijvoorbeeld Sweet ZZ, onze variant van de legendarische Zkittlez. Deze nakomeling van Grape Ape en Grapefruit heeft prachtige paarse toppen en een indrukwekkend THC-gehalte van 22%. Sweet ZZ Automatic smaakt al even lekker, en levert haar toppen in 9–11 weken na het kiemen.

Sweet ZZ
Grape Ape x Grapefruit
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
7 - 9 Weken
THC: 22%
Sativa 20% Indica 80%
500 - 550 gr/plant
160 - 200 cm
Eind September
Rustgevend, Stoned

Koop Sweet ZZ

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.