By Luke Sumpter


Telkens als je het woord 'Kush' in de naam van een soort ziet staan, kun je erop vertrouwen dat je een geweldige tijd tegemoet gaat. Dit geldt zeker voor Purple Kush. Deze zuivere indica trakteert je op een sterke high die vooral fysiek is. Reken erop snel weg te zakken in de bank terwijl je geniet van de smaken van sandelhout en fruit. En als je deze wietplant kweekt, levert ze zowel binnen als buiten grote oogsten op!

Purple Kush: een nakomeling van Hindu Kush en Purple Afghani

Purple Kush is een zuivere indica en trekt daarmee de aandacht van stoners en kwekers die een lekker stoned effect zoeken. Om deze pure indica te genereren, benutten de breeders indicalandrassen uit het Midden-Oosten. Ze waren daarbij zo briljant om Hindu Kush en Afghani als ouders te selecteren. Eerstgenoemde heeft een zeer robuuste aard, compacte structuur en sterke fysieke effecten, terwijl de tweede geliefd is omdat ze in bijna elke omgeving gedijt.

De resulterende Purple Kush is een hybride die de beste eigenschappen van beide ouders bezit. Naast een 100% indica-profiel, produceert ze flink wat THC en diverse terpenen. Bovendien ontwikkelt ze een gemiddeld postuur, waardoor ze gemakkelijk te onderhouden is!

Purple Kush Cannabis Strain
Purple Kush Cannabis Strain

Waarom is Purple Kush zo populair?

Stop eens wat wiet van Purple Kush in je grinder, draai er een joint van en rook deze op; dan heb je al snel door waarom deze soort zo populair is. De opvallendste eigenschap is waarschijnlijk de ontspannende high; tevens de reden dat veel stoners in de avond van deze wiet genieten.

Daarnaast is Purple Kush ook geliefd vanwege haar exotische uiterlijk. Aan het eind van de bloeifase ontwikkelen de verschillende fenotypes variërende groene en paarse tinten. De chemische stoffen die we hiervoor mogen bedanken, heten 'anthocyanen' en deze komen vaker voor wanneer planten aan koudere nachten worden blootgesteld.

Purple Kush vindt haar oorsprong in Oakland, Californië, waar ze in de jaren 60 en 70 is ontwikkeld. Een deel van haar roots ligt echter in het Hindu Kush-gebergte dat zich tussen Afghanistan en Pakistan uitstrekt. Naar verluidt, stamt deze soort af van het originele Kush-landras.

Door mond-tot-mondreclame werd Purple Kush al ongelooflijk populair, maar de plant kreeg een nog grotere aanhang nadat ze in 2016 op de High Times Top 10 Kush Strains-lijst verscheen, naast onder andere Vanilla Kush, Sour Kush en OG Kush.

Effecten van Purple Kush

Als je deze wiet rookt, mag je een sterk, fysiek effect verwachten. Reken er niet op dat je langzaam en geleidelijk stoned wordt; deze soort slaat snel en keihard in. Daarom is het niet verstandig deze wiet te roken als je naar een evenement of andere bijeenkomst moet. De sterke high is geschikter voor een rustige avond op de bank of je vrije dag, waarbij je de ervaring gewoon over je heen kunt laten komen. Als je graag lekker wilt slapen, is Purple Kush ook heel geschikt.

De THC-gehaltes kunnen behoorlijk variëren. Afhankelijk van het fenotype en de omstandigheden, zoals stress en lichtblootstelling, kan Purple Kush wel 30% THC produceren. Weet echter wel dat dit zeldzaam is. Gemiddeld produceren deze wietplanten ongeveer 22% THC, wat nog steeds indrukwekkend is!

Purple Kush Cannabis Strain Effects
Purple Kush Cannabis Strain Effects

Smaak en aroma van Purple Kush

Deze soort is een typische Kush. Daarbij hoort natuurlijk een prikkelende geur van hasj, die je zowel in de rauwe als gedroogde toppen kunt bespeuren. Je bemerkt het ook bij het roken. Dit aroma vormt de basis, maar je proeft tevens vleugjes sandelhout, druif en andere soorten fruit. Al met al trakteert Purple Kush je op gebalanceerde smaken en aroma's met tonen van fruit en muskus, terwijl de wiet nooit overdreven zoet of hartig is.

Het terpenen profiel van Purple Kush

Het aroma van Purple Kush komt voort uit de complexe terpenen in de toppen. De wiet bevat een lange lijst interessante verbindingen, maar de volgende drie terpenen zijn vooral aanwezig:

  • Linalool: de terpeen linalool produceert bloemrijke en citrusachtige smaken en geuren. Soorten met veel linalool hebben vaak een sterk, citroenachtig aroma. Wat effecten betreft, zorgt linalool voor een ontspannende sensatie die samen met THC een sterke stone veroorzaakt.
  • Caryofylleen: deze terpeen is kruidig en hartig en voegt een peperig element toe aan het aroma van veel soorten. Net als THC en CBD werkt het als een fytocannabinoïde en heeft het een rustgevend effect.
  • Myrceen: de terpeen myrceen komt in grote hoeveelheden voor in mango en hop. Het voorziet bepaalde soorten wiet van een fruitige smaak. Bovendien werkt myrceen samen met THC om lichaam en geest te ontspannen.
Purple Kush Cannabis Strain Taste
Purple Kush Cannabis Strain Taste

Purple Kush kweken

Purple Kush behoudt een klein en struikachtig postuur en overschrijdt zelden een hoogte van 90cm. Dit maakt haar ideaal voor kwekers die niet op willen vallen, zeker buiten. Bovendien reageert deze wietplant goed op training; maak vroeg in de groei gebruik van topping om zijwaartse groei en een uniforme topontwikkeling aan te moedigen. Daarnaast heeft deze plant een hoge weerstand tegen schimmels, waardoor je haar zelfs in regenachtige omstandigheden zonder beschutting buiten kunt kweken.

Purple Kush haast zich in acht weken door de bloei, waardoor je al snel kunt oogsten. Zodra de planten rijp zijn, kun je binnen rekenen op een opbrengst tot 500g/m², en tegen de 800g/plant in de buitenlucht!

Wat zijn de nadelen als je Purple Kush kweekt?

Over het algemeen levert Purple Kush bij het kweken nauwelijks problemen op. Maar soms verloopt het kiemen niet zo lekker. Om je kans op succes te vergroten, kun je de wietzaadjes 12-24 uur in water weken voordat je ze in de aarde stopt. Je kunt de zaden ook met melkzuurbacteriën behandelen om de kans op schimmel te verminderen.

Purple Kush: een robuuste en betrouwbare, zuivere indica

Dankzij haar prestigieuze en zuivere indicagenen, trakteert Purple Kush je op een aangename stone en blijft ze tijdens het kweken heerlijk compact. Haar fruitige en muskusachtige terpenen profiel biedt een unieke smaak en het hoge THC-gehalte verzekert dat de effecten snel opkomen. Heb je ruimtegebrek en wil je in een korte tijd een grote oogst? Dan zijn deze wietzaadjes echt een aanrader. Royal Queen Seeds heeft overigens een eigen, verrukkelijke versie van Purple Kush uitgebracht. Deze heet 'Purple Queen', een heerlijke, indica-dominante, feminized wietplant die je met een aangename couch lock verwent. Echt de moeite waard om te proberen!

Purple Queen
23_genetic background_1 Hindu Kush x Purple Afghani
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 175 - 210 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Euforisch, Rustgevend

Koop Purple Queen

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.