By Steven Voser


Bubba Kush is een struikachtige cannabis strain die compacte toppen produceert en een sterke fysieke stone opwekt. Naar verluidt, is ze een nakomeling van de beroemde Northern Lights. De oorsprong van Bubba Kush kwam pas recentelijk aan het licht, toen Matt Berger claimde deze strain in Florida in de jaren 90 te hebben gecreëerd. Nu, vele jaren later, weet Bubba Kush nog altijd de harten en smaakpapillen van stoners overal ter wereld te veroveren.

Oorsprong en genen van Bubba Kush

De oorsprong van Bubba Kush was jarenlang een mysterie voor kwekers en blowers, totdat Berger de eer opstreek. Berger komt oorspronkelijk uit Florida, waar hij sinds zijn dertiende al wiet kweekt. In interviews legt hij uit hoe hij gevonden zaadjes in zakjes wiet in zijn achtertuin zaaide. Zijn planten werden echter niet erg hoog, omdat zijn vader ze er altijd uit trok tijdens het wieden van de tuin.

Berger studeerde scheikunde aan de Universiteit van Florida en daarna begon hij met een partner binnen wiet te kweken. In 1993 kreeg hij wat zaadjes, naar verluidt van Northern Lights, van een vriend. Hij zaaide deze wietzaadjes in zijn huis in Gainesville, Florida. Al snel trok een struikachtig fenotype zijn aandacht, dat hij 'Bubba' noemde (in Florida een veelgebruikte koosnaam). Deze wietplant werd uitgebreid gekloond en in 1997 zag de originele Bubba Kush het levenslicht. Berger had wat wiet aan B Real en Kenji (van de hiphopgroep Cypress Hill) gegeven, maar kreeg een paar dagen later een telefoontje dat er zaadjes in zaten. Hij verzamelde deze wietzaadjes (waarschijnlijk een kruising tussen zijn geliefde Bubba en een door hemzelf gekweekte, temperamentvolle Kush met een neiging tot hermafroditisme), plantte ze en Bubba Kush werd geboren - de rest is geschiedenis!

In de jaren 90 veroverden Bergers Bubba en OG Kush (jawel, Berger is ook de maker van de originele OG Kush) de harten van blowers over de hele wereld, waaronder de rappers B Real, Kenji en Snoop Dogg. Tegenwoordig is Bubba Kush nog steeds geliefd bij talloze rokers vanwege haar unieke aroma en intense effect.

Step 1

Effecten van Bubba Kush

Bubba Kush staat bekend om haar sterke, fysieke effecten. Hoewel dit soms wat verschilt, is de plant over het algemeen gemiddeld sterk en schommelt het THC percentage tussen de 15 en 19%. Dit THC-gehalte is misschien niet zo hoog als dat van modernere kruisingen. Maar dat neemt niet weg dat Bubba Kush een langdurige, ontspannende stone biedt. Je krijgt allereerst een comfortabel, licht euforisch gevoel, en daarna voel je alle spanning uit je spieren wegtrekken.

De mentale effecten van Bubba Kush bestaan uit een vrolijke, dromerige roes. Ideaal als je naar muziek wilt luisteren of simpelweg wilt relaxen terwijl je met je vrienden kletst.

Ondertussen geniet je van de lichamelijke impact die je van top tot teen ontspant. Gezien deze rustgevende effecten, kun je het beste in de middag/avond of in het weekend van Bubba Kush genieten, zodat je de sensaties optimaal kunt beleven. Sommige gebruikers zeggen ook gevoeliger te worden voor aanraking en een haarscherpe focus te krijgen.

Er zijn talloze variaties van Bubba Kush op de huidige markt, maar de meestvoorkomende effecten van de soort zijn:

 • Lichamelijke ontspanning
 • Slaperigheid
 • Honger

Net als andere THC-rijke cannabis strains, veroorzaakt Bubba Kush mogelijk ook wat bijwerkingen (al zijn deze meestal vrij onschuldig), zoals:

 • Droge mond en ogen
 • Duizeligheid (vooral als je snel opstaat)
 • Onrustige gevoelens
 • Verlies van de eetlust
Bubba Kush Cannabis Effects
Bubba Kush Cannabis Effects

Aroma's en smaken van Bubba Kush

Bubba Kush is een ongelooflijk aromatische soort, omdat de hars van de terpenen barst. Het is wat lastig om het aroma samen te vatten, maar volgens Berger combineert Bubba Kush de bloemrijke, kruidige en dennenachtige aroma's van de originele Bubba-stek met de interessante wierook- en hasj-achtige geur van Kush. Andere wietgebruikers zeggen ook vleugjes koffie en cacao te bespeuren, met wat subtiele, fruitige noten. De toppen van Bubba Kush krijgen daarbij soms paarse tinten, maar missen de aroma's van bessen en druiven die paarse soorten doorgaans hebben.

Volgens sommige bronnen zijn dit de meestvoorkomende terpenen in Bubba Kush:

 • Caryofylleen — zwarte peper en specerijen
 • Limoneen — verse citroenschillen en citrusvruchten
 • Myrceen — muskusachtige kruiden, mango en hop

Als je de rijke rook van Bubba Kush inhaleert, danst een heerlijke zoete smaak met vleugjes peper en warme kruidensmaken over je tong.

Bubba Kush Cannabis Taste
Bubba Kush Cannabis Taste

Kweken: kun je Bubba Kush gemakkelijk telen?

Er zijn niet veel kweekverslagen over het telen van Bubba Kush te vinden. Bovendien zijn er verschillende varianten van deze strain op de huidige markt. Dat maakt het lastig om iets concreets over de groei van deze plant te zeggen. Toch is Bubba Kush, naar verluidt, een robuuste wietplant die geschikt is voor zowel beginnende als ervaren kwekers. Ze groeit daarbij vaak uit tot een kleine, struikachtige plant (vanwege de indica-genen) en is goed bestand tegen ziektes en plagen. Bubba Kush kun je zowel binnen als buiten kweken, al houdt ze mogelijk wel van een wat warmer klimaat. De bloei duurt 8-9 weken, waarna ze vol hangt met compacte, harsrijke toppen met heldergroene tinten.

Kweek Bubba Kush zelf met deze soorten van RQS

Lijkt het je wel wat om de populaire Bubba Kush zelf te kweken? Bij RQS vind je drie soorten die nauw verwant zijn aan de iconische Bubba Kush:

 • Bubble Kush: deze unieke versie van Bubba Kush is ontstaan uit een kruising tussen Bubble Gum en OG Kush. Het is een flinke hybride met aroma's van aarde, fruit en dennen, afgewerkt met een peperige kick. Ze bevat daarbij 19% THC en de effecten bestaan uit mentale euforie en helderheid, plus een sterke, fysieke stone.

Bubble Kush
23_genetic background_1 Bubble Gum x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 80%
34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder, Stoned

Koop Bubble Kush

 • Northern Light: Northern Lights, de voorloper van Bubba van Berger, is een legendarische hybride met een bedwelmend effect, compleet met couch lock. Stress en ongemak verdwijnen hiermee even helemaal naar de achtergrond. Onze Northern Light is een van onze bestverkochte soorten, met 18% THC en echte West Coast-genen!
 • OG Kush: ter ere van de andere wereldberoemde creatie van Berger, moeten we hier ook onze versie van OG Kush even vermelden. Deze soort is afkomstig van Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush, en daarmee ongeëvenaard!

OG Kush
23_genetic background_1 Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Rustgevend, Stimulerend

Koop OG Kush

Bubba Kush: FAQ

Is Bubba Kush een sativa of indica?
Bubba Kush is een indica-dominante cannabis-hybride.
Waar is Bubba Kush goed voor?
Bubba Kush biedt over het algemeen een heerlijke cerebrale high en een sterke fysieke stone. Wat een soort 'goed' maakt, is natuurlijk subjectief, maar we kunnen wel zeggen dat gebruikers Bubba Kush kiezen om te ontspannen, de slaap en eetlust te bevorderen en zelfs ongemak te verlichten.
Is Bubba Kush 100% indica?
Nee, Bubba Kush is een hybride die zowel indica- als sativagenen bevat.
Is Bubba Kush geschikt om lekker te slapen?
Ja, veel gebruikers zeggen dat het effect van Bubba Kush heerlijk is om 's avonds te ontspannen en lekker te slapen.
Is Bubba Kush goed voor de opwinding?
Ja, sommige gebruikers zeggen dat Bubba Kush ze gevoeliger maakt voor aanraking. Daarnaast kan de wiet een haarscherpe focus opwekken die de seksuele ervaring kan versterken.
Wat is pre-98 Bubba Kush?
Pre-98 Bubba Kush verwijst naar Bubba Kush strains van vóór 1998, het jaar waarin Bubba naar verluidt met Kush werd gekruist. Sommige bronnen beweren dat pre-98 Bubba Kush in wezen de eerste 'Bubba'-hybride van Berger is.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.