🤯 Auto Madness: Up to 50% off seeds and supplies  SAVE NOW 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Adam Parsons


Soorten als Blueberry, Bubba Kush en Strawberry Cough beloven natuurlijke, zoete of fruitige smaken. De voornaamste smaak blijft echter toch wiet. Mocht je eens wat anders willen, probeer dan een van deze methodes om je voorraad wat meer pit te geven.

Gearomatiseerde Cannabis Voor De Oogst

Before Harvest

Stop 3-4 dagen voor de oogst met water geven, zodat de grond in staat is uit te drogen. Laat de planten echter niet zo droog worden dat ze afsterven. Als je verwelking ziet, bewater ze dan. Doe op de oogstdag een milde oplossing van 15ml essentiële oliën of food grade extracten in 20l water. Bewater je planten langzaam om verspilling te voorkomen. Laat ze gedurende 3-5 uur hun dorst lessen voordat je ze oogst.

De toppen bevatten op het moment van oogsten meer vocht dan je wellicht gewend bent. Dit komt omdat de planten vers bewaterd zijn. Houd ze gescheiden en zorg voor voldoende luchtstroming bij het drogen om schimmel te voorkomen.

Wiet Aromatiseren Tijdens De Oogst

During Harvest

Als je al begonnen bent met het oogsten van je planten, dan is het nog niet te laat om je wiet te aromatiseren. Vul een glas met de bovenstaande “gearomatiseerde water”-oplossing en doe er een vers geoogste tak in. Zolang de bladeren nog leven, absorberen ze water in de steel en de kelken van de toppen. Na ongeveer een week haal je de tak uit het glas en laat je deze op gebruikelijke wijze drogen en curen. Ook hier geldt dezelfde waarschuwing voor schimmel.

Wiet Aromatiseren Na De Oogst

After Harvest

Ook wanneer de toppen al in de potten zitten, is de smaak nog te veranderen. Doe een watje in een extract of essentiële olie. Maak deze vast aan het deksel van de pot zodat het eronder hangt, maar de toppen niet raakt. Let wel op condensatie of andere signalen van overtollig vocht die mogelijk tot schimmel en rot leiden.

Ook gedroogde materialen toevoegen aan de pot werkt soms goed en beperkt tevens de kans op schimmel. Mits ze goed gedroogd zijn, is het bijvoorbeeld mogelijk citrusschillen, een appelschijfje, bloemblaadjes en kruiden als rozemarijn, kaneel of kruidnagel toe te voegen. Vul een leeg theezakje met het losse materiaal om je smaakmaker en wiet gescheiden te houden.

Dingen Om Rekenen Mee Te Houden

Verschillende soorten en zelfs verschillende planten van dezelfde soort absorberen aroma’s op hun eigen tempo. Daarnaast verandert elk aroma op unieke wijze de natuurlijke smaak van wiet. Totdat je weet hoe het uitpakt en wat je lekker vindt, is het verstandig te experimenteren met een plant, een tak of een pot cannabis. Het laatste dat je wilt, is zo overenthousiast raken van de opties dat je een gehele oogst verpest.

Food grade extracten vind je al in de plaatselijke supermarkt. Zoek in het schap met bakwaren naar de kruiden. Daar vind je aardbeienextract, amandelextract, rumextract en talloze andere, naast het alom aanwezige vanille-extract. Deze zijn het best, omdat ze bedoeld zijn voor gebruik in voedingswaren. Als je essentiële olie kiest, kijk dan goed naar de ingrediënten om er zeker van te zijn dat deze veilig is voor consumptie. Proef eerst een klein druppeltje op je vinger. Brandt het, heeft het een chemische nasmaak of is het te parfumachtig? Dan is het beter deze over te slaan.

Pas ook op voor aroma’s die veel suiker bevatten. Suikers verbranden gemakkelijk en dat stinkt. Daar gaat je wiet dus niet beter van smaken.

Verbeterde smaken en aroma’s zwakken in de open lucht soms snel af. Houd de deksels goed gesloten zodra de toppen in de potten zitten om het lekkers te behouden. Toch dien je de vochtigheidsgraad goed in de gaten te houden om schimmel te voorkomen. Een kleine hygrometer in een afgesloten pot houden, is hiervoor ideaal.

Verwacht daarnaast ook weer niet te veel. Geïnfuseerde cannabis smaakt nog altijd naar cannabis, maar dan beter, indien je het goed doet. Gebruik dus fatsoenlijke technieken voor het kweken, drogen en curen. Zo verzeker je dat je kruid een zachte, aangename smaak heeft, met of zonder extra hulp.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.