Wanneer gevraagd wordt of het oké is om cannabis zaden met je blote handen aan te raken, is de eerste reactie meestal: "Natuurlijk, waarom niet?" Nou, het hangt ervan af aan wie je het vraagt, maar je zou wel eens onherstelbare schade kunnen aanrichten, zeker als je besluit de zaden lang te bewaren.

HET VERHAAL VAN VERVLOGEN POTENTIE

Het is niet ongebruikelijk voor mensen die hun wiet op straat kopen zo af en toe een zaadje te vinden in het zakje. Vaker wel dan niet is het irritant, maar als een zaadje wordt gevonden in een behoorlijk geweldige lading wiet, kan het zaadje als diamantje worden behandeld en eerbiedig worden bewaard om later te kweken. Als het dan uiteindelijk wordt gekweekt, blijkt het zaadje niet te ontkiemen en wordt het avontuur een complete mislukking.

Velen zullen dit wijten aan pech of slechte genen, maar het blijkt dat er ook een andere oorzaak kan zijn, een veel gemaakte beginnersfout: Het aanraken van het zaadje met blote handen. Dit is een probleem omdat onze handen bedekt zijn met essentiële oliën en hoewel we dit niet voelen, wrijven we de zaadjes ermee in. Na verloop van tijd, kan de integriteit van het zaadje worden aangetast, waardoor het uiteindelijk niet meer lukt het zaadje te ontkiemen.

WAAROM ZOU JE RISICO NEMEN?

Veel kwekers doen dit af als een mythe en beweren dat ze probleemloos cannabis zaden telen die ze hebben aangeraakt. Maar als je het een bioloog of botanist zou vragen, zullen ze je vertellen dat oliën, volgens hun deskundige oordeel, zeker een effect kunnen hebben op de zaden, zeker op de lange termijn.

Dus wie heeft gelijk? Cannabis kwekers zijn duidelijk in staat om de zaden te kweken na het aanraken, dus het is allemaal niet zeker, maar tegelijkertijd is er wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat het gevaarlijk is. Dus als je het ons vraagt, waarom zou je het risico nemen? Waarschijnlijk kom je er wel mee weg als je een vers zaadje direct in de aarde stopt, maar wat is het probleem van het dragen van wegwerphandschoenen of het gebruik van een pincet als je van plan bent het zaadje te bewaren? Het aanraken van cannabis zaden met je blote handen is geen direct doodvonnis, maar als er ook maar een kleine kans bestaat dat het ervoor kan zorgen dat een zaadje faalt, en die kans is er zeker, dan zijn de extra voorzorgsmaatregelen de moeite waard.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.