By Luke Sumpter

Het eiland Jamaica is altijd al bekend geweest om zijn prachtige zonsondergangen, reggae muziek, en natuurlijk marijuana. Jamaica en cannabis waren synoniem lang voordat Bob Marley gewoon een lokale up-and-coming in de muziekwereld was. Ondanks populaire veronderstellingen dat wiet legaal was in Jamaica, is de waarheid dat het bezit een flinke boete ving en voor een zeer lange tijd. Dat veranderde allemaal vorig jaar toen de vakantie hot spot koos om het bezit te decriminaliseren niet alleen voor de lokale bevolking, maar ook voor toeristen.

CANNABIS EN JAMAICA: EEN GESCHIEDENIS

Jamaicaanse 'Ganja' werd voor het eerst geteeld in het midden van achttienhonderd. Meegebracht uit India, groeiden de eerste zaadjes uit tot wat een bloeiende cultuur zou worden die draaide rond cannabis. Zaden waren niet het enige die hun weg maakten naar Jamaica vanaf de andere kant van de wereld. Een ontluikende religie bekend als Rastafari verspreide zich helemaal uit Ethiopië. De Rastafari beweging greep op marijuana als heilig kruid, en gebruikte het als een instrument voor geestelijke reiniging. Ondanks de brede acceptatie, werd cannabis illegaal gemaakt in 1913. Dit verbod was bedoeld om zich te richten op lagere klasse van de zwarten, de rasta's in het bijzonder. De druk om cannabis te criminaliseren kwam als een gevolg van de Raad van Evangelische Kerken, die veel macht hadden in Jamaica op dat moment. De wet was een duidelijk instrument van onderdrukking; een die zou stand houden tot februari 2015.

cannabis jamaica

LIBERALISERINGSWETTEN

Het Jamaicaanse Huis van Afgevaardigden wijzigde de Dangerous Drugs Act, die het nu mogelijk maakt voor het bezit van maximaal twee ons marijuana in het openbaar en de teelt van maximaal vijf planten in huis. Dus als je wordt aangehouden op de straat, is tot 56 gram de legale hoeveelheid die je op zak mag hebben. Je zult nog steeds een boete van vijf dollar ontvangen, omdat het technisch slechts 'gedecriminaliseerd’ is, maar dat is een kleine prijs betalen om te kunnen genieten op vakantie. Meer dan twee ons en je zult hoge boetes krijgen en een criminele handelsboete. Ik kan betere manieren bedenken op vakantie in plaats van mijn nachten spenderen in een Jamaicaanse gevangenis. Twee ons zou meer dan genoeg moeten zijn om high te blijven tijdens je verblijf.

Als je een medische recepten-kaart uit een ander land hebt, zal Jamaica je een registratie geven die je toelaat om twee ons lokaal geteelde wiet te kopen. Een van de doelen van de overheid is om een grootschalig medisch cannabis programma op te zetten dat ze kunnen implementeren om ervoor te zorgen dat patiënten toegang hebben tot marijuana geteeld in zuivere faciliteiten beheerst door regelgeving. Naast medisch gebruik, maakt de nieuwe wet het gebruik van cannabis voor religieus gebruik en onderzoek ook mogelijk. Het openstellen van Jamaicaanse cannabis voor onderzoek zou hen jaren voorsprong kunnen geven op de rest van de wereld, aangezien veel plaatsen, zoals de Verenigde Staten, nog maar zeer beperkte studies toestaan.

In het verleden, keek de Jamaicaanse politie meestal de andere kant op als het ging om toeristen en wiet. Als een arm land, was Jamaica afhankelijk van de inkomsten uit het toerisme. Het arresteren van toeristen is een snelle manier om ervoor te zorgen dat ze volgend jaar ergens anders heen gaan. De nieuwe wet verwijdert niet alleen de zorgen die toeristen zouden kunnen hebben, het opent de deur naar een groene toekomst voor Jamaica, het positioneert zich om één van 's werelds toonaangevende cannabis toeristische hot spots te worden.

EEN HELDERE GROENE TOEKOMST

Er is een ding dat zelfs anti-legalisering advocaten niet kunnen ontkennen; legale cannabis genereert een hoop geld. Jamaica is een arm land geweest voor een groot deel van zijn bestaan. 20% van alle Jamaicanen leven onder de armoedegrens en de werkloosheid ligt rond de 12%. Jamaica staat voor een nationale schuldencrisis en hoge rente, wat hen dwingt om te zoeken naar oplossingen. Cannabis is een natuurlijke oplossing. Het wordt al meer dan honderdvijftig jaar cultureel aanvaard in Jamaica, en de overheid erkend dat het antwoord op hun financiële problemen recht onder hun neus ligt, letterlijk. Het is moeilijk om naar andere landen te kijken die legaliseren en niet dezelfde vruchten willen plukken

Staten als Colorado in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat marijuana kan worden gereguleerd en belast met ongelooflijke resultaten. Vorig jaar verkocht Colorado meer dan $1 miljard aan marijuana en genereerde meer dan $125 miljoen aan belastinginkomsten. Dit geld ging naar scholen en drugs bewustmakingsprogramma's. Ze genereerden zo veel geld, dat zij aanvankelijk hadden gepland om een deel ervan terug te betalen aan de belastingbetalers. Jamaica zal hetzelfde doen. Met cannabis komt een explosie van nieuwe banen en andere industrieën die diensten verlenen aan marijuana bedrijven.

Dus als je ooit het prachtige eiland van Jamaica wilde bezoeken, is er nooit een betere tijd geweest. De nieuwe wet van Jamaica maakt de weg vrij voor een bloeiende marijuana toeristische industrie dat als gevolg van de tropische locatie, ongeëvenaard zou kunnen gaan. De beslissing om te legaliseren was de juiste en het zal een nieuw tijdperk inluiden voor zowel het Jamaicaanse volk als cannabis fanatici.

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.