By Luke Sumpter

Kweekverslag: Watermelon Auto

blog cover

Overweeg je om Watermelon Automatic te kweken? Dan zit je op de juiste plek! Hieronder lees je wat ik precies heb gedaan om deze strain te kweken en welke voeding en verlichting ik heb gebruikt. Als je dol bent op fruitige terpenen, een heerlijke stone en snelle oogsten, wil je dit niet missen!

Kweekverslag Watermelon Auto: benodigdheden

 • Kweektent: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Verlichting: MIGRO 200+
 • Ventilatie: Blauberg Turbo - E 100
 • Filter: Prima Klima filter PK 100/125
 • Ventilator: Oscillerende Koala Fan
 • Luchtbevochtiger: Beurer LB 45
 • Aarde: Biobizz Light·Mix
 • Pot: 11 liter Air-Pot
 • Zaad: Royal Queen Seeds
 • Voeding: Biobizz en RQS Biologische voeding

Kweekverslag Watermelon Auto: zaailingfase (week 1)

Welkom bij mijn kweekverslag van Watermelon Auto! Om goed van start te gaan, moest ik natuurlijk eerst mijn wietzaadje kiemen. Dit lijkt een simpele opdracht, maar in dit stadium kan er veel mis gaan. Sommige kwekers laten hun zaadje uitdrogen of houden het juist te nat, wat tot rot leidt. Lees hier wat ik gedaan heb om mijn project succesvol op te starten.

 • Kweekmedium: voordat ik mijn zaadje in de aarde stopte, heb ik eerst een geschikt kweekmedium bereid. Ik vulde mijn Air-Pot met 5 liter Biobizz Light·Mix. Vervolgens voegde ik de volgende ingrediënten toe:

50g RQS Easy Boost Biologische Voeding
10g RQS Rhizobacter
5g RQS Mycorrhiza Mix

Ingredients for Seedling Stage
Ingredients for Seedling Stage

De voedingsstoffen in deze mix voldoen aan bijna alle voedingsbehoeften van mijn plant in dit vroege stadium van de levenscyclus. Daarbij bevorderen de inoculanten niet alleen de opname van voeding, maar helpen ook bij de bestrijding van ziekteverwekkers die zaailingziektes zoals de kiemplantziekte veroorzaken. Nadat ik deze voedingsstoffen had toegevoegd, mengde ik ze zorgvuldig met de aarde.

Nu voegde ik nogmaals 5 liter Biobizz Light·Mix aan de Air-Pot toe en mengde dit goed door. Ik gaf het kweekmedium water tot aan het punt van verzadiging.

 • Kiemen: ik maakte een kuiltje van 2cm diep in het midden van het kweekmedium en voegde het zaadje toe. Ook deed ik daar een klein beetje RQS Rhizobacter en Mycorrhiza Mix bij om een vroege kieming te verzekeren. Ik bedekte het zaadje met een dun laagje Light·Mix en maakte de aarde licht vochtig met een plantenspuit.
 • Verlichting: daarna monteerde ik mijn kweeklampen. Met wat spanbanden hing ik mijn MIGRO 200+ lampen in de kweektent op. Ik hing elke lamp 35cm horizontaal vanaf de middellijn en 35cm verticaal vanaf de bovenkant van mijn Air-Pot. Ik koppelde mijn lampen aan een timer en stelde ze zo in dat ze elke dag 24 uur zouden branden nadat het eerste sprietje uit de grond was gekomen.
 • Toestand van de plant: aan het einde van week 1 was mijn zaailing 5cm groot. Helaas zag ik wat stretching, ondanks voldoende blootstelling aan licht. Dit kwam omdat het zaadhoesje vast was komen te zitten op de zaadlobben. Ik besloot om het omhulsel voorlopig te laten zitten om deze tere blaadjes niet te beschadigen.
Watermelon Growing Report: Week 1
Watermelon Growing Report: Week 1

Kweekverslag Watermelon Auto: vegetatieve fase (Week 2–4)

De zaailingfase is voltooid! Vanaf dit moment was het aandrijven van de vegetatieve groei mijn enige doel. Om dit te doen, voedde ik mijn jonge plant met stikstofrijke voeding en stelde haar elke seconde van de dag (en nacht) bloot aan licht. Lees hier wat ik tijdens het vegetatieve stadium allemaal heb gedaan.

Week 2

Ik wil niet opscheppen, maar mijn plant heeft de eerste week van de vegetatieve groei glansrijk doorstaan. Gelukkig bevrijdde mijn zaailing zich al snel van het zaadhoesje en ontwikkelde verschillende, prachtige sets met echte bladeren.

 • Verlichting: ik liet mijn kweeklampen 24 uur per dag branden en hing ze op 35cm van de top van de plant.
 • Voeding: Op dag 3 van de week loste ik 4ml Biobizz Root·Juice op in 1 liter water en paste de pH aan tot 6,2. Op dag 5 van deze week gaf ik ook 1 liter water met een aangepaste pH aan mijn plant.
 • Omgeving: tijdens de gehele groei controleerde ik de temperatuur en luchtvochtigheid met een digitale thermo-hygrometer. In week 2 nam ik een gemiddelde temperatuur van 23°C en een relatieve luchtvochtigheid van 55% waar.
 • Toestand van de plant: aan het einde van week 2 was mijn plant 10cm groot. Haar fan leaves zagen er gezond uit en ze vertoonde geen tekenen van ziekte of een gebrek.
Watermelon Growing Report: Week 2
Watermelon Growing Report: Week 2

Week 3

Ook in week 3 liep alles op rolletjes! Mijn plant kreeg een weelderige, donkergroene kleur en begon een dik bladerdak te ontwikkelen.

 • Verlichting: ik liet mijn kweeklampen wederom 24 uur per dag branden en herpositioneerde ze, zodat ze 35cm van de top van mijn plant verwijderd bleven.
 • Voeding: mijn plant zag er goed gevoed uit, dus ik besloot de voeding deze week over te slaan. Op dag 2 en 5 diende ik 1 liter pH- gereguleerd water toe.
 • Omgeving: in week 3 zag ik een gemiddelde temperatuur van 24°C en een relatieve luchtvochtigheid van 50%.
 • Toestand van de plant: mijn plant was 20cm groot. Vergeleken met vorige week was ze dus in omvang verdubbeld!
Watermelon Growing Report: Week 3
Watermelon Growing Report: Week 3

Week 4

Kun je het geloven? De laatste week van de vegetatieve fase is alweer aangebroken! Lees hier wat ik in de overgang naar de bloei heb gedaan.

 • Verlichting: ik liet mijn kweeklampen nog steeds 24 uur per dag branden en hing ze opnieuw op 35cm van de top van mijn plant.
 • Voeding: ik loste ⅓ van een Easy Grow Booster Tablet  op in 2 liter pH-gereguleerd water en diende dit op dag 2 van deze week toe. Op dag 5 gebruikte ik de volgende formule in 2 liter water:

3ml Cal-Mag
4ml Biobizz Bio·Heaven
4ml Biobizz Bio·Grow
4ml Biobizz Acti·Vera

 • Omgeving: de temperatuur was gemiddeld 24°C en de relatieve luchtvochtigheid bedroeg 45%.
 • Toestand van de plant: mijn wietplant zag er nog altijd gezond en levendig uit. Aan het einde van de week herkende ik witte stigma's bij de nodes. Dit is een duidelijk teken dat de bloei begint.

Kweekverslag Watermelon Auto: bloei (week 5–11)

De bloei komt op gang, nadat de vegetatieve groeifase zonder problemen is verlopen! Dit getuigt wel van de uitmuntende genen van Watermelon Auto. Lees verder en ontdek wat ik tijdens elke week van de bloei bij Watermelon Auto heb gedaan.

Week 5

In deze periode zag mijn plant er grotendeels gezond uit. Toch maakte ik me zorgen toen ik bruine plekjes op de onderste bladeren zag verschijnen.

 • Verlichting: ik veranderde de instellingen van mijn timer, zodat de kweeklampen 20 uur per dag brandden. Mijn lampen hing ik opnieuw op 35cm van de top van mijn plant.
 • Voeding: ik loste 1,5ml Cal-Mag op in 1 liter water en gaf dit op dag 2 van deze week. Op dag 3 gebruikte ik de volgende formule in 2 liter water:

3ml Cal-Mag
4ml Biobizz Bio·Heaven
4ml Biobizz Acti·Vera
2ml Biobizz Alg·A·Mic
2ml Biobizz Top·Max
2ml Biobizz Bio·Bloom
4ml Biobizz Bio·Grow

Op dag 5 van deze week gaf ik mijn wietplant opnieuw 1 liter water met een pH van 6,3.

 • Omgeving: de temperatuur was gemiddeld 25°C en de relatieve luchtvochtigheid bedroeg 42%.
 • Toestand van de plant: mijn wietplant zag er over het algemeen gezond uit, met uitzondering van de eerder genoemde bruine plekjes op de onderste bladeren. Ik dacht even dat het een schimmelinfectie was, maar uiteindelijk leek een teveel aan meststoffen me de meest waarschijnlijke oorzaak. Ik besloot de tekenen goed in de gaten te houden.
Watermelon Growing Report: Week 5
Watermelon Growing Report: Week 5

Week 6

Gedurende week 6 was ik weer hoopvol, want het zag er allemaal veelbelovend uit. Mijn plant was begonnen met de ontwikkeling van talloze kleine toppen. De hoofdtoppen strekten zich uit richting het plafond. Ik zag zelfs al wat trichomen verschijnen en bij het betreden van de kweekruimte rook ik een subtiel aroma. Maar helaas zag ik ook dat de bruine plekjes op de bladeren verergerden.

 • Verlichting: ik hing mijn kweeklampen op 35cm van de top van de plant en liet ze 20 uur per dag branden.
 • Voeding: op dag 2 van deze week gebruikte ik de volgende formule in 2 liter water:

4ml Biobizz Bio·Heaven
4ml Biobizz Acti·Vera
4ml Biobizz Alg·A·Mic
2ml Biobizz Top·Max
4ml Biobizz Bio·Bloom
4ml Biobizz Bio·Grow

De Cal-Mag sloeg ik deze week maar over, omdat ik bang was dat het anders te veel zou worden en dit de eerder opgemerkte tekenen zou verergeren. Op dag 5 van deze week, heb ik simpelweg 1 liter pH- gereguleerd water toegediend

 • Omgeving: de temperatuur was gemiddeld 24°C en de relatieve luchtvochtigheid bedroeg 39%.
 • Toestand van de plant: mijn wietplant was 61cm hoog en ik zag talloze kleine toppen verschijnen. De bruine en gele vlekken op de bladeren werden echter erger, waarbij er steeds meer bladeren aangetast raakten.
Watermelon Growing Report: Week 6
Watermelon Growing Report: Week 6

Week 7

Hallo, week 7! Over het algemeen mocht ik niet klagen. De toppen werden vetter en zorgden voor een heerlijk aroma. Mijn plant bleef de hoogte inschieten, maar dat is in de vroege bloei vrij gangbaar. Helaas bleef de verkleuring zich over verschillende bladeren verspreiden, waardoor ik nu wel actie moest ondernemen!

 • Verlichting: ik liet mijn lampen nog altijd 20 uur per dag branden en hing mijn kweeklampen opnieuw op 35cm van de top van de plant.
 • Voeding: op dag 2 van deze week loste ik 1 Easy Bloom Booster Tablet op in 5 liter water. Hiervan gaf ik 2 liter aan mijn plant en de resterende 3 liter bewaarde ik voor later.

Op dag 5 van deze week gebruikte ik de volgende formule in 2 liter water om mijn plant te voeden:

3ml Cal-Mag
6ml Biobizz Bio·Heaven
6ml Biobizz Acti·Vera
4ml Biobizz Alg·A·Mic
2ml Biobizz Top·Max
4ml Biobizz Bio·Bloom
6ml Biobizz Bio·Grow

 • Omgeving: de temperatuur was gemiddeld 25°C en de relatieve luchtvochtigheid bedroeg 40%.
 • Toestand van de plant: mijn wietplant zag er over het algemeen gezond uit en bereikte een hoogte van 70cm. Om het probleem met de verkleuring aan te pakken, verwijderde ik alle onderste bladeren en de aangetaste bladeren hoger in de plant. Hierdoor zag de plant er direct beter uit, en dit verbeterde ook de beluchting en lichtpenetratie in het bladerdak.
Watermelon Growing Report: Week 7
Watermelon Growing Report: Week 7

Week 8

We zijn er bijna! In dit deel van mijn kweekverslag van Watermelon Auto kreeg mijn plant voor de laatste keer voeding toegediend. Hierna ben ik het kweekmedium gaan spoelen. Ontdek wat ik gedaan heb om mijn plant naar de eindstreep te helpen.

 • Verlichting: je raadt het al, ik liet mijn lampen nog altijd 20 uur per dag branden.
 • Voeding: op dag 2 van deze week gaf ik simpelweg 2 liter water met een pH van 6,3. Op dag 5 van deze week gebruikte ik de volgende formule in 2 liter water om mijn plant te voeden:

8ml Biobizz Bio·Heaven
8ml Biobizz Acti·Vera
6ml Biobizz Alg·A·Mic
2ml Biobizz Top·Max
6ml Biobizz Bio·Bloom
6ml Biobizz Bio·Grow

 • Omgeving: de temperatuur was gemiddeld 25,5°C en de relatieve luchtvochtigheid bedroeg 36%.
 • Toestand van de plant: na het ontbladeren van vorige week zag mijn wietplant er veel beter uit. Ik zag dat de toppen prachtige paarse kleuren ontwikkelden als gevolg van de productie van anthocyaan.
Watermelon Growing Report: Week 8
Watermelon Growing Report: Week 8

Week 9–11

Op dit moment werd de verzorging van mijn plant een stuk makkelijker. Ik stopte met voeden, zodat ik mijn plant voor het oogsten nog drie weken kon spoelen. De theorie hierachter is dat deze techniek de plant dwingt haar voedingsreserves op te maken, waardoor de geoogste wiet zachter en lekkerder smaakt.

 • Verlichting: ik liet mijn lampen tot aan het einde van de levenscyclus 20 uur per dag branden.
 • Voeding: tot het moment van oogsten kreeg mijn plant niets anders dan zuiver water. Ik gaf elke week 2 liter water op dag 2 en dag 5.
 • Omgeving: uiteindelijke registreerde ik een gemiddelde temperatuur van 25°C met een relatieve luchtvochtigheid van 38%.
 • Toestand van de plant: zoals verwacht, verkleurde mijn plant tijdens het spoelen van weelderig groen naar geel en oranje. In een vroeger stadium zou dit zorgwekkend zijn, maar nu was het gewoon een teken dat het spoelen werkte! Mijn toppen waren vet en zaten boordevol trichomen. Het was tijd voor de oogst!
Watermelon Growing Report: Week 9
Watermelon Growing Report: Week 9

Kweekverslag Watermelon Auto: oogst (week 12)

Slechts tien weken na het zaailingstadium was mijn rijpe Watermelon Auto wietplant klaar voor de oogst! Vol enthousiasme knipte ik de plant aan de basis om vervolgens ondersteboven in mijn kweektent op te hangen. De ventilator liet ik draaien, maar de kweeklampen schakelde ik uit, om haar twee weken te laten drogen. Hierna knipte ik mijn toppen en besloot ik ze te wegen. Uiteindelijk bleek ik 56 gram geoogst te hebben. De droge toppen liet ik een maand lang in voorraadpotten curen om de smaak te verfijnen.

Genen van Watermelon Auto

Overweeg je om Watermelon Auto te kweken? Ik neem het je niet kwalijk! Deze visueel aantrekkelijke strain, gecreëerd door Royal Queen Seeds, is een nakomeling van Tropicanna Cookies en Lemon OG. Ze produceert prachtige, paars-groene toppen met een THC-gehalte van 20% en een hoop fruitige terpenen.

Watermelon Growing Report: Harvest
Watermelon Growing Report: Harvest

Kenmerken van Watermelon Auto

Je kunt Watermelon Auto bijna overal kweken, zolang ze maar voldoende licht en voeding ontvangt. Binnen bereikt deze plant een hoogte van 80–110cm, waarmee ze met gemak in een kleine kweektent of omgebouwd kastje past. In slechts acht tot tien weken na het kiemen kun je ongeveer 500g/m² oogsten. Buiten piekt ze op een hoogte van 120cm en levert ongeveer 50-90g/plant op.

Effect en smaak van Watermelon Auto

Deze strain trakteert je razendsnel op een fysieke stone die lang blijft hangen en niet alleen zorgt voor rode ogen, maar ook rust in je hoofd. Enkele seconden na die eerste trek proef je de intense smaak van watermeloen op je tong. Niet lang daarna voel je je spieren ontspannen en je eetlust geprikkeld geworden. Misschien dat een stukje watermeloen bij je joint je trek kan stillen?

Watermelon Auto
Tropicanna Cookies x Lemon OG
450 - 500 gr/m2
80 - 110 cm
6 - 7 Weken
THC: 20
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
50 - 90 gr
100 - 120 cm
8-9 weken na ontkiemen
Rustgevend

Koop Watermelon Auto

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.