By Luke Sumpter

Royal Queen Seeds veredelde Blue Mystic met behulp van genetisch materiaal uit twee wereldse cannabis-paradijzen: Amsterdam en de Amerikaanse West Coast. Onze veredelaars combineerden Blueberry en Northern Light - twee supersterren in de cannabisscene - wat een smaakvolle indica-dominante kruising moest opleveren.

INDRUKWEKKENDE FAMILIESTAMBOOM: GENETISCHE ANALYSE VAN BLUE MYSTIC

Voor het veredelen van een indica-variëteit vol smaak en kalmerende effecten waren we haast verplicht gebruik te maken van de weelderigste strains aller tijden. Blueberry is een awardwinnende klassieker en wereldberoemd vanwege haar sensationele, zoete smaak. Praktisch iedereen is verrukt van haar smaakprofiel, maar ze heeft meer in haar mars. Blueberry heeft zeer kalmerende effecten, dankzij haar enorme THC-gehalte. Na een paar hijsjes word je al overvallen door lichte verlammingsverschijnselen. Opstaan is praktisch niet meer mogelijk. Dankzij deze zalvende, beresterke effecten won ze in 2000 de High Times Cannabis Cup en prijkte ze vol trots tussen de winnaars in de categorieën Best Indica en Best Overall Strain.

Blueberry werd in de jaren zeventig veredeld door de zogenaamde "Willy Wonka van de cannabisindustrie" - de baanbrekende veredelaar DJ Short van de Amerikaanse West Coast. Hij maakte gebruik van exotische landrasplanten en gekruiste variëteiten uit Thailand en Afghanistan om deze smaakexplosie te veredelen.

De veredelaars van Royal Queen Seeds ontdekten de enige manier om deze strain te verbeteren, namelijk door haar te kruisen met een soort met vergelijkbare kalmerende effecten. Het effect van Blueberry is al behoorlijk heftig; alleen Northern Light kon daar nog wat aan toevoegen.

Northern Light is een klassieker van het eerste uur. Deze zuivere indica-variëteit trakteert stoners al decennialang op een zalvende stone. Haar kenmerkende kogelronde, harsrijke toppen zorgen direct voor langaanhoudende fysieke rust. De exacte genetische herkomst van Northern Light is echter nog altijd een groot vraagteken. Aangenomen wordt dat ze een nakomelinge is van Afghaanse en Thaise landrasplanten.

DE HELE MIDDAG PLAT: EFFECTEN VAN BLUE MYSTIC

De samensmelting van deze twee klassiekers leverde een THC-rijke sloopkogel op, die zelfs de meest stressvolle dagen dragelijk weet te maken. De 80% indica-genen en een overheerlijk THC-gehalte van 18% zorgen ervoor dat je helemaal in de wolken raakt. Na het inhaleren gaan je oogleden hangen, terwijl je een golf van ontspanning door je lichaam voelt stromen.

Blue Mystic ontspant je spieren en wekt je eetlust op. Reken dus maar op een flinke vreetkick en zorg ervoor dat je koelkast goed vol is.

Behalve de fysieke effecten, heeft Blue Mystic ook een interessant effect op de inhoud van je hersenpan. Na slechts een paar hijsjes van een joint of een bong, word je beslopen door euforie. Dankzij deze aangename stemmingsverbetering komt er een hoop creativiteit in je los. Vandaar dat ze geliefd is onder kunstenaars, musici en schrijvers.

Al met al is Blue Mystic een uitgelezen strain voor hangmiddagen en ontspannen avondjes in je uppie. Dankzij de high lijkt het wel alsof tijd niet meer bestaat en verlies je jezelf in overpeinzingen. Als je een hangmat hebt, duik er dan maar meteen in; dit is het moment voor therapeutische zelfbespiegeling. Haar toppen bevatten tevens een gemiddelde hoeveelheid CBD; dat draagt bij aan het entourage-effect van deze strain.

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic Feminized

Genetic background Blueberry x Northern Light
Yield indoor 375 - 425 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 20% Sativa, 80% Indica
Yield outdoor 400 - 450 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Stoned

Buy Blue Mystic

EEN SCHAALTJE BESSEN: SMAAK VAN BLUE MYSTIC

Wat smaak betreft, behoort Blue Mystic absoluut tot de best smakende soorten die er zijn. Ze is gezegend met een overheerlijk, ingekruist terpenenprofiel - een mengelmoes van bèta-caryofylleen, humuleen en myrceen.

Bèta-caryofylleen is een zogenaamde sesquiterpeen en is verantwoordelijk voor de smaken van specerijen en peper. De verbinding zou tevens ontstekingsremmende en pijnstillende effecten hebben.

Humuleen is verantwoordelijk voor de smaken van aarde, muskus en specerijen. De verbinding is vooral aanwezig in hop, salie en gemberwortel.

Myrceen is verantwoordelijk voor de smaken van fruit, aarde en kruidnagel. Van dit terpeen neemt men ook aan dat het de effecten van cannabinoïden, zoals THC, middels een samenwerkingsverband versterkt.

Gecombineerd zorgt deze drie-eenheid van terpenen voor rijke fruitsmaken. Bessen en bloemetjes voeren de boventoon in deze melange.

KORTE BLOEIPERIODE EN MODDERVETTE TOPPEN: KWEEKINFO

Blue Mystic doet het zowel binnen als buiten goed en presteert optimaal in een gematigd klimaat. Ze heeft langgerekte, taps toelopende cola's die barstensvol harsklieren zitten en puntige suikerblaadjes. Blue Mystic is dan wel een van fotoperiode afhankelijke strain, maar ze vliegt door haar bloeiperiode. Dat vinden ongeduldige kwekers en mensen die in streken wonen waar de zomer maar kort duurt natuurlijk een fantastisch pluspunt.

Van binnenplanten pluk je 375–425g/m² en met een hoogte van 60-100cm blijft ze makkelijk hanteerbaar. Buitenplanten genereren tot 450g/plant en worden met 180-220cm aanzienlijk hoger. Blue Mystic is gezegend met een bloeiperiode van 8-9 weken; buiten zijn de planten in oktober klaar voor het oogstfeest.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.