By Luke Sholl

WIET EN BIJEN: TWEE PLAKKERIGE KWESTIES

Waarom zijn alle leuke dingen plakkerig? Honing en wiet zijn twee natuurlijke producten die heerlijk smaken en veel nuttige eigenschappen hebben. Misschien wel het allerbelangrijkste dat ze gemeen hebben, is de wereldwijde vraag naar deze goederen. Maar dat is nog niet eens zo schokkend. Cannabis is in veel regio's nog steeds een illegale substantie en wordt in Amerika zelfs als Schedule 1 drug beschouwd. Het is dan ook niet echt verrassend dat de zwarte markt hiervoor nog groot is.

Het schokkende is dat een honingbaron op de zwarte markt zo hoog op de machtspiramide zit, dat hij boven de wet staat. Inderdaad, de honinghandel op de zwarte markt is de echte onderneming van de heren "Sosa” van deze wereld (Tony Montana’s leverancier, de man die het Zuid-Amerikaanse dodenpeloton stuurde om hem te elimineren).

KUNNEN BIJEN HIGH WORDEN VAN CANNABIS?

In tegenstelling tot mensen en zoogdieren, hebben insecten geen ECS of endocannabinoïde systeem. Ze hebben dus geen cannabinoïde receptoren. Deze vraag kunnen we dan ook met een resoluut "nee" beantwoorden. Bijen kunnen niet high worden van cannabis, omdat ze niet gevoelig zijn voor THC. In de natuur worden wilde honingbijen gelokt door kleurrijke, nectarproducerende planten. Plakkerige groene wietplanten zijn niet een eerste keus voor bijen. Bovendien zijn de werkers effectieve 24/7 slaven van de Koningin. Ze hebben dus maar weinig tijd om recreatieve drugs te gebruiken.

KUNNEN BIJEN LEVEN OP CANNABIS PLANTEN?

Het lijkt er inderdaad op dat bijen kunnen leven op cannabis. Zo hebben Nick French en zijn bedrijf Colorado Hemp Honey een aantal fascinerende ontdekkingen gedaan. Bijen kunnen daarbij mogelijk een deel van de hars omzetten in propolis. Dat is een soort vulstof en sterilisator die ze gebruiken om hun korf te repareren en schoon te maken. Het verhaal gaat ook dat bijen trichomen op de een of andere manier kunnen omzetten in honing. Tot dusver hebben we echter nog geen feiten ontdekt die blijven plakken.

De kans is echter groot dat imkers een kolonie kunnen trainen te foerageren op een ganja veld. Als ze tenminste niets anders hebben. Naderhand worden ze dan beloond met een traktatie, zoals suikerwater. Een fantastische YouTube video, maar het bewijst niets. Laten we het maar bij de feiten houden. We weten dat cannabis geen nectarproducerende plant is. Als de olie uit wiet iets van voedingswaarde voor bijen bevat, gaan ze daar alleen voor als het hun laatste redmiddel is of als ze ervoor worden beloond. Bovendien wordt het pollen ervan verspreid door de wind. Bijen spelen dus ook geen rol bij de bestuiving.

Bijen Honing Cannabis

CALIFORNIË: DE GOLDEN STATE

Je vraagt je nu misschien af hoe bijen en cannabis dan wel met elkaar zijn verbonden. In de natuur lijken ze elkaar niet echt aan te trekken. De lijm van deze onwaarschijnlijke relatie, zijn echter mensen. Elke zomer is Californië hiervan het meest duidelijke voorbeeld.

In de Golden State wordt meer dan een half miljoen hectare gebruikt voor amandelboomgaarden. Er zijn miljoenen bijen nodig om al die bomen te bestuiven. Ze worden dan ook vanuit alle hoeken van de VS getransporteerd naar Californië. Je dacht misschien dat het boerenland aan de Westkust wereldwijd bekend stond als wietland. Dat heb je echter mis. De buitenkweek van cannabis is geconcentreerd in de Emerald Triangle en een paar locaties verder naar het zuiden, maar amandelbomen vind je overal.

We vatten de connectie beknopt samen; de economie van Californië zou in elkaar storten zonder bijen en cannabis. De Golden State zou dus niet kunnen shinen als een van beide er niet zou zijn. We kunnen deze logica ook volgen om een voorspelling te doen over alternatieve trends. Elk jaar is er een seizoenspiek qua economische activiteit en werkgelegenheid. Die heeft wellicht meer te maken met het aantal bijen en cannabis planten in de staat dan met iets anders. Misschien hebben we hiermee wel de primeur van Gerald Celente en het Trends Research Institute gestolen!

HONING MET CANNABIS

Bijen zijn misschien niet in staat om psychoactieve honing te produceren, maar we kunnen er natuurlijk wel zelf wat cannabinoïden aan toevoegen. Het hoeft geen "honing-om-high-te-worden" te zijn, want je kunt ook CBD gebruiken. Daarmee kun je niet-psychoactieve, gezonde honing maken. Met een klein beetje experimenteren kun je dit zelfs in je eigen keuken doen. Het is het beste om eerst een cannabis tinctuur te maken en dat vervolgens aan de honing toe te voegen. Als je rauwe wiet vermengd met honing, wordt het alleen maar een plakkerige bende.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.