By Luke Sumpter

Het is weer zover: 24 uur lang verenigen wietfanaten zich onder één groene vlag. Scoor alles wat je nodig hebt voor dit feestelijke moment en wij tellen de seconden voor je af, letterlijk! We zijn namelijk de eerste zadenbank ooit die een gigantische 420 aftelklok toont op het iconische Times Square (waarover later meer). Sinds de laatste keer dat we deze speciale dag vierden, hebben we bij Royal Queen Seeds een heel bijzonder jaar gehad. Hieronder vertellen we meer over het belang van 420 en wat het voor ons betekent om dit na zulke vruchtbare en glorieuze maanden te vieren!

Royal Queen Seeds: de eerste zadenbank met een aankondiging op Times Square

Als een van de grootste en meest gewaardeerde zadenbanken van Europa kun je erop rekenen dat we dit jaar groots uitpakken! Zelfs naar onze maatstaven wordt deze 420 er eentje die de boeken ingaat, en wel om meerdere redenen. Een van de belangrijkste daarvan is wel dat we geschiedenis gaan schrijven in de Big Apple, baby! We hebben de handen ineengeslagen met Cannabis Now Media, een van de grootste cannabis-gerelateerde mediabedrijven van de VS, om op het iconische Times Square een gigantische aftelklok te laten zien. Waarom? Nou, we willen keihard vieren dat blowers in New York nu toegang hebben tot de eerste legale wietdispensaria![1]

We beginnen deze legendarische countdown om 15.30 uur en tellen af tot 16.20 uur! Ben je toevallig in de buurt? Dan nodigen we je uit om langs te komen, je liefde voor wiet met ons te delen en dit bijzondere en historische moment samen te vieren!

Video id: 826120606

Royal Queen Seeds gaat wereldwijd

We zijn ongelooflijk enthousiast over onze Times Square aankondiging, maar geloof het of niet, we hebben deze 420 nog meer te vieren! Van een bescheiden begin zijn we de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de grootste zadenbanken van Europa. We zijn voor mensen over het hele continent dé bron voor hoogwaardige wietzaadjes. En nu gaan we onze naam wereldwijd op de kaart zetten!

We zetten voet aan wal in de VS

Na een jarenlange strijd voor legalisatie op staatsniveau is de cannabisindustrie in de VS de afgelopen jaren explosief gegroeid. Amerikaanse kwekers hebben al keuze uit een uitgebreid aanbod, en dat gaat alleen maar groter worden. Ons complete assortiment met wietzaadjes is nu beschikbaar voor inwoners van alle 50 staten in de VS. Of je nu op zoek bent naar razendsnelle autoflowers, robuuste reguliere soorten of de beste feminized zaden, we hebben het allemaal!

We verleggen grenzen in Thailand

Nee, daar houdt het feest nog niet op. Een andere reden dat we deze 420 groots vieren, heeft te maken met onze activiteiten in het tropische Thailand. Dit land haalde vorig jaar het nieuws met plannen om wiet te legaliseren en zelfs planten weg te geven aan inwoners! Naar aanleiding van dit heuglijke nieuws hebben we snel gehandeld om onze aanwezigheid kenbaar te maken. Inmiddels hebben we een grote, 5 verdiepingen tellende locatie in Bangkok, voorzien van een dispensarium, rokerslounge en zelfs onze eigen kweekfaciliteit.

Royal Queen Seeds Opening in Thailand
Royal Queen Seeds Opening in Thailand

We vieren een jaar vol innovatie

Tot slot willen we deze 420 ook nog op een aantal andere mijlpalen terugblikken. Zo hebben onze breeders het afgelopen jaar hard gewerkt om de wereld van wiet voorgoed te veranderen. Na een intensief breeding-programma ontwikkelden ze de eerste echte cannabis F1-hybrides. Deze technologie wordt in de landbouw al jarenlang gebruikt, maar is niet zo gangbaar in de cannabisindustrie. De methode zorgt voor meer uniforme, productieve wietplanten die hogere concentraties cannabinoïden en terpenen bevatten. Ben je klaar voor gezondere planten en nog grotere oogsten?

Daarnaast hebben we een reeks nieuwe USA Premium-soorten op de markt gebracht. Deze zullen je gegarandeerd een mentale boost geven en je smaakpapillen stimuleren. Kweek soorten zoals Wedding Cake en Sundae Driver en geniet van ongekende terpenen profielen en torenhoge THC-percentages.

Dus, beste kweker, wat doe jij deze 420? We raden je aan om erop uit te trekken, nieuwe mensen te ontmoeten en samen je liefde voor wiet te vieren. Vergeet ook niet terug te kijken op je eigen prestaties van het afgelopen jaar en te bedenken wat je doelen zijn voor dit jaar. Veel kweekplezier!

Royal Queen Seeds in Times Square
Royal Queen Seeds in Times Square

De geschiedenis en betekenis van 420

Ongeacht waar je woont, je kunt de klok erop gelijk zetten dat om 16.20 uur de geur van cannabinoïden en terpenen zich door de lucht zal verspreiden. Het is natuurlijk een feestelijk moment, maar tegelijkertijd is 420 ook een vorm van protest. In landen waar wiet nog altijd verboden is, komen duizenden blowers op deze dag samen om hun standpunt over wiet uit te dragen.

Maar wat is eigenlijk de betekenis van 420? En waar is deze traditie ontstaan? Om eerlijk te zijn, blijft de oorsprong van 420 ietwat vaag en omstreden. Het verhaal gaat dat een groep middelbare schoolvrienden, die zichzelf 'The Waldos" noemden, in de jaren 1970 in Californië exact om 16.20 uur afspraken om hun favoriete plant te roken. Volgens een andere theorie zou 420 afkomstig zijn van een speciale politiecode, die gebruikt werd om naar het bezit of gebruik van wiet te verwijzen.

Wat de precieze oorsprong van 420 ook is, de cannabis community heeft deze datum wereldwijd omarmd als een internationale feestdag. Jaarlijks worden er talloze cannabis-gerelateerde evenementen, festivals en protestacties georganiseerd als blijk van viering en verzet.

External Resources:
  1. Weed is legal in New York, but the illegal market is still booming. Here’s why | PBS NewsHour https://www.pbs.org
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.