By Miguel Ordoñez

Welkom bij Deel 2 van onze Top 20 muziekselectie om high op te worden. In dit deel, besloten we de aandacht te vestigen op de categorieën "Rap & Hip Hop" en "Electronic Music". Als je Deel 1, met "De jaren '60 en '70" en "Cannabis Classics", gemist hebt, kan je deze link volgen om bij het begin te komen van deze muzikale reis. Deze selectie of Top 20 is absoluut niet compleet. Er zijn gewoon teveel nummers die geschikt zijn om high op te worden. Leun achterover, ontspan en geniet!

Top 20 Wiet nummers om high op te worden: Een muzikale ontdekkingsreis (deel 1/2)

RAP & HIP HOP – ALTIJD EEN GEWELDIGE KEUZE

Luniz – I Got 5 on It (1995, Operation Stackola, West-Coast Hip Hop)

I got 5 on It werd in mei 1995 uitgebracht en bevat een vocale bijdrage van R&B zanger Michael Mashall. Het is verreweg het meest populaire nummer van Luniz en een absolute klassieker als er een feestje is, vooral feestjes met zwembaden, BBQ's, vrouwen en, niet te vergeten, grote hopen eersteklas wiet. Streetcore-kennis van Oakland, bizarre teksten en een zeer bekende beat maken I Got 5 perfect om bij te roken. En nu we het toch over classic beats hebben: Misschien moet je “Warren G – Regulate feat. Nate Dogg” hierna beluisteren.

Dr. Dre – Still D.R.E. feat Snoop Dogg (1999, 2001, G-Funk/Hip Hop)

Dr. Dre en Snoop Dogg hebben beiden ontelbare tracks, die perfect zijn voor een rooksessie. Op Still D.R.E. hoor je ze allebei en dit kan dus een goed startpunt zijn. Niet alleen het album "2001" van Dr. Dre is heerlijk, probeer ook eens "The Chronic" en eerdere N.W.A. opnames. Voor een beginnende bestuurder gaat er niets boven “Nothin’ But a G Thang” of “Gin and Juice” keihard door de speakers van je eerste auto. Als je ouder wordt verandert er niets, dus weet waar je aan begint!

Cypress Hill – Yo Quiero Fumar Mota (1999, Los Grandes Éxitos en Español, West-Coast Hip Hop)

Cypress Hill en rapper B-Real produceerden wat van de beste Hip Hop tracks aller tijden. Als je klassiekers, zoals “Hits from the Bong”, “I Wanna Get Gigh” of “Dr. Greenthumb”, in een ander perspectief wil horen, luister ze dan in het Spaans. Joint verplicht!

Kendrick Lamar – Bitch, Don’t Kill My Vibe (2012, Good Kid, M.A.A.D City, West-Coast Hip Hop)

Kendrick Lamar werd geboren in Compton, Los Angeles, thuisbasis van de beste West Coast rap. Zowel de teksten als de muziek zijn zeer geschikt voor rooksessies. Misschien moet je met deze beginnen en dan doorpakken met A.D.H.D. en Poetic Justice. Deze rapper verdient echt de titel rap ARTIEST!

Schoolboy Q – Hands on the Wheel (2012, Habits & Contradictions, West-Coast Gangsta Rap)

Passen de genoemde nummers niet bij je levensstijl van een gangster in de 21ste eeuw? Met Schoolboy Q hebben we wat voor jou. Schoolboy Q is een rapper uit het zuiden van LA, net als Kendrick Lamar, maar zijn stijl is pure gangsta. Als dit je ding is, zal je nog meer van je gading vinden op ofwel “Habits and Contradictions” of “Oxymoron”.

ELECTRONIC MUSIC - HIGH! OF JE NOU WEL OF NIET ROOKT

Flying Lotus – MmmHmm (2010, Cosmogramma, Psychedelic Hip Hop)

Flying Lotus is een experimentele multi-genre producent, elektronisch musicus, DJ en rapper uit Californië. Het is niet makkelijk zijn stijl te verdelen in een bepaald genre, maar psychedelische Hip Hop lijkt gepast, misschien gemengd met invloeden uit IDM, wat toch zeker elektronische muziek is. De video's zijn extra trippy en gemaakt voor wietrokers!

Chrome Sparks – Marijuana (2013, Sparks EP, Future Beats)

Marijuana van Chrome Sparks heeft een bizarre beat en een badass youtube video! Wat wil je nog meer tijdens het vullen van je longen met rook? Mensen beschrijven dit genre als Future Beats en dit lijkt te passen bij de sound. Deze gast is de moeite van het beluisteren waard wanneer rokers vriendelijke electronic beats gewenst zijn.

Paul Kalkbrenner – Feed your Head (2015, 7, Techno)

Paul Kalkbrenner is zeker weten een van de beste Techno producers op aarde. Als je graag high wordt terwijl je naar Techno/Minimal luistert, besteed dan eens wat aandacht aan Paul Kalkbrenner en ontdek wat hij zo vaardig heeft gecreëerd. Zorg dat je "Sky and Sand" niet mist na het beluisteren van "Feed your Head".

Skazi – Brothers (2015, Spin, Psy-Trance)

Je wil er graag vol in tijdens het luisteren naar elektronische muziek? Geen probleem, bereid je geest voor op Skazi, een Israëlische Psychedelic Trance DJ met wortels in Punk Rock. Hij combineert vaardig hard rock elementen met krachtige beats en zal een prima keuze zijn voor iedereen die hard, snel en knoerthard wil.

Matt Simons – Catch & Release Deepend Remix (2015, No Album, House)

Als je House muziek waardeert, geef deze Deepend remix van Catch & Release door Matt Simons een kans. Deepend is een Nederlands House duo. Bob van Ratingen en Falco van den Anker zijn beiden meesters in hun vak en presteerden het om rechtstreeks de No. 1 te behalen in Duitsland, Frankrijk, België en Spanje. Geweldige songteksten van Matt Simons ontmoeten een geweldige House beat, geproduceerd in Nederland.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.