By Miguel Ordoñez

Naar muziek luisteren, is op zichzelf al een uitstekende manier om de zintuigen te stimuleren. Het is gemakkelijk je gedachten te laten afdwalen naar het verleden, het heden of de toekomst. Tegelijkertijd is muziek altijd welkom gezelschap tijdens een ontspannen rooksessie.

Waarschijnlijk hebben we allemaal favoriete nummers die ons vergezellen tijdens die langeafstandsvluchten door de kosmos. Met de juiste playlist ga je gemakkelijk een surrealistische en gedenkwaardige rookervaring tegemoet.

Bij Royal Queen Seeds hebben we een diepe waardering voor goede muziek en goede wiet. Een combinatie is dus een logisch gevolg. Hieronder delen we onze favoriete Spotify-playlists voor tijdens je volgende rooksessie, met bijpassende wietsoorten! Dus leun lekker achterover, steek een joint op en ontdek hoe de muziek je rookervaring verbetert. Bekijk daarna onze afspeellijsten voor elke stemming!


Hoe Beïnvloedt Wiet de Elektronische Muziek van Henry Saiz?

Henry Saiz is een Spaanse dj en producer die zijn muziekinvloeden toeschrijft aan wiet. Hij herkent hoe elke soort een rol speelt bij het creëren van een unieke luisterervaring.

In zijn eigen woorden:

"Wiet is een geweldige sensorische versterker. Zowel het luisteren naar muziek als het schrijven onder invloed ervan, bevalt me".

Maar waar luistert iemand als Henry Saiz precies naar als hij in een andere gemoedstoestand verkeert? Hij deelde met ons zijn persoonlijke Spotify-playlists. Als bonus suggereren we ook een aantal soorten om elke auditieve trip compleet te maken!

De Playlists van Henry Saiz

Hieronder vind je de persoonlijke Spotify-playlists van Henry Saiz. Deze tunes nemen ons mee in de geest van een eclectische audiofiel. Zo krijgen we inzicht in wat zijn creativiteit en passie drijft.

Elke playlist is bedoeld voor een specifieke gemoedstoestand (met een bijpassende wietsoort). Probeer er zoveel mogelijk zelf te ervaren.

 • Creativiteit Versterken en Je Geest Stimuleren

De naam van deze playlist is al een perfecte introductie. Deze 19 nummers zijn ideaal gezelschap om je betrokken te houden bij al je creatieve inspanningen.

Elk nummer brengt een andere sensatie met zich mee. Het ene moment knik je je hoofd op de gestage beats van Borealis. Kort daarna brengt de altijd getalenteerde Childish Gambino je in vervoering. Saiz beschrijft deze 420-playlist als een ideale creativiteitsbooster voor schilderen, ontwerpen en editen.

De perfecte partner voor deze playlist is onze Royal Jack Automatic. Geïnspireerd door de legendarische Jack Herer, voel je je na de eerste trek creatief en energiek. En terwijl je diep in de playlist duikt, kun je een aangenaam ontspannend gevoel verwachten dat je hele lichaam omhult.

Creativiteit Versterken en Je Geest Stimuleren
 • Blijdschap / Verbeteren van de Stemming

Saiz vat deze playlist samen met de perfecte oneliner: "Om de stemming te verbeteren, op elegante wijze".

Ben je op zoek naar de perfecte playlist om de stemming te verbeteren tijdens je rooksessie? Dan vind je deze zeker geweldig. De toon wordt direct goed gezet met de funky sounds van Chrome Sparks. Naarmate de lijst vordert, word je getrakteerd op Tame Impala, Chet Faker en de legendarische Daft Punk. Die positieve instelling volgt al snel.

Welke wiet is ideaal bij deze afspeellijst? Onze eigen Triple G natuurlijk, ook wel bekend als Gorilla Glue Gelato. Deze soort is 85% indica-dominant en bevat 26% THC. Bereid jezelf voor op een groot psychotroop avontuur. Als je van plan bent om 's avonds lekker naar binnen te keren, zal deze je klaarstomen voor een contemplatieve, toch creatieve tijd.

Blijdschap / Verbeteren van de Stemming
 • Meeslepend / Beschouwend / Diep in Gedachten Verzonken

Iedereen heeft wel eens wat introspectie nodig. Het is een goede manier om jezelf onder controle te houden en te zien waar je in het leven staat.

Saiz bereidt je voor op die momenten met deze playlist. De meeste van deze nummers zijn slow en steady. Dit maakt ze perfect voor een diepe gedachtegang, zoals de toepasselijke naam van de playlist suggereert. Leun lekker achterover en geniet van de muziek van David August, Chromatics en Mike Oldfield op de achtergrond.

Het is genieten geblazen met deze lijst en de aanbevolen soort hierbij is Euphoria. Je ervaart diepe ontspanning, zonder dat je in slaap valt. De perfecte soort om de verbinding te verbreken met de realiteit na een lange, vermoeiende dag.

Meeslepend / Beschouwend / Diep in Gedachten Verzonken
 • Euforie / Energieboost

Iedereen heeft weleens een luie dag. Zo'n dag waarop je niets liever doet dan opkrullen in je bed en niet meer bewegen. Gelukkig is er de Euphoria-playlist van Henry Saiz. Hij verwoordt het mooi: “Om je energie te geven en jezelf te activeren”. Deze playlist helpt je op weg. Voor je het weet, dans je door de kamer, terwijl je geniet van een vette high.

Saiz overdreef niet met zijn omschrijving. Deze playlist is vrolijk en upbeat. Deze euforische serenade van 23 nummers begint met de tunes van Liar. Daarnaast komen ook Tame Impala, Stardust en de klassieke Robyn voorbij.

Om de moed erin te houden, is onze Royal Runtz ideaal. Met 27% THC slaat deze wiet flink in op je lijf en je hersenen. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring.

Euforie / Energieboost
 • Trippen / Psychedelische Reis

Deze playlist behoeft geen verdere introductie. We laten de beschrijving over aan Saiz: "Deze is voor gebruik met meer trippy, psychedelische soorten. Sluit je ogen en zweef door de kosmos."

In deze playlist vind je uitzonderlijke artiesten zoals Chromatics, John Maus en de favoriet van iedereen, Rihanna. Het is slechts een kwestie van jezelf laten betoveren door de beats en vocals.

Een paar trekken van onze Honey Cream maakt deze luisterervaring compleet. Zoals de naam al doet vermoeden, trakteert deze soort op een zoete, karamelachtige smaak en geur. Het effect bestaat uit een aangename stone, die toch euforisch is. Daarom is het verstandig lekker thuis te blijven en van de muziek te genieten.

Trippen / Psychedelische Reis
 • Onrust Bestrijden / Couchlock

Dit is de laatste, maar niet de minste. Maak kennis met de ultieme chill stoner-playlist. Ben je onrustig? Laat deze tunes de last verlichten.

Maak je geen zorgen, want met deze muziek val je niet in slaap. Maar vanwege de betoverende melodieën van Petit Biscuit, Afta-1 en Kid Cudi, wil je waarschijnlijk wel een ontspannen plekje zoeken.

Terwijl je naar deze hypnotiserende muziek luistert, trakteer je jezelf op een heerlijke joint met El Patron. Weet wel dat ze een behoorlijke couchlock kan opwekken. Toch geniet je van een betrokken en creatieve gemoedstoestand.

Onrust Bestrijden / Couchlock

Je hebt nu flink wat playlists en wietsoorten om uit te kiezen. Wat rest, is experimenteren! Sommige zijn misschien helemaal jouw ding, andere wellicht wat minder. Maar in ieder geval zul je elke keer een compleet nieuwe ervaring hebben.

De Harmonie Tussen Wiet en Muziek

Wiet en muziek gaan perfect samen, net als koffie met melk of een cheeseburger met friet. Maar hoe zit dat?

Zowel Wiet als Muziek Hebben Ontspannende Eigenschappen

Laten we hier eens op een wetenschappelijke manier naar kijken. Het is bekend dat muziek de geest, het lichaam en de ziel tot rust kan brengen.
Studies[1] laten zien dat tijdens het luisteren naar muziek de cortisolspiegel (ook bekend als stresshormonen) verlaagt. Ook is er onderzoek[2] dat aantoont hoe wiet in lage doseringen spanning vermindert en de geest geruststelt.

Dit zijn logische verklaringen waarom bepaalde muziek bijna onmiddellijk een vredig gevoel opwekt. Deze sensatie kun je versterken door wiet te gebruiken. Je verzeilt namelijk in een euforische toestand waarvan het moeilijk afscheid nemen is.

Zowel Wiet als Muziek Hebben Ontspannende Eigenschappen

Cannabis als Mogelijke Auditieve Stimulator

Studies[3] suggereren dat wiet mogelijk de specifieke hersenfuncties moduleert waar auditieve sensaties worden verwerkt. Er is ook onderzoek[4] gedaan naar de mogelijkheden van wiet als het gaat om een tijdelijke versterkte akoestische waarneming en een algemene verbetering in de cerebrale verwerking van muziek. De auteurs van het onderzoek stellen dat wiet mogelijk "een breder inzicht biedt in de ruimte tussen de muzieknoten".

Met andere woorden, met wiet kun je muziek op een veel intenser niveau ervaren. Je ontwikkelt een grotere waardering voor een bepaald nummer, artiest of muzieksoort. Voor veel mensen is dit een verhelderende, levensveranderende ervaring.

Wiet en Creativiteit

Waarschijnlijk heb je wel eens mensen horen zeggen dat wiet hen creatiever maakt. Deze getuigenissen komen van mensen die we persoonlijk kennen, maar ook van bekende artiesten en muzikanten.

Deze anekdotes verdienen het voordeel van de twijfel. Toch kunnen we ons begrip verbeteren door naar de wetenschap te kijken.

Zoals in dit onderzoek uit 2011[5] wordt opgemerkt, kan acuut cannabisgebruik mogelijk "het divergente denken versterken". Bij divergerend denken gebruik je je verbeeldingskracht en laat je je gedachten de vrije loop. Het is het tegenovergestelde van convergent denken, waar het om logica draait.

Dus als je van muziek houdt, kan wiet je die hoognodige, creatieve boost geven.

External Resources:
 1. The Effect of Music on the Human Stress Response https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 2. Low-dose THC can relieve stress; more does just the opposite https://www.sciencedaily.com
 3. Modulation of Auditory and Visual Processing by Delta-9-Tetrahydrocannabinol and Cannabidiol: an fMRI Study https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 4. An Ethno-Methodological Approach to Cannabis and Music Perception, with EEG Brain Mapping in a Naturalistic Setting https://anthrosource.onlinelibrary.wiley.com
 5. Investigating the interaction between schizotypy, divergent thinking and cannabis use - ScienceDirect https://www.sciencedirect.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.