By Luke Sumpter

Bijna een eeuw lang was cannabis wereldwijd verboden. Gebruik ervan werd zwartgemaakt en er was volop propaganda tegen de plant. Nu komt de waarheid over cannabis echter weer aan het licht. De plant is in hoge mate medicinaal en maakt een comeback. De maatschappij accepteert haar in rap tempo als legitiem medicijn en veilig recreatief middel. Tot voor kort associeerden mensen cannabis met luie hippies en bankhangende stoners, maar het publiek kijkt er nu helemaal anders tegenaan. Hoge pieten in het bedrijfsleven, academici en beroemdheden “komen uit de kast”. Ze zijn er eerlijk over dat ze cannabis gebruiken en veranderen de publieke opinie daardoor ten goede. Hieronder 10 beroemdheden waarvan je misschien niet weet dat ze open zijn over hun cannabisgebruik.

1. LADY GAGA

Lady Gaga, geboren als Stefani Joanne Angelina Germanotta, is een Amerikaanse singer-songwriter en performer. Ze is bekend door haar ongelooflijk populaire songs "Just Dance", "Bad Romance" en "Born This Way". Gaga werd geboren in 1986 in New York City in een gezin van Italiaanse Amerikanen. Al sinds haar jeugd is muziek onderdeel geweest van haar leven en ze beklom het podium tijdens haar tienerjaren. Ze proefde even aan het studentenleven en studeerde aan de Universiteit van New York, maar stopte weer met studeren en wijdde haar leven aan muziek en optredens. Gaga's voorliefde voor wiet kwam aan het licht in de documentaire "Gaga: Five Foot Two". Daarin praat ze over haar klachten als gevolg van fibromyalgie en haar relatie met cannabis. Ze is ook bekend vanwege haar beroemde rooksessie voor Beyoncé.

Lady Gaga

2. MIKE TYSON

Mike Tyson is een echt begrip en dankt zijn beroemdheid aan zijn succes als bokser. Hij won WBC-, WBA- en IBF-titels in de categorie zwaargewicht. Tegen alle verwachtingen in beklom Tyson de ladder tot succes. Hij groeide namelijk op zonder vader en woonde in een regio waar veel criminaliteit voorkwam. Tyson begon zijn bokscarrière sterk door twee gouden medailles te winnen op de Olympische Spelen voor junioren. Hij is een geweldig voorbeeld van een eersteklas atleet die cannabis gebruikt. Onlangs is bekend geworden dat hij het ook gebruikte voor een gevecht tegen Andrew Golota in 2000. Tyson heeft zijn liefde voor cannabis recent volledig omarmd en is er een eigen bedrijf in begonnen, Tyson Ranch. Daar kweekt hij planten die vrij zijn van pesticiden en met de hand worden geoogst.

Mike Tyson

3. JENNIFER ANISTON

Jennifer Aniston is voornamelijk bekend door haar rol als Rachel in de beroemde tv-serie “Friends”. Daarnaast is ze getrouwd geweest met filmster Brad Pitt. Aniston is een gemotiveerde ster. Naast haar werk als actrice, is ze zakenvrouw en filmproducent. Ze heeft verscheidene prijzen gewonnen voor haar rollen, waaronder een Primetime Emmy, Golden Globe en Screen Actors Guild Award. Ze heeft ook gespeeld in succesvolle films als Bruce Almighty, The Break Up, Marley and Me en Just Go With It. Van Aniston weten we dat ze af en toe cannabis gebruikt. Zelf zegt ze dat ze geen stoner is, maar ervan geniet om soms wat te roken.

Jennifer Aniston

4. HUGH HEFNER

Hugh Hefner is vooral bekend als oprichter van het Playboy-imperium. Daarnaast door de vele plaatjes waarin hij in een mantel omhuld wordt door massa’s aantrekkelijke vrouwen verkleed als konijnen. Maar Hefner heeft meer diepgang dan je in eerste instantie zou vermoeden. Hij was een enorme voorvechter van mensenrechten. Zijn controversiële werk heeft bovendien geholpen om seks uit de taboesfeer te halen. Hefner heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de legalisering van cannabis. Hij heeft bijvoorbeeld geholpen bij de oprichting van de National Organization for the Reform of Marijuana Laws, beter bekend als NORML. Daarnaast heeft hij grote sommen geld gedoneerd aan de goede zaak.

Hugh Hefner

5. WOODY HARRELSON

Woody Harrelson is alom bekend vanwege zijn werk als acteur. Hij heeft in de films Zombieland, War For The Planet Of The Apes, Now You See Me, The Hunger Games en vele andere gespeeld. Naast zijn fantastische skills als acteur en komisch genie, is Harrelson een groot voorstander van vrij cannabisgebruik. Hij werd in 1996 zelfs gearresteerd vanwege het opzetten van een protest in de staat Kentucky. Daar plantte hij 4 hennepzaden in de grond. Harrelson heeft ook zitting in de adviesraad van NORML. Daar zet hij zijn roem en prestige in voor de goede zaak.

Woody Harrelson

6. WHOOPI GOLDBERG

Nog een naam die iedereen kent: Whoopi Goldberg. Ze is actrice, auteur en gastvrouw op tv. Goldberg heeft gespeeld in klassiekers als Sister Act, The Lion King en Made In America. Haar carrière is enorm succesvol verlopen en ze is genomineerd voor 13 Emmy Awards. Bovendien heeft ze als een van de weinigen de EGOT-status behaald—dat is het winnen van een Emmy, Grammy, Oscar en Tony Award. Goldberg heeft een enorme zwakke plek voor wiet. Ze is zelfs eigenaar van een onderneming die zich richt op medicinale marihuana, Whoopi & Maya. Ze gelooft in de genezende eigenschappen van cannabis en heeft dat zelf ervaren omdat de plant haar heeft geholpen bij de bestrijding van glaucoomklachten. Goldberg heeft diverse publieke uitspraken gedaan over wiet als medicijn. Volgens haar is het mogelijk een effectief alternatief voor pillen en opioïde medicatie.

Whoopi Goldberg

7. MORGAN FREEMAN

De man met de kalmerende stem die talrijke films en tv-series heeft ingesproken, is Morgan Freeman. Hij is bovendien een legendarische acteur. Freeman werd op 1 juni 1937 geboren in het zuiden van de Verenigde Staten, nog voordat zwarte burgers daar burgerrechten hadden. Hij is al actief als acteur sinds de jeugdige leeftijd van 9 jaar en won een acteercompetitie in zijn staat toen hij nog maar 12 was. Freeman bleef een ster en speelde in films als The Shawshank Redemption, Invictus, The Dark Knight en Bruce Almighty. Als we iets dieper graven in het leven van deze interessante persoon, dan ontdekken we zijn passie voor cannabis. Hij pleit voor de legalisering van wiet en heeft uitgesproken dat het volgens hem op federaal niveau legaal zou moeten worden in de VS.

Morgan Freeman

8. SARAH SILVERMAN

Sarah Silverman is een Amerikaanse stand-upcomedian, actrice, producent en schrijver. Ze werd in 1970 geboren in Bedford, New Hampshire. Silverman is enorm succesvol geworden dankzij haar zwarte humor. Ze heeft 2 Primetime Emmy Awards gewonnen en talrijke andere onderscheidingen. Ze heeft ook succes gekend op het grote scherm door te spelen in de succesvolle films School of Rock, A Million Ways To Die In The West en Who's the Caboose? Ze begon met stand-upcomedy op de jeugdige leeftijd van 17 jaar, hoewel ze daar met gemengde gevoelens op terugkijkt. Silverman staat erom bekend dat ze van cannabis houdt. Ze heeft bijvoorbeeld verhalen gedeeld waarin ze vertelt dat ze een bong deelde met haar vader.

Sarah Silverman

9. ARNOLD SCHWARZENEGGER

Arnold Schwarzenegger heeft vele successen gekend in zijn leven. Hij vereeuwigde zijn naam in het bodybuilder-circuit, maar ook met films als The Terminator, Total Recall en The Predator. Meer recent is Schwarzenegger actief geweest op politiek gebied, als 38e Gouverneur van Californië. Het grootste deel van zijn werkende leven heeft hij cannabis gebruikt. Een beroemd moment is het opsteken van een joint tijdens de Mr. Olympia in 1975. In zijn publieke functie heeft Schwarzenegger legalisering geïntroduceerd. Daarmee heeft hij de basis gelegd voor het legaal maken van cannabis in de staat Californië.

Arnold Schwarzenegger

10. RICHARD BRANSON

Richard Branson is vooral bekend vanwege zijn enorme succes in het zakenleven. Hij heeft een nettobedrag van $4,1 miljard binnengehaald via zijn merk Virgin Group. Daarmee is hij actief op het gebied van reizen, telecommunicatie en zelfs commerciële ruimtevaart. Veel mensen weten echter niet dat Branson ook een groot voorstander is van cannabis. Hij heeft zijn steun voor legalisering publiekelijk betuigt en aangegeven dat het volgens hem beter is dat een ouder een joint deelt met zijn kind dan het kind te dwingen in het geheim te roken. Branson is dan ook fel tegen de war on drugs. Volgens hem zouden mensen die een probleem hebben met drugs hulp moeten krijgen en niet gestraft moeten worden.

Richard Branson

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.