By Max Sargent


AK-47: EEN INTRODUCTIE

De meeste wietrokers kennen AK-47 wel, een cannabisklassieker die altijd populair is gebleven. Als een waar kunstwerk, biedt ze cannabisliefhebbers het beste van indica en sativa, samengebundeld in een geslaagde kruising. De beste eigenschappen van deze strain zijn haar superieure high, complexe smaakprofiel en vette opbrengsten. Ze heeft dan ook verschillende awards in haar prijzenkast staan. Bijvoorbeeld voor beste sativa en beste indica.

Als sativa-dominante kruising staat ze garant voor knetterende en lang aanhoudende effecten. Je voelt je ontspannen en een interessante hoofd-high zorgt voor vrolijkheid en scheppingsdrang. Daarom sta je met AK-47 altijd op scherp als je onder de mensen komt. Als je haar rookt, word je kalm en verbetert je humeur aanzienlijk. Daarmee is ze een goede keuze voor medicinale gebruikers om angstproblematiek en chronische pijn de kop in te drukken.

AK-47 is dus een fantastisch evenwichtige strain. Maar ook wat smaak en aroma betreft, is ze een schot in de roos. Haar geur is een mengelmoes van voornamelijk zurige en gronderige aroma's. Tijdens het roken, ontdek je ook andere goddelijke smaken, waaronder tonen van bloemen en hout.

AK-47 is onder cannabiskwekers altijd een favoriet geweest. Ze is namelijk een van de makkelijkste en snelstgroeiende sativa-dominante strains. De economische waarde van AK-47 ligt in haar groeikracht en de betrouwbare opbrengsten. Wereldwijd is ze dan ook een van de belangrijkste strains voor binnenkwekers.

DE ONTSTAANSGESCHIEDENIS VAN AK-47

De afkomst van AK-47 voert ons terug naar Thaise en Afghaanse kruisingen uit de jaren '70. De strain zelf bestaat pas sinds begin jaren '90. In 1999 is ze verder veredeld om de zaden die ze produceert te standaardiseren.

De veredelaars die aan het project werkten, gebruikten Colombiaanse (sativa), Mexicaanse (sativa), Thaise (sativa) en Afghaanse (indica) variëteiten voor het creëren van AK-47. Dat leverde een sativa-dominante kruising op (65% sativa, 35% indica). Destijds werd het THC-gehalte van AK-47 met 13-20% als torenhoog beschouwd. Vergeleken met huidige strains is ze in de middenklasse belandt. Haar CBD- en CBN-gehalte is vastgesteld op 1,5%.

Binnen afzienbare tijd werd het een van de meest bejubelde cannabisvariëteiten. AK-47 sleepte ontelbare awards in de wacht dankzij haar fantastische effecten, uitgelezen smaken en forse harsproductie.

Royal AK

WAAROM STONERS VERZOT ZIJN OP AK-47

  • Superieure effecten

Ondanks de vuurkracht die haar naam suggereert, is AK-47 geen strain waar je plat van gaat. Haar sativa-genen induceren een euforische high, gecombineerd met een aangenaam fysieke ontspanning. Daarmee is ze een prettig overdag-rokertje en geweldig voor sociale gelegenheden. Het is een genot om haar te delen. Je blijft daarbij productief en komt vrolijk de dag door. Daarnaast is ze bijzonder rustgevend en ontspannend en verbetert ze je humeur. AK-47 is daarmee inzetbaar als rokertje voor plezier, maar ook om te ontstressen en bezorgdheid te pareren, ongeacht hoe laat het is. Vanwege haar zalvende effecten is ze eveneens een favoriet onder medicinale gebruikers, voor het behandelen van chronische pijn, eetstoornissen en slaapproblematiek.

  • Superieure smaken & aroma's

Ook de fijnzinnige samenstelling van het smaakprofiel van AK-47 bejubelen liefhebbers van deze strain. Dit bestaat uit zoete, gronderige vleugjes Kush, aangevuld met de smaak van rubber en bloemen en een vleugje hout.

AK-47 geurt sterk, maar aangenaam. Je vindt gronderige tonen met zurige vleugjes dennenhout in de geur terug, samen met subtiele citroenaroma's. Dat resulteert in een waanzinnig ietwat skunky en specerijachtig aroma, dat dankzij de citrustonen ook prettig verfrissend is.

  • Superieur uiterlijk

In tegenstelling tot andere hedendaagse strains raakt AK-47 niet echt bedekt met een dikke deken van trichomen. Dat maakt ze echter goed met haar bijzonder grote toppen die qua vorm en formaat wel wat op banaantjes lijken. Tijdens de groei vertoont ze aantrekkelijke kleuren. Haar limoengroene toppen contrasteren met haar oranje bloeiharen, waarmee de plant er stijlvol en klassiek uitziet. Er zijn bovendien fenotypes die paarse kleurschakeringen vertonen.

AK-47: KWEEK

AK-47 is met name voor binnenkwekers al tijden een favoriete keus. Maar dat wil niet zeggen dat ze buiten niet goed presteert. Kwekers zijn met name gecharmeerd van haar korte bloeiperiode. Die is met een dag of 60 redelijk kort voor een sativa-dominante variëteit. Ook als je haar buiten kweekt, duurt haar bloeiperiode ongeveer zo lang en is ze half oktober te oogsten.

AK-47 doet het goed in bijna elk kweekmedium. Het is mogelijk haar op potgrond, kokosvezel of hydroponisch te kweken en het oogstgewicht valt nooit tegen. Ze reageert ook goed op snoeien en in een SOG-opstelling verhoog je het oogstgewicht. Deze jongedame is eenvoudig met succes te kweken. Er zijn echter wel een paar dingetjes waar je op zou moeten letten.

Om te beginnen, is dat de geur die ze verspreidt. Mocht de reuk een probleem opleveren op je kweeklocatie, zorg dan voor goede luchtfilters.

Kwekers zouden er ook rekening mee moeten houden dat AK-47 wat gevoeliger is voor een hoge luchtvochtigheid en schimmels. Dat komt door haar grote compacte toppen en de fikse hoeveelheid hars. Het risico op schimmels verminder je door je kweekruimte adequaat te ventileren. Buiten is het echter niet mogelijk de luchtvochtigheid te beïnvloeden. AK-47 is derhalve buitenshuis wat lastiger te kweken, met name in het vochtige en regenachtige Nederland. Buiten in een Mediterraan klimaat presteert ze bijzonder goed, maar in noordelijke klimaten veroorzaakt het regenachtige weer aan het eind van de zomer soms problemen.

Als je kiest voor onze eigen klassieke feminized AK-47 strain, Royal AK, wordt je plant ongeveer 80-140cm hoog. Dat is een mooi maatje voor de meeste kweektenten en kweekruimtes. Buiten gekweekte planten worden wel 170cm hoog. Met een THC-gehalte van 19% ben je verzekerd van genoeg vuurkracht en fantastische effecten.

Royal AK Feminized

AK-47 AUTOFLOWERING VARIËTEITEN

Veel kwekers kiezen voor een autoflowering variëteit van de AK-47. Autoflowers geven niet zoveel rompslomp, want je hoeft je niets aan te trekken van het lichtregime. Na het kiemen van je zaden zet je ze gewoon onder 18-20 uur licht per dag tot aan de oogst. Autoflowers zijn buiten ook handig, tussen de seizoenen door, omdat je geen rekening hoeft te houden met de tijd van het jaar om te planten of te oogsten.

De meesterveredelaars van Royal Queen Seeds hebben uit de klassieke AK-47 de Royal AK Automatic gecreëerd, die al deze voordelen in huis heeft. En net als het origineel staat onze Royal AK Automatic garant voor een kenmerkende vrolijke high, verweven met een licht, fysiek sloom gevoel. De fantastische productie van hars en haar verrukkelijke smaak zijn de kers op de taart.

Onze autoflowering variëteit van AK-47 is bovendien een snelle groeier; na het kiemen heeft ze nog maar 9-10 weken nodig om de eindstreep te halen. Dankzij een compacte hoogte van 60-100cm is ze bijzonder geschikt voor binnenkweek, ook als je kweekruimte beperkt is. Met een THC-gehalte van 15% is ze iets minder sterk dan haar feminized tegenhanger. Verheug je maar alvast op de 160g/plant die je met onze Royal AK Automatic oogst!

Royal AK Automatic

ALLES WAT JE ZOU MOETEN WETEN OVER AK-47 - IN EEN NOTENDOP

Vandaag de dag is AK-47 net zo'n schot in de roos als begin jaren '90 toen ze voor het eerst in de coffeeshops opdook. Deze klassieker is zo geliefd dat ze niet meer weg te denken is! Bij Royal Queen Seeds heb je de keuze uit een klassieke feminized variëteit van AK-47, maar ook een fantastisch snelle autoflowering soort. Welke uitvoering je ook kiest, één ding is zeker: AK-47 is altijd een schot in de roos!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.