By Luke Sholl

CANNABIS VESTIGT ZICH OP FACEBOOK ― VOOR ZOLANG HET DUURT

Cannabis is altijd vrij oppervlakkig aanwezig geweest op social media. Of het nu Facebook, Instagram of YouTube is, het is niet ongebruikelijk dat pagina's een ban krijgen en duizenden accounts verloren gaan. Facebook probeert gelukkig met haar tijd mee te gaan. De netwerksite erkent dat cannabis wereldwijd steeds beter verkrijgbaar is.

Voorheen kreeg je nul op het rekest bij het zoeken naar pagina's over cannabis. Nu ontvang je relevante content, mits ze het Facebookbeleid niet schenden. Met dit in het achterhoofd is het alleen maar logisch wat aandacht te schenken aan de fantastische wietgerelateerde content op het platform.

Laten we er niet omheen draaien, wat zie je liever in je nieuwsoverzicht? Mensen die opscheppen over hun vakanties of vette toppen en kweekadvies van experts?

ROYAL QUEEN SEEDS

Het zou raar zijn om dit overzicht niet te beginnen met de vermelding van onze eigen Facebookpagina! Wil je dagelijks updates over allerlei cannabisgerelateerde onderwerpen? Dan mag je Royal Queen Seeds echt niet missen op Facebook. Onderwerpen variëren van foto's van thuiskwekers, verschillende kweektechnieken, tips bij urgente problemen en informatie over onze laatste aanbiedingen.

Onze Facebookpagina komt ook van pas als je wilt kletsen met gelijkgestemde kwekers. Gebruik hun kennis bij de ontwikkeling van je volgende project. Maar we zijn er ook als je simpelweg zaden zoekt of je hobby wilt bespreken. Kortom, klik op die volgknop!

Royal Queen Seeds

WEEDIQUETTE

Weediquette is een pagina die is ontwikkeld door Vice, een mediabedrijf die een alternatieve levensstijl promoot. De pagina is onderdeel van hun Viceland televisiezender. Momenteel plaatsen ze minder vaak nieuwe updates, maar je vindt er nog steeds ontzettend veel informatie. Dit varieert van de legalisatie tot dineetjes met cannabis en alles daartussenin.

Op een ding kun je altijd rekenen bij Vice. Ze benaderen onderwerpen vanuit een ander perspectief dan de meeste andere mediakanalen. Dit geldt dus ook voor de cannabisindustrie. De content van Vice biedt interessante nieuwe inzichten op beproefde onderwerpen.

Weediquete

CHEECH AND CHONG

Bestaat er een meer iconisch komisch duo dan de beroemde Cheech and Chong? Deze heren zijn hun hele leven lang groot voorstanders van cannabis. Zelfs in een tijd waarin alleen de vermelding van het woord al een gevangenisstraf kon opleveren. Hun doorzettingsvermogen is lonend gebleken. Beiden hebben (terecht) de titel 'cannabislegende' verdiend. Als ze niet onderweg zijn voor een stand-up tour, vind je op de pagina van Cheech and Chong pagina wat van de beste memes op het internet.  

Deze pagina is ideaal om de monotone aard van Facebook te doorbreken. Daarnaast wordt al snel duidelijk waarom de cannabisplant wereldwijd zo populair is. Mensen willen gewoon ontspannen en plezier hebben, zonder dat elk bericht op Facebook uitmondt in drama. Spreekt die vibe jou aan? Volg dan de pagina van Cheech and Chong.

Cheech and Chong

THE CANNABIS GROW BIBLE

Elke serieuze kweker heeft waarschijnlijk een exemplaar van The Cannabis Grow Bible in huis. Het is de ultieme bron voor het kweken van cannabis, in de ruimste in van het woord. Dit boek bevat ruim 500 pagina's goed samenhangende, zorgvuldig gestructureerde content. Je ontvangt een fantastisch algemeen overzicht, maar ook hoe je problemen overkomt.

Op de Facebookpagina van The Cannabis Grow Bible vind je updates op het gebonden boek. Daarnaast delen ze liefdadigheidsevenementen, het laatste nieuws en aanbevelingen voor andere onmisbare hulpmiddelen bij het kweken. Als je maar enigszins interesse hebt in het kweken van cannabis, moet je twee dingen doen: koop een exemplaar van The Cannabis Grow Bible en volg hun Facebookpagina.

THE CANNABIS GROW BIBLE

GROWING MARIJUANA

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over marihuana of veranderingen in de wetgeving? Dan is de Growing Marijuana Facebook pagina echt wat voor jou. Bijna dagelijks vind je er updates. Je maakt niet alleen indruk op je vrienden met je nieuw verworven kennis, maar leert regelmatig iets bij over het kweken van wiet.

Deze Facebookpagina is een verlengstuk van www.growingmarijuana.com. Deze website is opgedeeld in verschillende hoofdstukken voor elke fase van de kweek. Klik op volgen en ontvang dagelijks een onmisbare dosis kennis over cannabis.

GROWING MARIJUANA

ZAMNESIA

Zamnesia is niet alleen een one-stop shop met een uitgebreid assortiment cannabiszaden. Het is ook een van de meest uitgebreide smartshops op het internet. Bij Zamnesia vind je ruim 3000 producten in verschillende categorieën, zoals de Seedshop, Headshop en Vaporshop. Er is voor elk wat wils.

Ook de Facebookpagina van Zamnesia is uitgebreid en volledig. Ze plaatsen interessante aanbiedingen, maar ook foto's, nieuwsartikelen en informatieve blogs.

Zamnesia

NORML

De non-profitorganisatie NORML "ondersteunt de rechten van volwassenen om verantwoordelijk marihuana te gebruiken". Heb je interesse in de ontwikkeling van het juridische landschap rondom cannabis? Dan is de Facebookpagina van NORML een fantastische bron om op de hoogte te blijven. De meeste updates centreren zich rondom veranderingen binnen het Amerikaanse rechtssysteem. Er is echter ook een NORML pagina voor cannabisgebruikers in het VK.

In een tijd waar onjuiste informatie via social mediaplatforms hoogtij viert, zijn betrouwbare en geverifieerde (zoek het grijze vinkje) organisaties zoals NORML onmisbaar. Ze bieden niet alleen regelmatig updates, maar schijnen ook licht op onderwerpen waar de reguliere media zich niet aan waagt.

NORML

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.