By Luke Sholl

YOUTUBE: DE VERZAMELPLAATS VOOR ALLES OVER CANNABIS

Ondanks de grote hoeveelheid advertenties op YouTube, is er een florerende cannabisgemeenschap ontstaan. Het platform is ideaal voor de doorgewinterde stoner die meer wil leren over kweken. Hetzelfde geldt voor beginners die graag een mix zien van cannabis en cultuur en voor personen die gefascineerd zijn door de mogelijkheden van cannabis. Er is werkelijk een YouTube-kanaal voor iedereen. Daarnaast is het een geweldige bron van zowel informatie als vermaak.

7 YOUTUBE-KANALEN DIE ZICH RICHTEN OP MARIHUANA

Om je op gang te helpen, hebben we 7 YouTube-kanalen voor je die zich richten op wiet. Elk kanaal heeft iets unieks te bieden, dus bekijk de hele lijst. Je ontdekt ook dat het aantal abonnees varieert, maar laat je daardoor niet ontmoedigen. De trendingpagina bevat nog geen kanalen die zich op cannabis richten. Tot die tijd moeten we wat beter ons best doen om authentieke content voor wietliefhebbers te vinden.

WEEDMAPS

Weedmaps heeft cannabis letterlijk op de kaart gezet. Op de website voer je je postcode in, waarna je een uitgebreide lijst ziet met cannabis-gerelateerde winkels. Om het nog gemakkelijker te maken, is de app beschikbaar voor zowel Android als iOS. Wanneer Weedmaps zich niet bezighoudt met het verbinden van gebruikers en winkels, is het druk met uploaden op het YouTube-kanaal.

Weedmaps biedt informatie over soorten, productbeoordelingen en diverse handleidingen en how-to's. Een hoogtepunt is de info over strains, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op cannabisplanten. De video's zijn helder gepresenteerd en vaak ontmoet je de daadwerkelijke breeder of een andere, prominente figuur van de zadenbank. Zo hoor je uit de eerste hand hoe een soort is ontstaan.

Video id: w29GOehXMkg

ROYAL QUEEN SEEDS

Het YouTube-kanaal van Royal Queen Seeds is een rijke informatiebron. Je vindt er instructies voor elke stap van het kweekproces van cannabis. De beginnende kweker vindt er basisvaardigheden. Denk aan overzichten over de levenscyclus en het voeden van cannabisplanten. Daarnaast bieden we ook meer geavanceerde informatie voor reeds ervaren kwekers, met de fijne kneepjes van het kweken van geweldige wiet.

Leer hoe je de kiemkracht van je zaden maximaliseert en hoe je zaailingen gezond houdt. Ontdek alles wat je weten moet over de vegetatieve fase, de bloeiperiode en het herkennen van tekorten. Duik in het archief voor informatie over stretchen, het verhelpen van tekorten en het voorkomen van vergeelde bladeren. Je doet kennis op over welke voedingsstoffen planten vereisen in verschillende levensfases en ook hoe je ze toedient.

ROYAL QUEEN SEEDS

CUSTOMGROW420

Dit is waarschijnlijk een van de populairste YouTubers op onze lijst. De kans is dan ook groot dat je al eens een van de video's van CustomGrow420 hebt gezien. Als je een excentrieke persoonlijkheid graag hijsjes ziet nemen, is dit het kanaal voor jou. We geven toe dat de intro's wat vermoeiend zijn, zeker na 1000 video's. Maar zet je eroverheen en geniet van goede inzichten in de Amerikaanse, medische cannabis-scene.

Als dabs nog op je verlanglijstje staan, mag je de “Dabs Reviews!!!!!!!!!”-playlist niet missen. De video's bespreken de kenmerken van dabs bij hoge en lage temperaturen, terwijl je ook een goed beeld krijgt van het beoordeelde concentraat.

CUSTOMGROW420

THAT HIGH COUPLE

YouTube-kanalen over cannabis behelzen niet uitsluitend een persoon die stoned wordt. Je ziet ook mannen en vrouwen samen stoned worden. Dit is de basis van het kanaal van The High Couple. Alice en Clark wonen in Hollywood en delen hun ervaringen over samen high worden.

De video's bestaan uit discussies, recensies en blogs. Wat leuk is aan hun filmpjes is dat veel ervan precies vier minuten en twintig seconden duren. Dit is niet alleen een eerbetoon aan 420, maar maakt ook de video's gemakkelijk te behappen. Hierdoor zijn ze perfect als je in de trein zit of zelf een joint rolt. The High Couple gaat ook eens per maand live, wat een persoonlijk tintje toevoegt.

THAT HIGH COUPLE

MR. CANUCKS GROW

Voor het kweken van cannabis heb je vaardigheden en toewijding nodig en moet je weten waar je op zou moeten letten. Dit laatste punt is belangrijk, omdat cannabisplanten levende, ademende organismen zijn die je informeren als iets niet in orde is. Dit cruciale aspect maakt YouTube het perfecte platform voor cannabiscontent. Je ziet namelijk precies hoe cannabis eruit zou moeten zien.

In het geval van Mr. Canucks Grow, bieden de video's advies over het kweken van cannabis. Heb je hulp nodig bij het opzetten van een kweektent, het installeren van ventilatoren, het herkennen van voedingstekorten, oogsten of wat dan ook? De kans is groot dat Mr. Canucks er een video over heeft. Elk filmpje is een waar meesterwerk en biedt een goede les over het kweken van cannabis. De content is gericht op zowel beginners als experts en je steekt er altijd iets van op.

Video id: pTmQPnZzstQ

RUFFHOUSE STUDIOS

RuffHouse Studios is er trots op de cannabiscultuur te vertegenwoordigen. Gebaseerd op de catalogus van 500 video's, lijkt deze bewering waar te zijn. De populairste uploads zijn gericht op zelfgemaakte edibles. Dit is geen slechte zaak, omdat het voordeel van cannabis is dat het op diverse manieren te consumeren is.

De markt voor edibles is de laatste jaren aanzienlijk gestegen, omdat sommige gebruikers liever geen cannabis roken. Behoor je ook tot deze groep? Met eigen ogen zien hoe je cannabis-infused spritsen of cannaboter bereidt, maakt het proces veel gemakkelijker dan simpelweg een recept te lezen. Surf naar RuffHouse Studios voor goed gepresenteerde en geëdite inzichten in alles wat de cannabiscultuur te bieden heeft.

RUFFHOUSE STUDIOS

CORAL REEFER

De banner van Coral Reefer vertelt je alles wat je zou moeten weten. "Ik geloof in cannabis en dat zou jij ook moeten doen," is een bewering die alles op het kanaal onderschrijft. Er ligt een duidelijke focus op het portretteren van de nuttige invloed die cannabis soms heeft op je leven, bijvoorbeeld in Stoney Sunday of News Nug. Het stigma omtrent marihuana is langzaam aan het verdwijnen en YouTube-kanalen als Coral Reefer doen geweldig werk om dit doel te ondersteunen.

Coral moedigt kijkers actief aan te discussiëren en ideeën in te sturen over alles wat hen bezighoudt. Denk aan te bezoeken plekken, interessante soorten of de beste donuts (bekijk de Donut Deliberations-playlist). Elke video bevat goede vibes en Coral Reefer is het kanaal dat de vlag hijst voor positief cannabisgebruik.

CORAL REEFER

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.