By Luke Sholl

TEKENFILMS EN WIET: WIE IS ER NIET GROOT MEE GEWORDEN?

Of het nu de animatiestijl is, de maffe personages of hilarische avonturen, de meeste tekenfilms zijn ineens veel beter als Mary Jane je vergezelt. High voor de tv hangen, is ineens een stuk levendiger. Je barst van het lachen en kruipt gierend je bed in.

AQUA TEEN HUNGER FORCE

Het concept van Aqua Teen Hunger Force valt met geen pen te beschrijven. Gezien de personages, lijkt het alsof de makers high zijn geweest tijdens het bedenken. De figuurtjes slaan nergens op, de verhaallijn is vaak bizar en de tekenfilmstijl schaamt zich er niet voor zichzelf op de hak te nemen. Op alle fronten is Aqua Teen Hunger Force dus niet om aan te zien. Maar toch is het leuk om te kijken.

Rook een paar vette joints en het is ineens best logisch allemaal. Vraag ons niet waarom, maar kom er zelf achter.

Aqua Teen Hunger Force
Credit: tvinsider

LOONEY TUNES

Looney Tunes is een ware klassieker met alle elementen die stoners aanspreken. Tot de bekendste karaktertjes behoren onder meer Bugs Bunny, Road Runner en Tweety & Sylvester. De afleveringen zijn vaak kort, maar vermakelijk. Een welkome verandering gezien de urenlange comedy-specials op Netflix.

Soms wil je iets kijken dat net zolang duurt als dat je joint brandt, voordat je avondprogramma begint. Met de Looney Tunes denk je weer even terug aan je zorgeloze jaren als kind. Gouden herinneringen.

Looney Tunes
Looney Tunes: Medium.com

RICK AND MORTY

Hoe vaak je ook naar een aflevering van Rick and Morty kijkt, je ontdekt er telkens weer iets nieuws in. Je hebt de platvloerse grappen, maar ook grapjes voor gevorderden waar alleen trouwe fans een touw aan vast knopen. Het probleem is een beetje dat het even duurt voordat je erin zit. Dat is vooral balen als je vrienden het al uitbulderen van het lachen en jij er nog niet zoveel van begrijpt.

Neem een paar hijsen van een bong en kijk alle eerste afleveringen terug. Voor je het weet, ben jij degene die Rick moeiteloos imiteert op feestjes.

Rick and Morty
Credit: vox.com

THE REN & STIMPY SHOW

Ren is de gemiddelde kantoorwerknemer vol stress waarin velen van ons zich herkennen en Stimpy de zorgeloze vriend die we allemaal wel zouden willen zijn. Of je de figuurtjes nu leuk vindt of niet, de maffe avonturen waar Stimpy in verzeild raakt, zijn soms best herkenbaar. Hetzelfde geldt voor de manier waarop Ren reageert. Haal wat van je magische kruid tevoorschijn en The Ren & Stimpy Show is hilarisch.

Ren and Stimpy Show
Credit: New York Post

ADVENTURE TIME

Als je uitgekeken bent op de traditionele tekenfilms, zoals Looney Tunes en Freakazoid, raden we je aan Adventure Time eens te bekijken. Het is een moderne remaster die de kern van lieve kindertekenfilms pakkend weergeeft. De figuurtjes zijn vooral voor kinderen aantrekkelijk, maar ook volwassenen vallen als een blok voor de dialogen en de dubbele betekenissen.

De animatieserie ziet er mooi uit. En het verhaal is best lachwekkend. Maar het wordt nog leuker als je er wat puike wiet bij rookt. Door je fantasie te stimuleren, lijkt het wel alsof je zelf een karakter bent in Adventure Time.

Adventure Time
Credit: Rotten Tomatoes

SAMURAI JACK

Westerlingen zijn altijd al gefascineerd geweest door de Japanse cultuur en de samoerai. Samurai Jack is een Amerikaanse animatieserie vol actie. De verhaallijn gaat vooral over de eer en het geweten van samoerai-strijders.

Veel kijkers genieten van het underdog-thema met Jack als strijder tegen het kwaad. Stoners vinden echter vooral de kunstzinnige stijl en het legendarische muziekje aantrekkelijk. Met een enthousiasmerende sativa zijn de kleuren nog kleuriger en de vechtscènes nog spannender. De serie waarbij je als westerling de oosterse cultuur verkent, is nog leuker met wiet.

Samurai Jack
Credit: Hipertextual

SPONGEBOB SQUAREPANTS

Als je al een aantal oudere tekenfilms op onze bucketlist achter de rug hebt, zie je snel hoe Spongebob Squarepants erdoor beïnvloed is. De serie is behoorlijk simplistisch, maar met een volwassen thema. Mocht je de laatste vijf jaar actief geweest zijn op internet, dan ben je vast ook overspoeld met Spongebob-memes.

Draai wat joints en de hartveroverende figuurtjes komen helemaal tot leven. Er zijn tekenfilms die nergens over gaan, maar toch leuk zijn.

Spongebob
Credit: Liveabout

SAILOR MOON

Als je denkt dat de beste tekenfilms voor stoners vooral bestaan uit bizarre figuurtjes en flitsende vechtscènes, heb je het mis! In Sailor Moon zie je ook wel vreemde figuren en vechtpartijen, maar de serie heeft iets wat ook volwassen mannen en vrouwen aanspreekt. De hoofdfiguren vechten voor gerechtigheid en proberen daarbij door het dagelijks leven te laveren. Dat thema spreekt veel mensen aan, want Sailor Moon heeft een heleboel liefhebbers vergaard. Met een paar joints zie je dat je meer gemeen hebt met de hoofdfiguurtjes dan je denkt.

Sailor Moon
Credit: Byconsolas

FREAKAZOID

Freakazoid stamt uit een tijd die niemand zich nog voor kan stellen. Tekenfilms mochten met hun grapjes en figuurtjes grenzen verleggen en werden toch rond primetime uitgezonden.

Freakazoid is geen doorsnee superheld. Hij is echter wel de eerste antiheld waar de grote massa mee in aanraking kwam. Hij is hoe dan ook best wel innemend, maar eveneens lichtelijk psychotisch en ontspoord. De serie zit vol verborgen grappen en flitsende parodieën. Daar helpt alleen een sterke indica bij, zodat je niets mist.

Freakazoid
Credit: IMDB

SOUTH PARK

South Park is een Amerikaanse animatieserie die ondanks de controversiële onderwerpen de tand des tijds heeft overleeft. Ook na 22 seizoenen valt er nog genoeg te lachen. Toch is het beste er wel een beetje vanaf. Eet je echter wat edibles, dan is het best wel leuk om een avondje South Park te kijken. De onderbroekenlol, schimpscheuten aan het adres van de moeder van Cartman en het beroemde zinnetje "Who Killed Kenny" zijn met wiet na 22 seizoenen nog leuk. Bijna net zo leuk als tijdens je eerste kennismaking met de serie.

South Park
Credit: Hollywood Reporter

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.