By Miguel Ordoñez


Wat is de basis voor een geslaagd feest of sociaal samenkomen met vrienden? Lachen, junkfooden wiet natuurlijk! Mocht je echter geen idee hebben welke games je zou kunnen spelen als het feest op gang is en er flink wordt geblowd, hebben we diverse cannabis-gerelateerde spellen voor je die voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Zelfs als het geen succes blijkt te zijn; je gasten verkeren in ieder geval in hogere sferen.

Partygames of videogames, er is voor elk wat wils

Dat je misschien niet opgewonden raakt van de gedachte om voor de tv cannabis-gerelateerde games te spelen, maakt niet uit. Wij hebben een mix samengesteld van gewone partygames (met een leuke insteek natuurlijk) en videogames die je alleen of met vrienden kunt spelen. Je hoeft alleen nog maar te beslissen welke je als eerste wilt spelen. En te zorgen voor ruim voldoende wiet natuurlijk. Daar gaan we!

De beste gezelschapsspellen voor wanneer je stoned bent

Hieronder hebben we de beste gezelschapsspellen voor wanneer je stoned bent op een rijtje gezet. Bereid je voor op een van de beste avonden van je leven!

Bij sommige spellen moet je wiet gebruiken, bij andere zal het de ervaring eerder verbeteren. Hoe dan ook, je stash zal goed gebruikt worden.

1. Tijd voor films

Nog een spel waarbij de organisator van het feest de regels mag bepalen. Selecteer een filmcategorie naar keuze. Dat zou horror, romantiek of actie kunnen zijn. Vervolgens bepaal je een aantal regels. Bij horrorfilms moet bijvoorbeeld iedereen een hijs nemen als er iemand het loodje legt. Bij romantische films moet dat elke keer als er gezoend wordt. Je kunt het zo gek niet verzinnen.

De liefhebbers van horror kunnen ook voor het Friday The 13th spelletje kiezen. Jullie bekijken een van die films en je moet een hijs nemen als het volgende gebeurt:

  • Jason is in beeld
  • Iemand van de cast kleedt zich uit
  • Er is een seksscène 
  • De legendarische spannende muziek begint
  • Iemand gilt het uit (in de film of in het echt)
  • Er is een lijk te zien 
  • Iemand zegt "Jason"

Nog nooit heeft iemand alle 11 films gehaald.

Tijd voor films

2. Bong pong

Wie heeft beweerd dat je klassiekers geen nieuw leven kunt inblazen? Twee spelers staan tegenover elkaar en moeten proberen een pingpongbal in een glas bier of water te stuiteren. Zodra het lukt, mogen ze een joint aansteken. Als toegevoegde bonus kunnen rake stuiterballen beloond worden met een slok bier of dat kan de straf zijn voor de verliezende speler. Hoe dan ook, beide deelnemers strompelen bij de tafel vandaan.

De beste gezelschapsspellen voor wanneer je stoned bent

3. Medusa

In de Griekse mythologie zou iedereen die Medusa recht aankijkt ter plekke verstenen. In deze variant word je als je iemand in de ogen kijkt stoned. Bijna hetzelfde, toch? Met een joint in de hand beginnen de spelers met het hoofd naar beneden, kijkend naar hun voeten. Als er afgeteld is, kijken ze met grote ogen naar een andere deelnemer. Wanneer de persoon die je aanstaart naar iemand anders kijkt, zit je goed. Maar als je aangekeken wordt, roep je "MEDUSA!". Vervolgens moeten jullie beide een joint aansteken en een hijs nemen. Het spel is afgelopen wanneer alle spelers een brandende joint in handen hebben. Of als iedereen te stoned is om nog door te kunnen spelen.

De beste gezelschapsspellen voor wanneer je stoned bent

4. Je gezicht in de plooi houden met wiet

Nog nooit sprak een titel zichzelf zo tegen. De kans op een stoner met een stalen gezicht is praktisch nihil. Kun je nagaan hoe high iedereen na afloop is. Het idee is simpel. Zodra iedereen high is, moeten alle deelnemers hun gezicht in de plooi houden. De eerste die lacht of door de neus giert, moet boete doen. De groep mag beslissen waar die uit bestaat. Dat kan een hijs van een bong zijn, maar ook erger.

De beste gezelschapsspellen voor wanneer je stoned bent

5. Strip choker

Geen feestje is compleet zonder wat naaktheid! Als variant op wat door veel jonge mensen als een overgangsritueel wordt beschouwd, wordt Strip Choker precies zo gespeeld zoals het klinkt.

Als gastvrouw of -heer is het wel aan te raden om eerst bij iedereen te peilen of ze het risico willen lopen om uiteindelijk alleen nog ondergoed aan te hebben. We gaan er even van uit dat dit het geval is. De regels zijn simpel: zittend in een cirkel wordt een bong of dab rig doorgegeven. Elke deelnemer neemt een trek.

De enige vereiste is om die hijs in te houden totdat de bong weer bij jou is. Als iemand tussendoor uitademt of moet hoesten, moet hij of zij een kledingstuk uittrekken.

Hoe ver dit spel gaat, ligt aan jullie zelf...

De beste gezelschapsspellen voor wanneer je stoned bent

6. Lungs

Dit is een klassieker die bij elke stoner wel bekend is. Afhankelijk van waar je woont, heeft het een andere naam, maar de regels zijn hetzelfde.

Net als Strip Choker draait het bij Lungs allemaal om het vasthouden van die kostbare rook. Als je een joint rookt, neem dan een hijs, houd hem vast en geef de spliff door totdat hij weer helemaal rond is.

Maar in tegenstelling tot Strip Choker hoeven de verliezers van dit spel niet per se te strippen. Opdrachten kunnen variëren, van push-ups tot een shot tequila (al kun je deze laatste optie misschien beter vermijden). Wat ook anders is dan Strip Choker, is dat de winnaars hier een beloning krijgen. Een speciale snack voor de munchies misschien?

Tip: houd het bij maximaal vijf spelers. Je wilt voorkomen dat iemand flauwvalt of mogelijk gezondheidsproblemen krijgt. Je kunt in plaats van een blunt of joint ook een vaporizer gebruiken om het binnenkrijgen van teer te vermijden.

Een andere manier om dit spel te spelen is door een timer te gebruiken. Wie zijn hijs het langst vasthoudt, wint.

De beste gezelschapsspellen voor wanneer je stoned bent

7. Ik heb nog nooit...

Dit spel wordt oorspronkelijk gespeeld met alcohol, maar stoners zijn enorm creatief en hebben een manier gevonden om dit in rooksessies op te nemen.

'Ik heb nog nooit...' is gemakkelijker te spelen als iedereen een eigen joint heeft. Zorg er dus voor dat je genoeg wiet hebt liggen.

De regels zijn simpel: iedereen zit in een cirkel en een persoon zegt: "Ik heb nog nooit ...", en beschrijft vervolgens een specifieke ervaring. Als je datgene ooit hebt gedaan of ervaren, neem je een trek van je joint.

Dit spel is meestal seksueel getint, maar je kunt het ook neutraal houden. Of niet.

De beste gezelschapsspellen voor wanneer je stoned bent

De beste videogames om stoned te spelen

De volgende tips zijn gericht op de gamers onder jullie. Als je graag rookt en gamet, zijn de volgende spellen perfect voor bij je high.

8. Limbo (video puzzelgame)

Of het nu de dynamiek van de puzzels of de simpele elegantie van het game-ontwerp is, de benadering in grijswaarden is tegelijkertijd zowel griezelig als hypnotiserend. Geschikt voor indica en sativa strains. Limbo opent je geest voor nieuwe mogelijkheden en houdt je gasten geboeid terwijl ze proberen te voorspellen wat je volgende foute zet is. Speel om de beurt en vergeet niet dat je elke keer als je de puzzel niet oplost of doodgaat een hijs moet nemen.

De beste videogames om stoned te spelen

9. Rock band

Het internet wordt overspoeld door memes van mensen die de sterren van de hemel spelen met Rock Band. De eeuwige internetroem is bijzaak; niets is zo humoristisch als een stoner die "Afroman — Because I Got High" probeert te zingen en de rest een poging doet de andere instrumenten te bespelen. Gasten die een lied niet ten gehore kunnen brengen of de maat verliezen, moeten een hijsje van hun joint nemen.

De beste videogames om stoned te spelen

10. Mario Kart 64

Nintendo is goed in het maken van games voor feestjes. Ze zijn altijd leuk, ongeacht je leeftijd. Het komt geen seconde bij ons op om te denken dat de ontwikkelaars hebben geweten dat hun geprezen creatie ingezet zou worden voor cannabis-gerelateerde capriolen. Spelers doen er alles aan om als eerste te finishen. Alleen ditmaal is er geen straf voor de verliezer, maar een beloning voor de winnaar. Deelnemers die eerste worden, mogen een hijs van een bong nemen. De verliezers niet. Het enige probleem met dit spel is dat er altijd een overdreven strijdlustige vriend meespeelt. Maar naarmate hij high wordt, presteert hij ook slechter... hopelijk.

De beste videogames om stoned te spelen

11. Skyrim

Geen paniek als je er nog nooit van gehoord hebt. Skyrim wordt binnenkort uitgegeven op alle denkbare platforms. Daar is een goede reden voor. De mystieke setting, draken en het verhaal van een underdog hebben voor de eeuwige roem van Skyrim gezorgd. De regels kunnen strak of luchtig gehanteerd worden, wat je maar wilt. Maar een leuk idee is om iedere keer een hijs van een bong te nemen wanneer een bewaker je gevangen probeert te nemen of als je partner gepakt wordt. En je moet elke keer als je een draak ziet een hijs nemen. Behalve dat, mag je er zelf nog spelregels aan toevoegen!

De beste videogames om stoned te spelen

12. Grand Theft Auto

Het bestverkochte spelletje is ook geschikt om te chillen en met vrienden high te worden. Hoewel het spel nogal random is, kun je er ook je eigen wietimperium mee opbouwen. Langzaam maar zeker bouw je een bedrijf in Los Santos op. Om eerlijk te zijn, is dit spel altijd leuk om te spelen. Punt. Zelfs als je niet high bent. Het krijgt echter een heel nieuwe betekenis als je het stoned probeert te spelen. Als extra spelletje erbij kun je iets roken wanneer iemand overreden wordt. Een echte aanrader.

De beste videogames om stoned te spelen

13. Jackbox Party

Iedereen houdt wel van een goed interactief teamspel dat je aan het denken zet. Maar als je hierbij een beetje (of veel) THC neemt, kan het nog interessanter worden!

Het Jackbox Party-pakket verandert een saaie rooksessie zonder moeite in een rumoerige avond die je niet snel zult vergeten. Het bevat een lijst met spellen waar je uit kunt kiezen, zoals 'You Don't Know Jack'. Dit is een trivia spel met meerkeuzevragen waarbij je in-game geld kunt verdienen door correct te antwoorden. Je kunt je tegenstanders ook tegenwerken en ze verkeerd laten antwoorden, zodat ze verliezen.

Met 'Drawful' test je je tekenvaardigheden. Je moet hierbij een grappige zin in een tekening zien te veranderen. Vervolgens wordt een lijstje gepresenteerd met de antwoorden, inclusief de eigenlijke zin, waaruit de overige spelers moeten kiezen. Je verdient punten voor het raden van de originele zin.

Dit zijn slechts twee voorbeelden waaruit je kunt kiezen. En aangezien je bij dit spel moet nadenken, kun je maar beter een betrouwbare sativa bij de hand hebben. Zo houd je die cognitieve processen goed op gang.

De beste videogames om stoned te spelen

14. Super Smash Bros.

Vechtspellen vereisen flink wat hand-oog coördinatie. Als je echter stoned bent, kan dat een behoorlijke uitdaging worden!

Maar wat zo geweldig is aan Super Smash Bros., is dat het ook een traktatie voor de zintuigen is. Actiescènes kunnen in positieve zin erg onstuimig worden. Het is een kleurrijke chaos die je misschien alleen eerder in een flipperkast hebt gezien.

Het kan worden omschreven als een gezonde versie van Tekken met een paar Final Fantasy-elementen. Al je favoriete gamehelden zijn bovendien van de partij, zoals Sonic the Hedgehog, Megaman, Pikachu, Ryu (bekend van Street Fighter) en natuurlijk de Mario Bros. Zoals een game reviewer het al schreef: “Het is de perfecte digitale speeldoos met actiefiguren”.

De beste videogames om stoned te spelen

15. Call of Duty

Net als de Grand Theft Auto-serie, onderscheidt Call of Duty zich door zijn realisme. De first-person shooter-positie plaatst je in de frontlinie van het slagveld en je voelt elke inslag, alsof de kogel dwars door je heen gaat!

Nu denk je misschien dat het een absurd idee is om zo'n bloederig spel te spelen terwijl je high bent, maar niets is minder waar. Je coördinatie, richtingsgevoel en manoeuvreervermogen worden behoorlijk op de proef gesteld. Heb je het idee dat je internetverbinding traag is? Nee hoor, dat zit toch echt in je hoofd!

Gebruik de multiplayer-mode om wat variatie aan te brengen. Maar om gelijke kansen te creëren, moet iedereen wel eerst een vette joint roken. Dan zie je pas wie de echte Call of Duty-kampioen is.

De beste videogames om stoned te spelen

Verrijk je sociale en solo rooksessies met deze spellen

Er is een goede reden waarom mensen zich tot wiet aangetrokken voelen. Behalve dat het je zintuigen prikkelt, creëert het een leuke ervaring waar je met vrienden heerlijk van kunt genieten.

Dus probeer deze games tijdens je volgende rooksessie eens uit. Je kunt soms wat moeite hebben om het te volgen, maar je zult gegarandeerd een geweldige tijd hebben!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.