By Luke Sumpter


Cannabis wordt wereldwijd steeds breder geaccepteerd, dus voor rokers is het niet meer zo erg om er stoned uit te zien. Nu het taboe vervaagt, maken veel mensen zich veel minder druk om rode ogen en de geur van wiet.

Maar we hebben alsnog een lange weg te gaan. Als je high bij een evenement, college of op het werk verschijnt, kan dat onprettige consequenties hebben. De meeste ervaren wietgebruikers weten echter wel hoe ze moeten zorgen dat niemand hun high in de gaten heeft. Je kunt bijvoorbeeld kauwgum en deodorant, maar ook oogdruppels gebruiken; er zijn veel manieren om niemand te laten merken dat je high bent.

Maar soms kom je in een onverwachte situatie terecht. Als er bijvoorbeeld plotseling een kennis op bezoek komt, een vergadering bent vergeten of gewoon nog onervaren bent met blowen. En dan is het wel heel vervelend als je betrapt wordt.

Lees onderstaande tips en ontdek hoe je van je high kunt genieten zonder dat iemand het merkt — of je nu wel of niet bent voorbereid.

Wees Jezelf, Ongeacht de Omstandigheden

De meeste wietgebruikers hebben een vriendengroep waarmee ze roken. Vaak is zo’n clubje heel hecht en gezellig. Dan is het niet nodig om je rode ogen te verbergen. Je kunt gewoon jezelf zijn en je hoeft niet steeds op te letten wat je wel en niet doet.

Maar dat geldt niet als je in het openbaar verschijnt of naar je werk gaat. De meeste mensen gedragen zich anders bij personen die ze niet zo goed kennen. Op het werk is ons gedrag professioneel; in het openbaar proberen we vaak wat minder op te vallen.

Maar high zijn kan veel invloed hebben op hoe je je eigen gedrag ervaart. En als je dan probeert om je persoonlijkheid en gedragingen te veranderen, zit je vaak te veel in je hoofd en doe je te hard je best, waarmee je jezelf verraadt. Je raakt verzeild in een neerwaartse spiraal van paranoia en bent veel te veel bezig met hoe je denkt dat mensen naar je kijken. Daardoor vergeet je te chillen en van je wiet te genieten. Bedenk dat je later thuis met je vrienden weer gaat roken en maak je niet te druk.

Als je high bent en je naaste vrienden niet in de buurt zijn, moet je proberen om gewoon jezelf te zijn. Maak je niet al te druk over je gedrag. Adem diep in om je zenuwen te bedwingen en besef dat — als je onderstaande stappen volgt — mensen niet zomaar zullen ontdekken dat je high bent. Tenminste, als je je zo natuurlijk mogelijk gedraagt en anderen de indruk geeft dat je alles onder controle hebt.

Wat Je Niet Moet Doen Als Je High Bent: Wees Niet te Relaxed

Het is enerzijds goed om relaxed te zijn en jezelf te blijven, maar ook daarvoor gelden grenzen. Té relaxed zijn op je werk of in een andere professionele omgeving past gewoon niet bij de situatie. Voorkom de volgende dingen, zodat niemand merkt dat je stoned bent.

Overdreven Lachen
Lachen werkt verbindend en over het algemeen ontspannend. Maar als je lang overdreven aan het lachen bent om onnozele grapjes, dan heeft iedereen je zo in de gaten. Het is goed om plezier te hebben, maar bedenk dat je niet bij je maatjes bent.
Onhandig Zijn
Als je high bent, kan het gebeuren dat je snel struikelt en wat onhandiger bent dan anders. Wees je bewust van je omgeving en voorkom dat je onderweg al dagdromend tegen een collega op botst.
Dingen Vergeten
Probeer scherp te blijven. Het is geen geheim dat THC je kortetermijngeheugen beïnvloedt. Eet een goed ontbijt, drink genoeg en neem supplementen in, zoals rozemarijn, ashwagandha of lion's mane, om scherp te blijven.
In een Couchlock Raken en Je Aandacht Verliezen
Als je diep aan het filosoferen bent, zit je voor je het weet helemaal ergens anders met je hoofd. Je overdenkt de oorsprong van het heelal en overweegt waarom je eigenlijk bestaat. Iemand die naar je kijkt, ziet je met open mond in het luchtledige staren en zal al snel denken dat je superhigh bent.

Probeer je op je taak te focussen. Stel kleine doelen en vink ze af om te voorkomen dat gedachtenspinsels je aandacht trekken en je afleiden.

Bereid Je Goed Voor op de Rooksessie

Doe de dingen in de juiste volgorde: bereid je goed voor en word pas daarna high. Leg voordat je gaat roken alles klaar wat je nodig hebt om je high te verbergen. Zo wordt het roken veel relaxter. Bovendien is de kans veel kleiner dat je iets vergeet.

Er zijn twee belangrijke dingen die verklappen dat je high bent. Ten eerste, en het duidelijkst, is de intense skunky geur. Als je een bowl of joint hebt gerookt, moet je behoorlijk je best doen om van die geur af te komen. Ten tweede verraden rode ogen dat je high bent. Maar gelukkig zijn er effectieve manieren om dit te verbergen.

Hoe Kom Je van de Geur Af?

De rook van wiet gaat in je huid en in je kleren zitten en zorgt ervoor dat je urenlang naar de binnenkant van je bong ruikt. Met onderstaande tips kun je de geur beperken.

  • Trek Andere Kleding Aan

Trek na het roken andere kleren aan. Relax op de bank in je pyjama of een T-shirt en trek pas daarna je werkoutfit aan. Hang je schone kleren bovendien in een andere ruimte op, anders gaan ze ook naar rook ruiken.

Hoe Kom Je van de Geur Af?
  • Neem een Douche

Als je tijd hebt, is het slim om even te gaan douchen voordat je schone kleren aantrekt. De geur van de terpenen kleeft namelijk ook aan je gezicht, handen en armen. Was je lichaam grondig schoon om alle sporen van wiet te verwijderen.

  • Zorg voor een Frisse Adem

Poets je tanden en neem kauwgum voordat je met andere mensen in gesprek gaat. Door de terpenen in je adem kunnen anderen heel snel merken dat je die ochtend hebt gerookt.

Hoe Kom Je van de Geur Af?
  • Gebruik Deodorant of een Geurtje

Als je hebt gedoucht en andere kleding aan hebt getrokken, is het slim om nog iets te gebruiken waar je lekker van gaat ruiken. Gebruik bijvoorbeeld deodorant of parfum om de resterende geur van je favoriete wiet te maskeren. Maar overdrijf niet; daarmee maak je jezelf juist weer verdacht.

  • Gebruik een Sploof

Je hebt natuurlijk geen tijd om te douchen en andere kleding aan te trekken als je tijdens de lunchpauze een joint opsteekt. Er zijn echter wel dingen die je kunt doen om de geur te verminderen als je weer achter je bureau kruipt. Als je langs je huis kunt gaan, kun je bijvoorbeeld een sploof gebruiken. Dit goedkope apparaatje maak je heel makkelijk zelf en vangt terpenen en voorkomt dat je kleren gaan stinken.

Hoe Kom Je van de Geur Af?
  • Kies voor Vaping

Vaping ruikt veel minder sterk dan roken. Door de lagere temperatuur adem je alleen maar cannabinoïden en terpenen in. Je ruikt misschien wel een beetje naar terpenen, maar er blijft geen wietgeur hangen als je ergens langs loopt.

Minder Zichtbare Rode Ogen

Als je rode ogen hebt, verraad je jezelf zo. Gebruik onderstaande tips om je stonede ogen te veranderen in de ogen van iemand die nuchter is.

  • Zonnebril

Of je nu gebruikmaakt van het openbaar vervoer of koffie haalt met een collega, met een zonnebril op ziet niemand dat je high uit je ogen kijkt. Natuurlijk gaat het wel opvallen als je te vaak een zonnebril draagt (zeker binnen).

Minder Zichtbare Rode Ogen
  • Oogdruppels

Er zijn speciaal ontwikkelde oogdruppels om rode ogen tegen te gaan. Voordat je naar een vergadering gaat, doe je gewoon wat druppels in je ogen, zodat de roodheid verdwijnt. Oogdruppels werken snel en zijn daarom superhandig als je je high wilt verbergen als er opeens iemand voor de deur staat.

Bewaar Je Wiet op een Slimme Plek

Als je je uiterste best hebt gedaan om lekker te ruiken, is het vet balen als je voorraad wiet je uiteindelijk toch verraadt. Bewaar je toppen thuis daarom in weckpotten, luchtdichte Tupperware-bakjes of een afsluitbaar zakje. Gebruik op het werk of onderweg een geurvrij tasje en verstop het diep onderin je rugzak of aktetas.

Wanneer je thuis bent, is het handig dat je weet hoe je de geur verbergt, maar het is ook belangrijk dat niemand erachter komt waar je je voorraad bewaart. Bedenk wat de beste plek in je huis is om je wiet te verstoppen. Bewaar het bijvoorbeeld in een oude computer of in een uitgehold boek om te voorkomen dat iemand je toppen per ongeluk vindt.

Geef Je Lichaam de Juiste Brandstof

Als je lichaam en geest optimaal functioneren, is de kans op high gedrag veel kleiner. Begin je dag daarom met een voedzaam ontbijt boordevol proteïnen en micronutriënten. Een schaaltje havermout, een paar eieren en wat bosbessen helpen je lichaam en hersens op weg.

Waarschijnlijk krijg je op een bepaald moment ook last van de munchies en daarmee kun je ook verraden dat je stoned bent. Vreet je in dat geval niet vol met junkfood als je trek krijgt. Eet met anderen in de buurt een normale hoeveelheid en beheers je.

Ook voldoende drinken is belangrijk voor goed functionerende neuronen en om een droge mond te voorkomen. Probeer verspreid over de dag ongeveer acht glazen water te drinken.

Hoe Je Er Niet High Uitziet: Relax, Blijf Ademen en Geniet Ervan

Zelfs als je goed voorbereid high wordt, kan het verbergen van je stone veel stress opleveren. Doe rustig aan. Drink water, adem diep in en bedenk dat het voor je het weet weer voorbij is. Bovendien merken de meeste mensen het niet eens! In je hoofd zijn dingen vaak veel erger dan in werkelijkheid.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.