By Luke Sumpter

Hoe verberg je de geur van wiet?


Wiet ruikt heerlijk en we zijn ervan overtuigd dat je deze mening met ons deelt. De skunky en aardse geur van het kruid zorgt tegelijkertijd voor een gevoel van nostalgie en opwinding. Het herinnert cannabisgebruikers aan eerdere sessies en ontspanning na een lange dag.

De overduidelijke geur van wiet wordt echter niet door iedereen gewaardeerd. Als je, ruikend naar een net aangestoken bong, aan de ontbijttafel aanschuift, kan dit bij sommige mensen verkeerd vallen. Of je nu een werkvergadering of een familiebijeenkomst hebt of met het openbaar vervoer gaat reizen, het verbergen van de geur zal je meer op je gemak stellen.

Hieronder bespreken we de effectiefste manieren om de geur die aan je lichaam, kleding, auto en zelfs haar blijft kleven, te verdoezelen. Gebruik deze technieken bij elke rooksessie en blijf lekker fris en schoon ruiken.

Hoe Verberg Je de Geur van Wiet in Je Kamer?

Er gaat niets boven het roken van wiet op je eigen kamer. Bij de gedachte van ontspannen op bed liggen met een flinke joint, heerlijke snacks en goede muziek, staan de meeste rokers al aan de rand van Nirvana.

Maar de aanhoudende angst dat de hele straat het ruikt of dat je betrapt zult worden door je huisbaas of buurman, verhindert vaak dat je optimaal kunt genieten. Bekijk hieronder hoe je voorkomt dat de wietgeur overal intrekt en wat je kunt doen om het te verwijderen.

Een Kamer Vol Wietgeuren Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Dit gezegde is niet voor niets al eeuwenoud. Door te voorkomen dat de geur van wiet overal intrekt, vergroot je je kansen om onder de radar te blijven. De goedkoopste en simpelste truc is ventilatie en dit is vaak al voldoende!

 • Ventilatie!

Open een raam en zet een ventilator aan voordat je een bowl of blunt aansteekt. Hierdoor wordt de geur van wiet natuurlijk meteen naar buiten gedreven, maar voorkom je wel dat de gang volstroomt met wietdampen.

Wiet op de juiste manier bewaren, is ook erg belangrijk. Het ruikt namelijk al voordat je het rookt. Bewaar je voorraad in een **luchtdichte stash pot om te voorkomen dat terpenen je kamer overnemen.

Ventilatie!

Hoe Maskeer Je de Geur van Wiet in Je Kamer?

Als je graag uitzonderlijk geurende wiet rookt of als het gewoon te koud is om een raam open te zetten, is de geur verdoezelen je volgende optie. Er zijn verschillende methoden om je sporen uit te wissen. Extra terpenen toevoegen is vaak de beste oplossing.

 • Etherische olie

Terpenen zijn krachtig genoeg om de geur van wiet te verspreiden. Het is dus logisch dat ze ook sterk genoeg zijn om deze te verdoezelen! Aromadiffusers maken gebruik van terpenen die in bijzonder aromatische planten voorkomen, zoals rozemarijn, eucalyptus en lavendel. Je kamer ruikt hiermee zo fris als een madeliefje! Deze apparaten kun je dus gebruiken om de kenmerkende wietgeur te vervangen door de aroma's van onschuldigere bloemen en planten.

Essential Oils

Hoe Verdoezel Je de Geur van Wiet in Je Huis?

De meeste wietliefhebbers beginnen hun liefdesrelatie met cannabis in hun studentenkamer of op hun slaapkamer in het ouderlijk huis. Maar vrijwel iedereen zal uiteindelijk een eigen stek zoeken. Deze grote stap gaat hand in hand met aanzienlijk meer vrijheid. Eindelijk kun je ongestoord een joint in bad roken of een bong bij het ontbijt aansteken.

Als je de geur van terpenen liever buitenshuis wilt houden, bekijk dan de onderstaande voorzorgsmaatregelen. Wanneer je een spoedoplossing nodig hebt, check dan hoe je de sterke geur maskeert.

Voorkomen Dat Je Huis Naar Wiet Gaat Ruiken

Goede ventilatie werkt altijd en overal in je huis. Als je een favoriete plek hebt voor je rooksessies, gooi dan een raam open en zet een ventilator aan. Wanneer je de mogelijkheid hebt, kies dan voor een ruimte waar je minder snel je gasten zult ontvangen en met goede ventilatie.

 • Ga Naar Buiten

Je kunt ook lekker in je tuin roken. Als je in een zonnige regio woont, haal dan gelijk je dosis vitamine D en ga tussen je tuinplanten zitten. Wanneer het te koud is, kun je in je schuur of op je veranda een geweldige schuilplaats vinden en voorkomen dat je hele huis naar wiet gaat ruiken.

Ga Naar Buiten
 • Juiste Opslag

Vergeet ook niet je toppen op de juiste manier te bewaren als je niet rookt. Door ze in luchtdichte zakjes of Mason jars te doen, voorkom je dat terpenen zich verspreiden.

Juiste Opslag

Hoe Maskeer Je de Wietgeur in Je Huis?

Als je je huis bijna elke dag met terpenen bestookt, zal je neus na verloop van tijd minder gevoelig worden. Je merkt dan ook niet meer dat je woning naar een Amsterdamse coffeeshop ruikt. Hoewel dit misschien geen probleem voor je is, kan het wel een reden tot stress zijn wanneer je ouders onverwacht voor de deur staan. Maar wees gerust, er zijn verschillende acties die je kunt ondernemen voordat ze arriveren om je huis fris en rookvrij te laten ruiken.

 • Wierook

Steek wierookstokjes aan en plaats ze op de meest geurende plekken in je huis. Net als etherische oliediffusers, geven ze sterke aromatische verbindingen af in de lucht die verrassend goed de wietgeur verdoezelen.

Wierook
 • Kaarsen

Aromatische kaarsen zijn ook erg effectief in het maskeren van terpenen in de lucht. Er zijn tal van verschillende geurkaarsen verkrijgbaar.

Kaarsen
 • Geurverwijderaars

Als laatste redmiddel kunnen chemische formules uitstekend de geur van wiet verdoezelen. Sprays als Febreze en Oust vervangen het skunky aroma onmiddellijk door een verfrissende en effectieve geuruitbarsting van aromatische moleculen.

Geurverwijderaars
 • Luchtreinigers

Een luchtreiniger laat lucht door een reeks fijne filters circuleren. Zo'n reiniger helpt niet alleen om geurende terpenen uit de lucht te halen, maar kan ook potentieel schadelijke stoffen uit rook vasthouden.

Luchtreinigers

Hoe Verberg Je de Geur van Cannabis in Je Auto?

Hoewel we het roken van wiet tijdens het autorijden afraden, is een stilstaande auto een uitstekende rooklocatie. Niet alleen zal het roken in je bolide ervoor zorgen dat je huis niet meer naar wiet ruikt, maar auto's hebben ook ingebouwde ventilatie. En wat misschien nog wel belangrijker is; ze hebben een degelijke geluidsinstallatie voor die diepe reggae-bass.

Voorkomen Dat Je Auto Naar Wiet Gaat Ruiken

Verwarmde stoelen, ventilatie, muziek, mooie leds... Soms lijkt het alsof auto's gemaakt zijn voor het roken van wiet. Als je het liefst in je vierwielige slee rookt, kijk dan eens naar deze methoden om haar fris te houden.

 • Zet Je Ventilatie Vol Open

Zet de ventilatoren vol open voordat je je joint aansteekt. Als je een geurende auto koste wat kost wilt vermijden, zal de herrie het meer dan waard zijn.

Zet Je Ventilatie Vol Open
 • Draai een Raampje Open

Door te ventileren, worden terpenen uit je auto weggevoerd. Hierdoor zullen ze niet in je stoelen en bekleding trekken. Open de ramen aan weerszijden voor een constante luchtstroom.

Draai een Raampje Open

Hoe Maskeer Je de Geur van Wiet in Je Auto?

Als je even snel een joint wilt roken, bestaat de kans dat je de preventieve maatregelen vergeet. Maar zelfs dan hoef je je geen zorgen te maken! Ook als je auto naar een professionele kweekruimte ruikt, kun je met onderstaande tips het probleem verhelpen.

 • Luchtverfrissers

In bijna elke auto zie je die typische luchtverfrisser aan de achteruitkijkspiegel bungelen. Zo'n verfrisser wordt vaak gebruikt om de geur van drive-in-voedsel te verdoezelen, maar helpt ook tegen wietgeurtjes.

Luchtverfrissers
 • Koffie!?

Jazeker! De dominante en net zo verslavende geur van koffie verdoezelt de terpenen van wiet uiterst effectief. Leg een zak met koffiedik in je auto en laat deze een dagje liggen.

Koffie!?
 • Geurneutralisatoren

Geurneutraliserende producten maskeren niet alleen tijdelijk de geur van wiet, ze binden zich ook fysiek aan de aromatische moleculen en verwijderen zo de geur. Plaats deze blokjes na het roken in je auto en in een mum van tijd ruikt hij weer neutraal.

Geurneutralisatoren
 • Betaal voor een Grondige Schoonmaak

Ga naar een wasstraat. Een grondige reiniging van het interieur van je auto zorgt ervoor dat deze weer als nieuw ruikt. Een combinatie van industriële reinigingsproducten en een luchtverfrisser zal zelfs de meest geurende terpeenprofielen verwijderen.

Betaal voor een Grondige Schoonmaak

Hoe Verwijder Je de Geur van Wiet uit Je Haar en van Je Lichaam?

Terpenen hechten zich na het roken niet alleen aan objecten om je heen. Ze blijven ook aan je haar en lichaam kleven. Na het roken van een jointje tijdens je pauze, merk je de wietgeur zelf misschien niet direct op. Maar al je collega's op je werk worden wel overspoeld door een lawine van cannabisterpenen zodra je ook maar een stap door de deur zet.

Voorkomen Dat Je Haar en Lichaam Naar Wiet Gaan Ruiken

Door te voorkomen dat die sterke wietgeur rond je lichaam blijft zweven, zul je jezelf aardig wat ongemakkelijke momenten besparen. Gebruik deze tips om fris te blijven ruiken.

 • Rook Buiten

Buiten roken vermindert de kans dat je na het roken naar wiet ruikt. Door de grotere luchtstroom worden de terpenen van je lichaam afgevoerd, vooral als je met je rug naar de wind staat.

Rook Buiten
 • Verander van Consumptiemethode

Hoewel roken een bevredigend ritueel biedt, is de kans hierbij groot dat je betrapt wordt door de geur. Gebruik je wiet voor het maken van extracten of edibles! Maar wees wel voorzichtig, want de high van edibles is vaak veel intenser.

Verander van Consumptiemethode

Hoe Maskeer Je de Geur van Wiet op Je Lichaam en Haar?

Als je eenmaal met terpenen bent bedekt, zal je liefde voor wiet voor de rest van je omgeving overduidelijk zijn. Gebruik een van de onderstaande opties om weer fris te ruiken.

 • Ga Douchen

Als je thuis rookt, kun je, voordat je weggaat, eerst onder de douche springen. Gebruik een krachtige shampoo en douchegel om de geur van de terpenen van je lichaam en uit je haar te verwijderen.

Ga Douchen
 • Sterk Parfum

Als je graag onderweg rookt, zorg dan dat je altijd een flesje sterk parfum bij je hebt. Gebruik het royaal om de geur van wiet te verdoezelen voordat je je kantoor binnenstapt.

Sterk Parfum

Hoe Krijg Je de Geur van Wiet uit Je Kleding?

Cannabisrook kleeft niet alleen aan je haar en huid, maar blijft ook relatief lang op je kleding hangen. Hier zijn enkele trucs om die geur voor jezelf te houden.

Voorkomen Dat Je Kleren Naar Wiet Gaan Ruiken

Het geheim van het voorkomen van naar wiet ruikende kleding: stel je kleren er in de eerste plaats niet aan bloot. Bekijk hieronder je mogelijkheden.

 • Draag een Buitenste Laag Tijdens het Roken

Het dragen van een buitenste laag terwijl je rookt, kan een groot deel van de rook en geur opvangen. Dit is ideaal als je meteen na het roken ergens naartoe moet. Een hoodie of jas vangt de meeste terpenen op en zorgt ervoor dat ze niet aan de kleding eronder blijven hangen.

Draag een Buitenste Laag Tijdens het Roken
 • Rook in Je Blootje!

Voordat je weggaat, leg je je kleren klaar in een andere kamer. Leun achterover, ontspan, neem de tijd en geniet van je joint. Als je klaar bent, loop je naar de andere kamer, kleed je je aan en trek je fris ruikend de deur achter je dicht!

Rook in Je Blootje!

Hoe Maskeer Je de Geur van Wiet op Je Kleding?

Een snelle rooksessie tijdens je lunchpauze of vlak voordat je de trein pakt, kan ervoor zorgen dat je kleren erg gaan ruiken. Aftershave of parfum werkt goed om lichaamsgeuren op afstand te houden, maar verdoezelt ook uitstekend de geur van problematische terpenen. Breng wel meer dan normaal aan om de overduidelijke wietgeur kwijt te raken.

Hoe Rook Je Wiet Zonder een Geur te Veroorzaken?

Veel stoners gebruiken bij hun eerste rookervaring een joint of bong. Gebruikers zweren bij deze manier van consumeren en zijn niet altijd snel bereid om van consumptiemethode te veranderen. Traditioneel roken geeft zeker een gevoel van ritueel en gemeenschap, maar er zijn ook andere opties die veel minder ruiken.

Dabben

Dabbing houdt in dat je een concentraat op een gloeiend hete nail doet. Zo'n preparaat bevat meer cannabinoïden en tegelijkertijd verbrandt hierbij veel minder plantmateriaal dan bij een joint. Er ontstaat wel een geur, maar deze is lang niet zo opvallend als gewone wietrook. Dabben vereist een grote dab rig en een gasbrander, maar is een goede optie als je de deur nog uit moet.

Vaporizers

Een vaporizer stelt cannabistoppen en -extracten bloot aan veel lagere temperaturen dan wanneer je wiet rookt. Deze apparaten laten hiermee cannabinoïden en terpenen verdampen, zonder ze te verbranden. Vaporizers verbeteren zo niet alleen de smaakbeleving, maar creëren ook minder geur.

Sploof

Als je toch wilt roken, kun je ook een sploof gebruiken. Dit hulpmiddel is goedkoop, gemakkelijk te maken en bestaat uit een lege wc-rol, een elastiekje en een stuk keukenpapier. Bevestig het papier aan het ene uiteinde van de rol en blaas de rook in het andere uiteinde. Het geïmproviseerde filter kan terpenen onderscheppen en de geur verminderen.

Hoe Ga Je Wietgeur tegen?

Om het allemaal nog eventjes samen te vatten, zijn hier enkele van de effectiefste manieren om de geur van wiet uit te bannen:

 • Luchtverfrissers
 • Kaarsen
 • Wierookstokjes
 • Essentiële oliën
 • Goede ventilatie
 • Je wiet in een luchtdichte verpakking bewaren
 • Alternatieve methoden: vapen en dabben
 • Een sploof gebruiken

Vragen & Antwoorden

🌪 Waarom ruikt wiet zo sterk?
Aromatische moleculen, beter bekend als terpenen, zijn verantwoordelijk voor de karakteristieke geur van cannabis. In de natuur komen meer dan veertigduizend terpenen voor, waarvan er meer dan tweehonderd in wiet zitten.
🌺 Hoe ruikt wiet?
Strains hebben verschillende terpeenprofielen. Sommige ruiken fruitig en zoet, terwijl andere doen denken aan hout, kruiden of dennen. Ondanks deze variaties heeft bijna elke strain dezelfde onderliggende kenmerkende geur. Deze wordt vaak omschreven als aards of "skunky".
👃 Hoe ruikt een persoon na het roken van wiet?
Na het roken van wiet blijft de geur van de terpenen en rook aan je huid, kleding en haar kleven. Dit aroma ruikt eerder kruidig en muskachtig.
☕️ Wat verwijdert de geur van rook?
Cannabisgebruikers kunnen de geur van de rook maskeren met bijvoorbeeld deodorant of parfum. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze zich omkleden of douchen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.