By Luke Sumpter


Je hebt alles uit de kast gehaald om je kweek zo onopvallend mogelijk te houden. Tijdens de bloeifase loop je echter steeds tegen hetzelfde probleem aan: een intense en overduidelijke skunklucht. Komt dit je bekend voor? Wees gerust, wij hebben de oplossing voor je.

Strains die nauwelijks geur produceren, bieden de uitkomst. Combineer dit met andere methoden en je hebt een super discrete kweek. Maar hoewel deze planten bepaalde chemicaliën missen waardoor ze niet die bekende geur verspreiden, wil dat nog niet zeggen dat ze geen smaak hebben. Integendeel, ze zitten nog steeds boordevol smakelijke terpenen!

Vluchtige zwavelverbindingen zijn de moleculen in wiet die voor dat skunky, uienachtige aroma zorgen. Veel wietstrains zitten vol met deze fytochemicaliën, waardoor ze sterk gaan ruiken. Dit kan dus roet in het eten gooien als je onopvallend wilt kweken. Maar dankzij het harde werk van ervaren kwekers heb je nu toegang tot strains die deze verbindingen missen en daarom weinig tot geen geur produceren. Ontdek hieronder enkele van de beste geurarme wietstrains, inclusief handige trucs om je kweek zo privé mogelijk te houden.

1. Northern Light

Deze klassieke soort is speciaal ontwikkeld voor beginnende kwekers. Het kruidige, aardachtige aroma van Northern Lights heeft soms fruitige ondertonen als je haar rookt. Tijdens de kweek valt de geur echter minder op. Kweek haar discreet en oogst nog steeds plakkerige, harsrijke toppen. De THC waarde is vaak meer dan 20%, waardoor ze krachtige indica effecten heeft die ontspannend zijn voor het lichaam. Na een groeiperiode van 7–9 weken levert ze daarbij goede opbrengsten op. Bovendien is ze een geweldige moederplant, waardoor je kunt blijven kweken met weinig geur.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Northern Light

2. Epsilon F1-hybride zaden

Geurarme wiet betekent niet dat het van slechte kwaliteit is. Sterker nog, enkele van de best presterende strains op de markt zijn geurarm. Epsilon F1 bijvoorbeeld; een van de eerste echte F1-wiethybriden. Deze plant maakt veel indruk met haar imponerende sterkte, grote oogsten en uitstekende consistentie. Maar in tegenstelling tot de meeste wietsoorten zijn F1-hybriden eigenlijk geen 'strains'. Ze zijn eerder het directe nageslacht van twee pure inteeltouderlijnen. F1-hybriden zelf worden niet verder veredeld: hun ouderlijnen worden in stand gehouden om constant nieuwe F1-nakomelingen te creëren.

Epsilon F1 bezit veel terpenen, waaronder myrceen, farneseen, limoneen, caryofylleen en ocimeen. Ze bevat echter maar weinig vluchtige zwavelverbindingen die sterk ruiken.

Afgezien van het ontbreken van die geur, presteert Epsilon F1 uitstekend in vrijwel elke omgeving. Ze bezit hybridekracht, wat haar beter bestand maakt tegen bepaalde ziektes en ongunstige weersomstandigheden. Als je op zoek bent naar wiet die niet ruikt en enigszins haast hebt, dan is deze plant echt iets voor jou. Ze heeft namelijk een groeicyclus van slechts zestig dagen, waarna je een vracht aan sterke toppen oogst. Haar complexe terpenenprofiel verwent niet alleen je tong met een bosbessen- en lavendelsmaak, maar biedt ook een sterke stone die je creatieve sappen laat stromen.

Blue Mystic

Epsilon F1
23_genetic background_1 Blue Dream x Blueberry x Amnesia Lemon Haze x Black Domina
25_flowering time_1 30 - 40 dagen
29_THC_1 THC: Zeer veel
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Langdurig, Rustgevend
110_harvest 60 dagen na ontkieming

Koop Epsilon F1

3. Royal Jack Auto

Royal Jack Auto kun je binnen 70 dagen oogsten, waarna je kunt genieten van de zeer plezierige high. Ze is een autoflowering variant van Jack Herer, die is vernoemd naar de bekende cannabis activist. Zijn tomeloze inzet voor de legalisering van wiet wordt gereflecteerd in de stimulerende buzz van de sativa high van de plant. Dankzij de ruderalis genetica is het kweken van deze soort een stuk eenvoudiger. Bovendien is de geur niet zo sterk als die van andere strains. Zo produceert ze een zoet, fruitig aroma dat lijkt op karamel, maar dan in subtiele vorm. De soort bevat ook genetica van de fantastische sativa White Widow. En dat staat garant voor een sluimerende body high.

Royal Jack Automatic

Royal Jack Auto
23_genetic background_1 Jack Herer x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 80 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 70 - 120 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 80 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Creatief, Motiverend

Koop Royal Jack Auto

4. Apollo F1-hybride zaden

Apollo F1 is nog zo’n prachtige F1-hybride. Royal Queen Seeds creëerde deze plant met Lemon, Black Domina en Sugar Magnolia. Met deze planten voerden onze veredelaars een intensief programma uit om allereerst stabiele en zuivere inteeltlijnen te verkrijgen. Toen ze eenmaal de ideale ouderlijnen hadden, kruisten ze deze en werd Apollo F1 geboren. Net als Epsilon F1 is dit niet een standaard wietsoort. Deze autoflowering F1-hybride produceert misschien wel de dikste en harsrijkste toppen die je ooit hebt gezien. Deze wiettoppen ruiken daarbij lang niet zo sterk als andere wiet: ideaal voor een onopvallende kweek!

Apollo F1-toppen bevatten tevens weinig vluchtige zwavelverbindingen. Ze hebben dan ook een subtiele geur, maar zijn nog steeds zeer smaakvol. Hoge terpenenniveaus van caryofylleen, farneseen, myrceen en terpinoleen zorgen voor een heerlijk en complex smaakprofiel. Stop deze toppen in een vaporizer, en voor je het weet, proef je een intense vanille- en dennensmaak. Wat effecten betreft, stelt Apollo F1 ook niet teleur, want ze geeft je een lekker gemotiveerd en creatief gevoel. Door haar hoge THC-gehalte is het effect wel vrij sterk, dus doe het vooral rustig aan. Zeker als je een lage tolerantie hebt. Bewaar deze wiet daarbij voor een vrije avond of voor in het weekend. Zo voorkom je dat je in een ongemakkelijk of potentieel lastige situatie terechtkomt!

Apollo F1 is zeer taai, en groeit zowel binnen als buiten uitstekend. Wanneer je deze geurarme hybride op goede biologische voedingsstoffen en voldoende licht trakteert, beloont ze je met een karrenvracht aan wiet. En ze heeft daarvoor maar 75 tot 80 dagen nodig. Droog de toppen vervolgens op de juiste manier en laat ze gedurende meerdere weken uitharden. Zo haal je de beste smaken naar boven.

Apollo F1

Apollo F1
23_genetic background_1 Lemon x Black Domina x Sugar Mangolia
25_flowering time_1 45 - 50 dagen
29_THC_1 THC: Zeer veel
22_Effect_1 Creatief, Fysiek Ontspannend, Motiverend, Rustgevend
110_harvest 75 - 80 dagen na ontkieming

Koop Apollo F1

5. Quick One

Quick One is een variatie op Lowryder en die soort is beroemd vanwege haar snelle bloeiperiode en gematigde geur. De ruderalis genetica van deze plant zorgen ervoor dat ze klein blijft. Met andere woorden, discreet en beheersbaar. Ze wordt zelden groter dan 75 centimeter en dat is behoorlijk klein. In slechts 6-7 weken sprint ze naar de oogst. Quick One is bovendien zo robuust dat ze ook kan worden gekweekt in koudere klimaten. Daarnaast is ze de cannabisplant met de meest milde geuren die er maar is. Haar onopvallende, fruitige geur verklapt niets. Kweek haar vooral als je houdt van een milde indica buzz.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5-6 Weken
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100-150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend

Koop Quick One

Tips voor het kweken van geurarme wietstrains

Onthoud dat deze soorten geurarm zijn, niet volledig geurloos. Hoewel ze dus minder aroma verspreiden dan andere cannabisstrains, ruik je ze toch een beetje. Maar gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je kweekruimte bijna helemaal 'skunk-proof' te maken. Combineer de onderstaande tips met bovenstaande geurarme planten, en optimaliseer je verborgen kweekproject!

Combineer koolstoffilters met geurarme strains

Koolstoffilters zijn een must voor elk binnenkweekproject. Samen met een afzuigventilator kun je hiermee goed aromatische chemicaliën uitsluiten. De afzuiger dwingt de in de lucht aanwezige terpenen en andere vluchtige stoffen door het filter te gaan. Dankzij het grote oppervlak van de actieve koolstofmoleculen komen deze chemicaliën vervolgens vast te zitten. En zo voorkom je dat ze naar buiten ontsnappen!

Houd je kweektent goed dicht

Afzuigventilatoren werken prima, maar als je gaten of openingen in je kweektent hebt, zijn ze een stuk minder effectief. Je kunt wat duct tape gebruiken om eventuele scheuren dicht te plakken. Zo voorkom je dat terpenen en vluchtige zwavelverbindingen ontsnappen.

Investeer in een luchtreiniger

Luchtreinigers zijn handige tools om sterk ruikende moleculen uit de lucht te halen. Vaak hebben ze meerdere gelaagde filters die de lucht verversen. Ze zijn daarmee effectief in het verminderen van de geur in een kweekruimte, maar zeker niet perfect. Combineer je een luchtreiniger echter met geurarme wiet, dan kom je een heel eind.

Benut de kracht van combinatieplanten

Kweek je buiten? Gebruik dan wat combinatieplanten die bekendstaan om hun sterke aroma. Zo kun je de geur van je geurarme wietsoorten perfect maskeren. Planten als basilicum, pepermunt, lavendel, rozemarijn en ananassalie zitten boordevol terpenen en andere aromatische moleculen die skunky geuren helpen verbloemen!

Gebruik geurarme wiet en kweek zo onopvallend mogelijk

Je hebt alles uit de kast gehaald om zo onopvallend mogelijk te kweken, maar de skunky geuren tijdens de bloeifase zorgen altijd voor stress. Maak je echter geen zorgen, want met bovenstaande geurarme wietplanten en tips, kun je heel goed onder de radar blijven.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.