🤯 Auto Madness: Up to 50% off seeds and supplies  SAVE NOW 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By RQS Editorial Team

Er was een tijd waarin mensen creatieve manieren moesten vinden om hun high te versterken. Een gemiddelde bong of pijp was gewoon niet goed genoeg. Wat een gravity bong zo leuk maakt, is dat je gemakkelijk zelf eentje kunt maken met simpele materialen die je toch al in huis hebt. Eindelijk heb je een doel voor die plastic flessen die je toch nooit inlevert. Het is fijn te weten dat het maken van een gravity bong niet meer tijd in beslag neemt dan het draaien van een joint. En je kunt er flink high mee worden.

Een gravity bong werkt zo: zwaar geconcentreerde rook wordt in de longen geperst, tot een capaciteit die de gemiddelde hit sterk overstijgt. Wanneer je inhaleert uit de fles, vul je in feite je longen met de rook van een gehele bowl met cannabis; alles in één keer! Omdat gravity bongs een extreem krachtige hit THC leveren, zijn ze niet bedoeld voor bangeriken. Leef je je graag creatief uit en wil je je rooksessie transformeren naar een snel doe-het-zelf project? In onze handige gids lees je hoe je zelf met een paar huishoudelijke artikelen een gravity bong in elkaar knutselt.

DE VERSCHILLENDE GRAVITY BONGS

Het maken van een gravity bong is extreem bevredigend. Ook is het een prima methode om de rook koel en fris te houden voordat je het inhaleert. Waarschijnlijk heb je alles in huis om zelf eentje te maken en het kost je slechts 3-5 minuten. Er zijn twee verschillende stijlen: een bucket bong of een waterval bong (ook bekend als een reverse bucket bong).

HOE WERKT EEN BUCKET BONG?

Ondanks de naam speelt de zwaartekracht niet echt een rol bij het functioneren van de bucket bong. Meestal wordt gebruikgemaakt van de onderste helft van een fles van 2 liter en de bovenste helft van een kleinere plastic fles. Eigenlijk kun je elke maat kiezen, zolang je maar de juiste verhoudingen hebt. De bodem is hierbij groter dan de bovenkant.

De grotere fles wordt gevuld met water en de kleinere blijft leeg. Deze fungeert feitelijk als buis met een groot gat aan de onderkant en een kleinere bovenaan. Het gebruik behelst het creëren van vacuüm. Als je de bovenste fles uit de "bucket" met water trekt - zolang de bovenste opening (deels) geblokkeerd is - wordt de vlam van je aansteker en de rook in de fles gezogen. Hoog genoeg om haar met rook te vullen, maar niet zo hoog dat de fles helemaal uit het water komt. Daardoor zou je het trouwens ook wel eens in je gezicht kunnen krijgen! Het gebruik van een bucket bong is veel gemakkelijker dan een standaard waterpijp. De druk die ontstaat als je de bovenste fles terug duwt in het water, perst namelijk alle rook uit de met rook gevulde fles zo snel mogelijk je longen in. Zelf maken? Hier komt het.

HOE MAAK JE EEN BUCKET BONG?

Wat Je Nodig Hebt Om Bucket Bong Te Maken

BENODIGDHEDEN

  • Stanleymes of schaar
  • Twee plastic flessen met verschillende afmetingen
  • Aluminiumfolie

INSTRUCTIES

STAP 1

Als je bij je geïmproviseerde gravity bong voor de bucket stijl gaat, moet de bodem van de kleinere fles worden afgeknipt. Hoe groter deze bovenste kamer, hoe meer rook kan worden vastgehouden.

Stap 1
STAP 2

Snijd de grotere fles zodanig door, dat je een plastic "bucket" overhoudt. Vul deze met water, zodat de kleinere fles grotendeels wordt ondergedompeld. Ga niet verder dan het punt waarop het waterniveau in de kleinere fles de laatste, zeg 4cm, bereikt.

Stap 2
STAP 3

Maak vervolgens van aluminiumfolie een kleine bowl. Belangrijk: de brandende wiet moet zich BOVEN het plastic bevinden. Inhaleer geen gassen die hier vanaf komen! Misschien moet je het twee of drie keer proberen, maar het is het zeker waard. Prik 3 of 4 kleine gaatjes in de onderkant van je aluminiumbowl (zonder het te scheuren). Hiermee creëer je voldoende luchttoevoer. Indien nodig, knip je het overtollige folie af. Onthoud: om te inhaleren, moet je de bowl eraf halen. Maak het dus zo strak mogelijk, maar ook dat je het gemakkelijk kunt verwijderen.

Stap 3
STAP 4

Deze stap vereist veel aandacht en precisie. Dompel de kleine waterfles in de grotere "bucket" fles. Houd het bovenste gedeelte van de kleine fles veilig boven het water.

Stap 4
STAP 5

Vul je bowl met de gewenste hoeveelheid cannabis en bevestig het op de bovenste opening van de kleine fles.

Stap 5
STAP 6

Nu is het tijd om de cannabis aan te steken. Terwijl je de vlam erbij houdt, trek je langzaam de kleine fles naar boven. Je ziet dat deze zich met rook vult. Zodra de fles vol is, verwijder je heel voorzichtig de bowl. Zet je mond aan de opening. Duw de kleinere fles langzaam terug het water in. Als het water terug de fles in stroomt, wordt de rook diep in je longen geperst.

Stap 6

En dat is alles!

Bucket Bong

HOE WERKT EEN WATERVAL BONG?

Een waterval bong draait om hetzelfde concept. Je hebt echter slechts één grote plastic fles nodig. In tegenstelling tot de bucket bong, wordt hier daadwerkelijk zwaartekracht gebruikt om de rook te produceren. De waterval ervaring bespaart je longen de moeite om de boel op te starten, maar het inhaleren is toch echt aan jezelf. Zo maak je er een.

HOE MAAK JE EEN WATERVAL BONG?

Hoe Een Waterval Bong Te Maken

BENODIGDHEDEN

  • Stanleymes of schaar
  • Een grote plastic fles
  • Aluminiumfolie

INSTRUCTIES

STAP 1

In tegenstelling tot de bucket gravity bong, heb je voor de "waterval" slechts een grote fles nodig van 2 liter. Net als eerst maak je een bowl van aluminiumfolie. Prik er 3 gaatjes in voor een goede luchtstroom. Vul de bowl met wiet en zet dit even opzij.

Stap 1
STAP 2

Met je schaar of mes maak je een carb gaatje in de onderste helft van de fles. Maak dit klein genoeg om het met een vinger te kunnen bedekken.

Stap 2
STAP 3

Houd je vinger stevig op het gaatje en vul de fles met water. Bovenaan moet je een paar centimeter overhouden. Het is hierbij belangrijk dat je je vinger op het carb gaatje houdt, totdat je klaar bent om te roken.

Stap 3
STAP 4

Zorg dat je je in een ruimte bevindt die nat mag worden. Het is namelijk de bedoeling dat je het water uit de fles laat lopen. Bevestig je bowl met wiet op de opening van de flessenhals. Laat nu het carb gaatje los. Als het water eruit stroomt, kun je de bowl aansteken. De rook wordt hierbij vanuit de bowl in de fles getrokken. Wanneer al het water weg is, houd je het gaatje weer dicht met je vinger. Zo voorkom je dat de rook ontsnapt.

Stap 4
STAP 5

Nu kun je de rook inhaleren. Draai de bowl eraf en inhaleer. Als je je vinger van het carb gaatje haalt, wordt de rook door de zuiging je longen in gedreven. Ga er maar goed voor zitten, want dit is een gigantische hit!

Stap 5

Dat was makkelijk zat, toch?

Hoe Waterfall Bongs Werkt

DISCLAIMER

Het kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid om brandbare materialen te inhaleren uit een plastic rookapparaat, dus doe voorzichtig. Het is niet de bedoeling dat je de bong hergebruikt of gebruikt als een standaard methode voor de consumptie van cannabis.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.