Je weet maar nooit wanneer dat moment komt: je hebt wiet, maar niets om het uit te roken. Dat zijn zware tijden voor elke stoner. Het is altijd handig te weten welke opties je wellicht nog kunt vinden in je eigen huis.

Laten we gelijk duidelijk maken dat de volgende methoden uitsluitend als laatste redmiddel moeten worden gebruikt. Als je de deur uit kunt om een stuk glaswerk te kopen, doe dat dan. Dit zijn geen materialen die traditioneel worden gebruikt om wiet uit te roken. Een echte waterpijp of pijp doet altijd meer recht aan je cannabis. De smaak, de brandduur en het gevoel zijn beter als je een product gebruikt dat speciaal gemaakt is met deze factoren in gedachten.

Desalniettemin is een "high" niet inbegrepen in deze factoren. Dat komt omdat je, technisch gezien, dezelfde hoeveelheid THC consumeert als je dezelfde hoeveelheid cannabis toppen gebruikt. Het zijn misschien niet de meest ideale oplossingen, maar deze MacGyver stoner technieken zijn wel degelijk effectief. Ga echter verstandig te werk.

GROENTEN EN VRUCHTEN

We moeten natuurlijk beginnen met een methode die ooit populair was en eigenlijk nog steeds is. Het roken uit voedsel maakt inmiddels een comeback op sociale media. Het is dezelfde methode die je opa gebruikte in zijn stoner tijd.

De appel is de meest gemakkelijke vrucht om tot pijp te verbouwen. Deze stevige, maar zachte lekkernij kun je moeiteloos omtoveren tot pijp systeem. Gebruik de lege huls van een pen of een klein mes om de centrale steel eruit te snijden, maar ga niet helemaal tot de bodem. Ongeveer driekwart is genoeg. Nu je dit hebt uitgehold, herhaal je dit trucje, maar dan loodrecht op je eerste snijwerk. De twee lege buizen moeten elkaar aan het eind tegenkomen.

Zo roken de meeste mensen uit fruit. Je kunt altijd de boel veranderen om de rookervaring te verbeteren. Als je een bowl hebt, plaats je deze bovenop de appel. Of gebruik de punt van een pen of elk ander materiaal dat niet smelt of schadelijke dampen produceert als een bowl.

Je kunt uiteraard nog aanpassingen doen door de vrucht of het aantal te veranderen. In feite kan alles werken, zolang je maar een luchtsysteem bouwt, net als met de appel. Je kunt zelfs groenten en vruchten op elkaar bouwen om een grotere en meer smakelijke bong te knutselen. Als je bijvoorbeeld een ananas gebruikt, kun je waarschijnlijk ook nog water toevoegen. Of probeer een kokosnoot en gebruik het natuurlijke water! Hiervoor moet je een holle buis door de zijkant steken, de bovenkant uitsnijden en van daaruit inhaleren. Klinkt zalig.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga experimenteren en ontdek welke jouw favorieten zijn.

Apple Bong

MAAK JE EIGEN PIJP

Het maken van een pijp uit een pen is heel eenvoudig. Als je rustig te werk gaat, kost het je minder dan een minuut. Je hebt alleen een pen nodig waarvan de onderdelen uit elkaar gehaald kunnen worden. Zorg ervoor dat de punt van metaal is, want dit is je bowl. Je kunt niet het risico lopen dat deze smelt. Als iets eruitziet als plastic, moet je dit niet gebruiken. Gebruik dan alleen de buis en het topje van de pen en gooi de rest weg. Steek de punt van de pen omgekeerd in de buis. Hier stop je je kruid in. Nu hoef je je wiet alleen maar aan te steken en te inhaleren via de andere kant.

Een blikje frisdrank kan ook fungeren als een geweldige pijp. Maak met je duim een deuk in de zijkant. Hiermee maak je de vorm van een bowl, als je het blikje op zijn kant legt. Met een naald of speld maak je een paar gaatjes in deze deuk. Doe je wiet erin en inhaleer door de oorspronkelijke opening van het blikje. Hiermee geniet je van een meer luchtige en soepele rookervaring dan met de pen. Dankzij de grotere kamer heeft de rook meer tijd en ruimte om af te koelen.

Wat ook van pas kan komen, is een lege keukenrol. Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt prima uit een rol papier roken, mits je een bowl of een metalen punt van een pen bij de hand hebt. Maak een gaatje om je bowl in te stoppen. Dek een deel van de rol af met gepast materiaal of je hand en inhaleer aan de andere kant. Ook hier geniet je van een zeer luchtige rook.

Can Bong

MAAK JE EIGEN WATERPIJP

Het belangrijkste kenmerk waarmee we een waterpijp van een pijp onderscheiden, is het gebruik van water. Een waterpijp, of bong, is in feite een pijp met een waterkamer. De meeste waterpijpen werken ook geweldig als pijp, dus zonder water. Voel je vrij om je creativiteit de vrije loop te laten als het om water gaat. Water vervangen door sap draagt zeker bij aan de smaak.

Bottle Bong
Bottle Bong

Een klassieke waterpijp kun je gemakkelijk maken met een fles. Het beste resultaat behaal je met behulp van een pen pijp. Op een hoogte van driekwart van de fles maak je een gaatje, zodat de pen pijp erin past. Duw de pen neerwaarts in de fles. Vul de bodem van de fles met water, maar zorg ervoor dat het water het gaatje niet bereikt. Plaats je wiet in de punt van de pen en inhaleer uit de bovenkant van de fles. Geniet van je goedkope en gemakkelijke waterpijp!

DE ZWAARTEKRACHT BONG

Ook dit is een handige uitvinding die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd. We laten je twee oplossingen zien die extreem goed werken.

Voor de eerste heb je alleen een waterfles, aluminiumfolie, een schaar en wat wiet nodig. Maak een gaatje in de bodem van de fles. Creëer vervolgens een houder van aluminiumfolie die bovenop de fles past. Hier stop je je cannabis in. Vul daarna de fles met water terwijl je het gaatje aan de onderkant met je vinger dichthoudt. Plaats de bowl van aluminiumfolie bovenop de fles, steek hem aan en laat je vinger voorzichtig los. Soms is het gaatje te groot en loopt het water te snel uit de fles. Gebruik je vinger om dit te beheersen terwijl de fles zich vult met rook. Nadat al het water de fles verlaten heeft, haal je de bowl van de fles en inhaleer je de rook. Probeer het allemaal in een keer te inhaleren; je krijgt er geen spijt van.

De tweede methode draait om hetzelfde idee, maar is toch iets anders. Je hebt dezelfde materialen nodig, maar ook een container met water waar de fles in past. In dit geval maak je geen gaatje in de fles, maar knip je de gehele bodem af. Plaats de lege fles in de container. De fles moet zich vullen met water en niet blijven drijven. Wanneer je dit gedaan hebt, plaats je de aluminiumfolie bowl met je cannabis op het mondstuk van de fles. Steek de cannabis aan en trek de fles langzaam omhoog uit het water. Via de brandende wiet wordt lucht in de fles geperst, waardoor deze zich vult met rook. Als je ziet dat ze vol is, verwijder je de aluminiumfolie en inhaleer je terwijl je haar terug in het water duwt. Dit helpt de rook zich een weg te banen naar je longen.

Gravity Bong

KIES JE WATERPIJPEN VERSTANDIG

Het maken van je eigen waterpijpen kan interessant en leuk zijn. Wees echter voorzichtig met de door jou gekozen materialen. Als je onvoorzichtig te werk gaat, kan een opwindend idee zomaar een veiligheidsrisico opleveren. Bij het inhaleren van rook uit materiaal dat niet voor dat doel gemaakt is, moet je echt veilig te werk gaan. Doe meer onderzoek naar de materialen die je wenst te gebruiken, vooral als ze niet hier vermeld staan.

Geniet van je uitvindingen, want dit zijn met recht wetenschappelijke kunststukjes. Nodig wat vrienden uit, deel je creaties en moedig ze aan zelf aan de slag te gaan. Dat wordt pas een geweldige rooksessie!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.