By Adam Parsons

Er gaat niets boven een bong om van cannabis te genieten. Dat is ook niet zo gek, want het trakteert je op een unieke high. Bovendien is elke zijdezachte hijs een genot. Maar zelfs wat goed is, gaat na een tijdje soms vervelen. Dan is het tijd om de boel wat nieuw leven in te blazen. Wat dacht je ervan om de ervaring met je bong wat op te frissen door een smaakje aan het water toe te voegen?

Bong-sessies zijn op tal van manieren te verbeteren. Voeg bijvoorbeeld een smaakje toe aan de rook met sapjes of thee of laat je rook prikkelen met sodawater. Voordat je echter helemaal uit je dak gaat, zou je moeten weten dat niet alle drankjes geschikt zijn. Melk maakt je wiet bijvoorbeeld minder krachtig. Ook sterke drank levert risico's op die je beter vermijdt. Hier volgen 9 alternatieven voor het water in je bong die je in verschillende situaties kunt proberen!

MAAK JE PARTY-BONG WAT SPANNENDER

• Gatorade

Als je een feest bezoekt, zijn er behalve soft drinks ook vaak sportdrankjes, zoals Gatorade. Nu is dit toevallig een fantastisch alternatief voor het water in je bong. Het biedt het voordeel dat het een subtiel smaakje aan je rook geeft. Dat proef je vooral goed bij het uitademen.

Het enige nadeel van Gatorade is dat het barstensvol suiker zit. Spoel je bong dus goed af na een bongsessie. Deze wordt van de suikers namelijk super kleverig en gaat mogelijk zelfs kapot als je hem niet regelmatig schoonmaakt na gebruik.

• Wijn

Je bong vullen met sterke drank, zoals whisky of wodka, is doorgaans een slecht idee. Daar zijn verschillende redenen voor. Het inhaleren van de alcoholdamp van sterke drank is namelijk behoorlijk slecht voor je gezondheid. Bovendien geeft de combinatie van sterke drank en vuur je bongsessie een gevaarlijk vurige draai.

Wijn is echter een uitzondering, omdat het niet zoveel alcohol bevat. Als je dit wilt proberen, kies dan een zoete, niet al te stevige wijn, zoals Malbec. Voor een extra spannend tintje probeer je een rode bubbeltjeswijn, zoals Lambrusco. De bubbeltjes verrijken je rook met een aangename prikkeling en de heerlijke smaak van de wijn.

• Kleurstof

Dit voegt dan wel geen smaak aan het water toe, maar het ziet er wel cool uit. Maak het groen voor de festiviteiten op 420 of rood rond de kerstdagen. Je vrienden weten niet wat ze zien! Als je kleurstof aan je bongwater toevoegt, gebruik dan niet teveel. Niet dat het gevaarlijk is, maar als het te donker is, tast het je bong mogelijk aan. Toch is het een coole en kunstzinnige manier om de ervaring een leuke draai te geven.

ALLEDAAGSE ALTERNATIEVEN VOOR SESSIES MET VRIENDEN

• Vruchtensapjes

Vruchtensapjes geven een fruitige smaak aan de rook van een bong. Probeer grapefruit-, appel-, sinaasappelsap of wat je maar wilt. Na verloop van tijd heb je zo een favoriet sapje! De beste vruchtensapjes zijn vers geperst en bevatten geen chemische ingrediënten of additieven.

Voor de beste ervaring en een zijdezachte rook doe je wat ijsklontjes in het vruchtensap. Wat past er nu beter op een warme zomerse dag dan een bong met puike wiet en een ijskoud frisfruitig sapje?

ALLEDAAGSE ALTERNATIEVEN VOOR SESSIES MET VRIENDEN

• Sodawater

Door sodawater in plaats van kraanwater te gebruiken, verbetert je bongsessie aanzienlijk. Dat komt omdat het, in tegenstelling tot cola en andere frisdrank, niet veel suiker bevat. Je bong raakt er dus niet kleverig door. Aan sodawater zijn soms smaakjes toegevoegd, zoals citroen, perzik, mango, aardbei en wat ze verder nog bedacht hebben. De smaakjes zijn daarbij subtiel en overheersen de smaak van je overheerlijke wiet niet.

Het leukste van sodawater is dat het koolzuur je rook lekker laat mousseren. Dat is superleuk en verfrissend cool. Ook hier is het mogelijk ijsklontjes te gebruiken, zodat de rook extra koel, zacht en fris is.

• Verrijkt water

Sommige mensen gebruiken het liefst gewoon kraanwater, maar dan verrijkt met natuurlijke smaakmakers. Denk aan sinaasappel- en citroenschilletjes, pepermuntblaadjes, gember, maar ook aan verfrissende vruchten, zoals kiwi, limoen of aardbeitjes. Dat geeft wat sjeu aan de bongsessie.

Om kraanwater te verrijken met een smaakje naar keuze, zou je de ingrediënten in kleine stukjes moeten snijden. Voeg het fruit, de vruchtenschilletjes of blaadjes toe aan een kan met koud water en laat dat een aantal uren in je koelkast trekken. Een hele nacht is beter. Zoals we reeds al een paar malen hebben voorgesteld, zorgen ijsklontjes voor een betere ervaring. Toch zijn er ook mensen die heet water gebruiken. Kijk maar eens wat jij het lekkerst vindt!

ALTERNATIEVEN VOOR CHILL-SESSIES THUIS

• Etherische oliën

Etherische olie is iets uit de aromatherapie-industrie. Ze bieden tal van voordelen en bevatten veel terpenen. Voeg een paar drupjes pepermunt-, eucalyptus- of lavendelolie toe aan je bongwater voor een zachtzalvende ervaring. Doe er echter niet teveel in, want etherische olie is supergeconcentreerd. Het hoeft alleen maar een vleugje smaak toe te voegen.

Als je helemaal de blits wilt maken, kies dan voor een oliesoort die een aanvulling is op het terpenen-profiel van de strain die je rookt. Wanneer de cannabisvariëteit bijvoorbeeld veel linalool bevat, probeer dan lavendelolie. Dat bevat namelijk ook een hoge concentratie van dit florale terpeen. Pepermuntolie is tevens geliefd; het koelt niet alleen de rook, maar helpt eveneens je neusholtes en keelgat schoon te houden.

• Cranberrysap

De fruitsapjes hebben we hierboven al besproken, maar cranberrysap verdient een ereplaatsje. Dit sap is uniek omdat het een bijzonder bevredigend wrang en ietwat bitter smaakje aan de rook afgeeft. Bovendien bevat 100% cranberrysap minder suiker dan andere vruchtensapjes, dus wordt je bong minder snel smerig. Omdat het vrij zuur is, helpt het mogelijk zelfs het apparaat schoon te houden. We hebben ook gehoord dat het de rookervaring verbetert omdat er vitamine C inzit. Voor de beste ervaring met cranberrysap raden we je aan versgeperst sap te gebruiken zonder additieven.

ALTERNATIEVEN VOOR CHILL-SESSIES THUIS

• Thee

Thee is ook een populair alternatief voor bongwater. Net als ijsklontjes en verse sapjes geeft vers gezette zwarte, groene of kruidenthee een rijk en subtiel aroma af, wat de rooksmaak aanzienlijk verbetert. Het leuke hiervan is dat er veel soorten zijn, dus doe vooral eens gek.

Als je hete, vers gezette thee in je bong giet, krijg je een gezellig en aangenaam wintergevoel. Wees wel voorzichtig als je het in een glazen apparaat schenkt. Goedkope bongs van goedkoop glas barsten nogal snel. Het is ook niet verstandig hete vloeistof in een spotgoedkope bong van acrylplastic te kieperen. De hitte zorgt er soms namelijk voor dat er giftige dampen vrijkomen.

Ook zijn er mensen die liever ijsthee drinken in plaats van warme thee. Datzelfde principe gaat op voor bongwater. IJsthee in je bong trakteert je op een koele, boterzachte rookervaring. Zet gewoon een pot thee en laat die afkoelen in de koelkast. Giet het daarna rechtstreeks in je bong en voeg wat ijsklontjes toe of doe het eerst in een karaf. Het is ook mogelijk ijsklontjes te maken van de thee en die in het bongwater te plompen.

EXPERIMENTEER MET JE BONGWATER

Verrijk de hijsen van je bong met sapjes, thee of wijn! Als je echter iets anders dan kraanwater gebruikt, zou je het apparaat wel steeds extra moeten reinigen. Voor goede tips hiervoor, lees je ons artikel "Het schoonmaken van je bong, kom of pijp". Daarin staat alles wat je zou moeten weten!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.