Voordat we de hotbox induiken, is het belangrijk dat we ons allemaal realiseren dat hotboxing gevaarlijk kan zijn als je het niet goed doet. Zuurstofgebrek is geen geintje. Hoewel de zoete geur van ganja fantastisch kan zijn, kan te veel rook en CO₂ in de lucht ernstige gevolgen hebben. Nu dat duidelijk is, gaan we verder met ons artikel over hotboxing.

WAT IS HOTBOXING?

Hotboxing is de favoriete bezigheid van Cheech & Chong. Daarbij rook je in een afgesloten ruimte wiet zodat die blauw komt te staan van de rook. Die ruimte kan van alles zijn; een auto, garage, schuurtje of je badkamer. In principe zijn alle kleine ruimtes geschikt. Hotboxing doe je daarbij zelden in je eentje. Doorgaans doe je het met een groepje vrienden, omdat je voor een hotboxsessie flink wat rook nodig hebt. Het resultaat? Iedereen voelt zich prettig en high.

DE JUISTE AANPAK

Er zijn dus een paar zaken waar je op moet letten voordat je de hotbox induikt. De eerste is de locatie. Er bestaat zelfs een echt rekenmodel voor hotboxing. Daarmee bepaal je de optimale oppervlakte van de hotboxruimte op basis van het aantal mensen. Je moet daarbij rekening houden met hoeveel personen roken, hoeveel ze doorgaans roken en of de locatie geschikt is voor de optimale verhouding tussen rook en zuurstof.

Tegelijkertijd moet je er rekening mee houden dat de ruimte enorm naar ganja gaat ruiken. Daar kom je echt niet zomaar vanaf met een geurneutralisator. Je kunt dan ook beter niet hotboxen in de buurt van geur-absorberende materialen, zoals een bank of vloerkleedjes. Veel mensen kiezen om die reden voor de badkamer. Daar zijn immers weinig zaken die de geur kunnen absorberen.

Nu de berekeningen voor het hotboxen zijn uitgevoerd, gaan we eens kijken wat je verder allemaal nodig hebt voor je hotboxsessie. Om te beginnen, moet iedereen in een positieve bui zijn. Als iedereen cool is, wordt het ook een coole belevenis. Tijdens een hotboxsessie zijn lasers en lichteffecten ook bijzonder vermakelijk. Door de rook lijkt de omgeving daardoor een beetje tripachtig; prachtig als je door de wiet beneveld bent. Denk ook aan gezonde en lekkere hapjes en een passend muziekje. Iets rustigs en ontspannends is het meest geschikt.

CONCLUSIE: OP HOTBOX AVONTUUR

Zorg ervoor dat alles veilig verloopt en bereid je dan ook goed voor. De beste ruimte voor een hotbox is overigens een iglo. Als je die voor de deur hebt staan, tenminste. De ijskoude lucht zorgt voor een frisse ervaring. Ook ben je lekker buitenshuis en hoef je je geen zorgen te maken om materialen die de geur absorberen. Behalve je kleding natuurlijk (tenzij je in je nakie de hotbox induikt, ook prima).

WAT IS HOTBOXING?

DE JAMAICAANSE HOTBOX

De Jamaicaanse hotbox, ook wel Hawaiiaanse hotbox genoemd, gaat een stapje verder door de vochtigheidsgraad op te schroeven. Laat de hete douche lopen en zet je badkamer vol stoom voordat je gaat roken. Als de luchtvochtigheid in je badruimte hoog genoeg is, wordt je high ruimtelijker en neveliger. Het is tevens een fantastische manier om samen met je vrienden van cannabis te genieten. Zorg er echter wel voor dat je na afloop een geurverdrijver gebruikt. De meeste filters in de badkamer zijn namelijk niet in staat de geur van cannabis en rook effectief te filteren.

ANDERE PLEKKEN OM TE HOTBOXEN

Als je graag je creativiteit gebruikt, zijn er nog veel meer mogelijkheden om te hotboxen. Je toilet is bijvoorbeeld net zo geschikt als je badkamer, zolang de luchtstroom maar beperkt is. Of doe het buitenshuis in je rommelschuurtje of een tent! En wat dacht je van je auto? Zorg er daarbij wel voor dat je veilig geparkeerd staat en na afloop niet probeert te rijden!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.