Het roken van cannabis kan voor veel aangename effecten zorgen. Sommige van de neveneffecten kunnen echter een stuk minder aangenaam zijn. Het roken van cannabis kan bijvoorbeeld negatieve gevolgen hebben voor je longen, hoewel niet zo ernstig als bij tabak. Zou wiet volledig gelegaliseerd zijn? Dan zou er naar dat soort problemen veel meer uitgebreid onderzoek worden gedaan. Een veelvoorkomend probleem na het gebruik van cannabis is een kwaal die we "cotton mouth" noemen. Daar is sprake van als je keel droog en geïrriteerd raakt na het roken van wiet. Het is het meest voorkomende negatieve effect dat bij strains op Leafly vermeld wordt. Gezien de omvang van dit probleem hebben we eens gekeken wat de oorzaak ervan is. Ook hebben we onderzocht wat je kunt doen om je keel te verzachten.

WAAROM GA JE ERVAN HOESTEN?

Het is een beetje zonde dat dit nadeel optreedt na de overigens aangename ervaring van het roken van cannabis. Soms raakt de keel er echter zo geïrriteerd van dat je gaat hoesten. Dat zorgt voor nog meer irritatie, met als gevolg dat je nog meer moet kuchen, enzovoort. Er zijn diverse factoren die bijdragen aan de droge keel na het roken van wiet. Het inhaleren van hete rook is de eerste factor en kan ertoe leiden dat je luchtwegen zo heet worden dat ze uitdrogen. Van je tandvlees tot je bronchiën; je kunt de gifstoffen voelen die in je wiet zitten en door verbranding vrijkomen. Dat wordt nog verergerd doordat cannabinoïden als THC de productie van speeksel kunnen remmen. Heb je erg veel last van een droge mond? Dan kun je ook overwegen te stoppen met het roken van cannabis.

Cannabinoïden Chemische Boodschappers

ALTERNATIEVEN VOOR ROKEN

Daar bedoelen we echter niet mee dat je moet stoppen met het gebruik van cannabis. Het kan namelijk geweldige gezondheidsvoordelen bieden. Roken is echter niet de gezondste manier om ervan te genieten. Misschien ben je wel een zanger, cabaretier, of spreek je veel in het openbaar en moet je je stem in goede conditie houden. Of wellicht wil je preciezer je dosis bepalen. En dan zijn er natuurlijk ook nog de medicinale gebruikers die op een veilige manier cannabinoïden tot zich willen nemen. Wat de reden ook is, je kunt kiezen uit talloze creatieve alternatieven.

VERDAMPEN

Verdampen wordt met de dag populairder. In de cannabissector zijn er zelfs bedrijven die speciale olie voor vaporizer pennen produceren. Het inhaleren van warme waterdamp is een stuk veiliger dan rook. Damp bevat namelijk veel minder potentiële gifstoffen en carcinogenen. Het vocht in je lichaam koelt bovendien de waterdamp sneller af dan rook. Daarnaast komt damp veel harder binnen en versterkt het de impact van de cannabinoïden, die overigens geen gifstoffen meer bevatten. Het nadeel is echter dat we niet precies weten of bepaalde additieven in de olie vergelijkbare schadelijke teer op je longen afzet, zoals rook dat doet. Je kunt ook kiezen uit vaporizers voor droge kruiden, maar wat als je je longen helemaal wilt sparen?

Vapen In Plaats Van Het Roken Van Cannabis

EDIBLES

Edibles kunnen zeer precies worden gedoseerd. Met producten van een betrouwbare fabrikant, of je eigen nauwkeurige bereiding, kun je specifieke hoeveelheden cannabinoïden aan etenswaren toevoegen. Edibles kunnen op verschillende manieren gemaakt worden en het duurt langer voordat de effecten merkbaar zijn. Het kan wel tot twee uur duren voordat het spijsverteringsstelsel de cannabinoïden in je systeem verspreid heeft. Als dat eenmaal gebeurd is, kan de high zo tussen de 4-12 uur lang aanhouden. Het lijkt een beetje op de manier waarop cannabis pleisters werken. Pleisters, of lotions verrijkt met cannabis, zorgen ervoor dat je gedurende de dag voortdurend cannabinoïden opneemt.

Dit zijn slechts enkele alternatieven voor het roken. Laten we er echter eens van uitgaan dat je niet wilt stoppen met het roken van cannabis omdat je geen opgever bent. Wat kun je dan doen om je keel te verzorgen?

FUNDAMENTELE KEELVERZORGING

Je doet er goed aan altijd je keel te verzorgen nadat je cannabis hebt gerookt. Daarbij zijn er twee belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Met stip op 1 staat voldoende drinken. Veel water drinken is sowieso al goed voor je gezondheid en het is ook nog eens de beste manier om je keel weer een beetje vochtig te krijgen. Koud kraanwater klaart die klus beter dan koffie of thee (zwarte dan wel groene). Ten tweede zou je minder cannabis moeten roken. Zoals met alles is het verstandig om maat te houden. Het grootste nadeel van cannabis roken is dat je er een pijnlijke keel van kunt krijgen en dat wordt alleen maar erger als je vaker rookt. In plaats van in een vicieuze cirkel te blijven hangen, kun je je rooksessies ook verspreiden, zodat je keel de kans krijgt te genezen. Je doet zo bovendien langer met je voorraad en ervaart de high intenser.

Glas Vers Water Voor Keelpijn

ALGEHELE KEELVERZORGING

Stel, je steekt er een op en je krijgt meteen een hoestbui. Dankzij ons eerdere advies weet je dat het dan goed is om een slok water te nemen. Eigenlijk is alles prima waar je mond vochtig van wordt; je kunt ook kauwgom kauwen of een snoepje nemen. Bovendien zijn er hoestpastilles die speciaal ontwikkeld zijn om een zere keel te verzachten. Vraag maar aan de drogist. Een hartige oplossing is kippensoep. Dat is goed voor de keel en je hebt meteen een lekkere maaltijd. Als het schrale gevoel echter niet verdwijnt, kun je ook gorgelen met een zoutwateroplossing om de symptomen te verlichten. Als je het geld hebt, kun je daarnaast een technologische oplossing aanschaffen. Denk aan een gezichtssauna, luchtbevochtiger of vaporizer waarmee je luchtwegen wat vochtiger worden. Een betaalbaar alternatief: enkele minuten in de badkamer waterdamp inademen. Laat de wastafel halfvol lopen met heet water en doe daar een eetlepel Vaporub in. Leg een handdoek over je hoofd en adem een tijdje rustig in en uit.

Laat ons weten hoe jij je pijnlijke keel verlicht en verzorgt na het roken van cannabis.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.