🤯 Auto Madness: Up to 50% off seeds and supplies  SAVE NOW 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Luke Sumpter

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de oude fabeltjes over hoe je wiet nu het "best" kunt roken. Op welke manier dat is? Sommige mensen zeggen dat je extra grote hijsen moet nemen en de rook zo lang mogelijk in je longen moet zien te houden. Pas dan zou je maximale effecten bereiken. Als je dat gelooft, hebben we slecht nieuws voor je. Zo werkt het niet. Lees hier waarom je geen enorme hijsen hoeft te nemen om van je wiet te genieten.

WAAROM JE GEEN GROTE HIJSEN HOEFT TE NEMEN

We plaatsen het even in perspectief voor je. Om te beginnen, leggen we de longfunctie voor je uit. Wanneer we ademhalen, zijn we in feite niet erg efficiënt in het absorberen van zuurstof en het uitstoten van koolzuurgas. Als we diep inademen, kunnen onze longen ongeveer 6 liter zuurstof vasthouden. Bij het uitademen wordt een groot deel daarvan echter weer uitgeblazen. Wanneer onze longen zuurstof super-efficiënt zouden opnemen, zouden we in staat zijn deze 6 liter in één keer in te ademen en een tijdje niet meer te hoeven inademen. In plaats daarvan halen we vaker adem met kortere ademhalingen.

In feite kunnen onze longen slechts 5-6ml zuurstof per minuut opnemen. Ditzelfde principe geldt voor het roken van cannabis. Anders gezegd, je kunt onmogelijk meer THC in je systeem forceren als je rook langer in je longen vasthoudt.

"VAN GROTE HIJSEN WORD IK KNETTER HIGH!"

Het kan zo zijn dat je je wat "higher" voelt als je een flinke hijs neemt en die langer vasthoudt, maar dat komt omdat je hersenen te weinig zuurstof krijgen. De lichthoofdigheid of duizeligheid wordt verergerd door het koolmonoxide in de rook. Door simpelweg een grotere hijs te nemen, zou het dus kunnen aanvoelen alsof de hoeveelheid THC die je absorbeert ook hoger is. De schokkende waarheid is echter dat dit niet het geval is.

THC WORDT DIRECT DOOR ONS LICHAAM GEABSORBEERD

Onze longen transporteren zuurstof uit de lucht (of THC in rook) vrijwel direct. Zodra je een hijs hebt genomen, zit bijna alle THC uit je cannabis (95%) al in je lijf. Dat betekent dat het geen zin heeft om de rook langer binnen te houden.

Tenendo Il Fumo Mentre Fuma Marijuanarook Vasthouden Tijdens Het Roken Van Marihuana

ROOK LANGER BINNENHOUDEN IS ONGEZOND

De actieve verbindingen in cannabis (THC, CBD, terpenen en flavonoïden) maken maar een klein deel uit van wat er zich in de rook van wiet bevindt. De rest van de inhoud bestaat uit verschillende substanties. Veel daarvan zijn schadelijk. Hoe langer je de rook vasthoudt, des te meer giftige bijproducten je lichaam binnendringen. Dat klinkt ongezond en dat is het ook.

WAT IS DE BESTE MANIER OM ZO HIGH MOGELIJK TE WORDEN?

Het simpele antwoord: rook meer. Het zou ook zo kunnen zijn dat de wiet die je momenteel rookt weinig effecten veroorzaakt. Ga dan op zoek naar krachtigere strains. Je kunt ook overwegen om concentraten te gaan dabben. Edibles zijn eveneens een goede optie. De effecten van deze cannabisproducten zijn een stuk krachtiger.

Nu weet je dat kleinere haaltjes beter zijn voor je gezondheid. Dus misschien is dit wel het moment om te gaan verdampen. Vaporizers verbranden het plantaardig materiaal of je concentraten niet. Ze verhitten het tot de gewenste temperatuur waarbij de cannabinoïden geactiveerd worden. Dat resulteert in een consumptiemethode die een stuk beter voor je gezondheid is. De meeste mensen vinden die ervaring bovendien veel intenser. Omdat de geïnhaleerde damp zijdezacht is, voelen je longen ook beter aan.

Dabben Cannabis

ANDERE VOORDELEN VAN KLEINERE DOSES CANNABIS

Niet alle mensen die wiet roken, doen dat omdat ze zo high mogelijk willen worden. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen en dat mag. Microdoseren is de laatste tijd bijzonder populair geworden bij medicinale gebruikers. Momenteel wordt het ook steeds populairder onder recreatieve cannabisgebruikers.

WAT IS MICRODOSEREN?

Microdoseren wil zeggen dat je een kleine, "bijna niet waar te nemen" dosis van een substantie (THC in ons geval) tot je neemt. Op die manier ervaar je wel de voordelen, maar geen high gevoel. De normale dosis THC die je ervoor moet gebruiken, ligt rond de 2-3mg. Dus in plaats van het roken van een hele joint of de volledige inhoud van een pijp neem je slechts een paar trekjes. Sommige mensen microdoseren gedurende de hele dag op die manier. Zo kunnen ze toch van cannabis genieten, zonder de ongewenste effecten die veroorzaakt worden door een hoge dosis THC.

Microdosing Cannabis

HOUD HET EENVOUDIG EN GEMAKKELIJK

Het roken van cannabis is gelukkig geen Olympische sport. Je hoeft niet tot het uiterste te gaan om eruit te halen wat erin zit. Op welke manier je ook rookt, neem bescheiden trekjes. Als je een kettingblower bent, zou je eens een vaporizer kunnen proberen. Een dergelijk apparaat gaat vaak best lang mee en is minder slecht voor je longen. Een win-winsituatie dus!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.