By RQS Editorial Team

De meeste mensen die helemaal in de cocktails en andere "chique" alcoholische drankjes zijn, hebben waarschijnlijk al eens van een Bloody Mary genoten. Dit is een klassieke cocktail, gemaakt van wodka, tomatensap en diverse kruiden. Het drankje is enorm populair, niet alleen vanwege de geweldige smaak, maar ook omdat gedacht wordt dat het fantastisch werkt bij een kater.

Een Bloody Mary met cannabis kan zomaar de perfecte cocktail zijn en is absoluut het proberen waard! Laat je niet ontmoedigen door die mythes dat het de "meest complexe cocktail" is. Onze Bloody Mary is hartstikke eenvoudig en in een handomdraai gemaakt.

INGREDIËNTEN VOOR EEN BLOODY MARY MET CANNABIS

  • 15ml cannabis tinctuur
  • Drie scheutjes Worcestershire saus
  • 150ml tomatensap
  • 1 eetl citroensap
  • 3 druppels Tabasco saus
  • Voor de garnering (optioneel):
  • Citroenschil, zout, peper, selderijstengel

bloody mary cannabis drank tinctuur doordrenkt smakelijk tomatensap wiet

HOE MAAK JE EEN CANNABIS TINCTUUR?

Een cannabis alcohol tinctuur is een geweldige manier om je drankjes te voorzien van je favoriete cannabis. Een tinctuur heeft het grote voordeel dat het handig is in gebruik en je hebt niets te maken met irritante rook en andere ongemakken om een lekkere buzz op te wekken. Daarnaast is het ook niet moeilijk om te maken.

Om een cannabis tinctuur te maken en de THC uit de wiet te onttrekken, hebben we alcohol nodig met tenminste 50%. Wodka is perfect voor dit doel.

Hier zijn de ingrediënten om een cannabis tinctuur te maken:

  • 22g van je favoriete cannabis, fijngemalen
  • 90ml sterke wodka

Voordat je je cannabis kan gebruiken om een tinctuur te maken, moet je het eerst decarboxyleren. Om dit te doen, stel je je oven in op 100-110°C en bak je de toppen ongeveer een uur. Controleer je cannabis een aantal keren. Het is klaar wanneer het verkruimelt tussen je vingers.

Haal de cannabis uit de oven en vermaal het in kleine stukjes in wat water. Laat alles ongeveer 12 uur weken. Het water zal helpen om de meeste onzuiverheden te het verwijderen. Na 12 uur giet je het water af en doe je de cannabis in een plastic bakje met deksel. Nu kan je de wodka eroverheen gieten.

Sluit het bakje af en bewaar je cannabis & alcohol mix ongeveer 10 tot 14 dagen op een koele en donkere plaats. Bewaar je het langer? Geen probleem, want de smaak zal verbeteren! Tijdens deze periode moet je het bakje regelmatig schudden, minimaal een keer per dag. Na ongeveer 10 dagen kan je de mix filteren door een kaasdoek of koffiefilter. Indien nodig kan je dit proces herhalen, zodat je eindigt het een mooie, zuivere vloeistof. Je cannabis tinctuur is nu klaar!

Hoog tijd om snel door te gaan met ons Bloody Mary recept:

Giet 15ml van je cannabis tinctuur, de Worcestershire saus, tomatensap, citroensap en Tabasco in een cocktailshaker en schud alsof je leven ervan afhangt! Giet alles in een longdrinkglas. Als je oog ook wat wil, kan je het drankje garneren met citroenschil, de kruiden en selderij.

Je Bloody Mary met cannabis is nu klaar!

Een cannabis tinctuur kan gemakkelijk worden bewaard om op elk moment te genieten van "spiced" drankjes. Dit is natuurlijk perfect voor feestjes!

Proost! 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.