By Luke Sumpter

Als er een is die het verschil begrijpt tussen actie en politiek activisme, is het Justin Trudeau, de nieuw verkozen Premier van Canada. Hij en zijn liberale partij begrijpen hoe wiet werkt en geven duidelijk aan dat de huidige juridische situatie het marihuana gebruik door jongeren niet voorkomt en hoe ze van plan zijn dit te veranderen.

Het verspillen van overheidsgelden, die leiden tot strafbladen voor Canadezen die een normaal leven leiden, absoluut geen criminelen zijn en belasting betalen, voelt voor hem niet goed.

Hier is een kort overzicht van een aantal officiële redenen, gepubliceerd op de website van de liberale partij:

1. Kosteneffectiviteit: Het opsluiten van mensen die mogelijk hadden kunnen werken, is vanuit economisch opzicht zeer bedenkelijk.

2. Huidige wetten zorgen ervoor dat teveel Canadezen te maken krijgen met het strafrechtsysteem voor kleine, niet-gewelddadige overtredingen. Het vervolgen van een groot percentage Canadese burgers voor de keuzes in hun privéleven is niet logisch.

3. Opbrengsten van de (illegale) verkoop van cannabis verdwijnen min of meer in de zakken van criminele organisaties. Zo wordt iets, waarvan niet bewezen is dat het schadelijk is voor het menselijk lichaam, een bedreiging voor de openbare veiligheid door het steunen van criminelen die mogelijk ook betrokken zijn bij mensenhandel en harddrugs.

4. Legaliseren, reguleren en beperken van de toegang tot marihuana is de betere aanpak om het uit handen van kinderen te houden en de winsten uit handen van criminelen.

5. Het opzetten van een nieuw, sterker juridisch kader, waarin hard wordt opgetreden tegen diegenen die aan minderjarigen verkopen, onder invloed een voertuig besturen of het zonder overheidstoestemming verkopen, is veel logischer dan oorlog voeren over marihuana en tegen de gebruikers, omdat overwinning duidelijk niet mogelijk is.

cannabis bij Canada

Het is in feite behoorlijk verfrissend om te zien hoe een politicus eerst de situatie analyseert, tot een conclusie komt en dan onmiddellijk aan de slag gaat om de situatie te veranderen. Wereldwijd zijn er cannabis gebruikers die het helemaal zat zijn om naar de leugens van de overheid te luisteren sinds de juridische status in 1937 veranderde.

Mocht je dit nog niet weten: Een van de redenen waarom cannabis illegaal werd, was het argument dat het ervoor zorgde dat zwarte mannen openlijk seks vroegen aan blanke vrouwen, om je een idee te geven van de "keiharde argumenten" die politici tegenwoordig moeten verslaan wanneer ze pleiten voor legalisatie van wiet. Simpel zat!

Verandering teweeg brengen door er niet continu over te praten, maar gewoon te doen, is de aanpak van Trudeau. Hopelijk zullen Europese politici in de toekomst volgen, om het verlies van vertrouwen te herstellen, die helaas door hun voorgangers is veroorzaakt. Goed gedaan, Premier Trudeau!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.