By RQS Editorial Team

Decriminalisering van het persoonlijke gebruik van kleine hoeveelheden heeft, in overeenstemming met de Australische strategie ter minimalisering van de nadelige gevolgen van drugsgebruik, plaatsgevonden in de Australische Capitol Territory, de Northern Territory en South Australia.

Cannabis in Australië

De 5,8 miljoen Australiërs die cannabis hebben geprobeerd, en de 1 miljoen mensen die in het afgelopen jaar marihuana hebben gebruikt, maken van cannabis de meest geconsumeerde illegale stof van het land. Het gebruik ervan is populairder onder 20 – 30-jarigen dan onder andere leeftijdsgroepen. Het gebruik van cannabis begint vaak af als men in de twintig of begin dertig is.

Hoewel kleine hoeveelheden cannabis gedecriminaliseerd zijn in één staat en twee territoria, blijven de teelt, de verkoop, de consumptie en de distributie illegaal. De druk om tot legalisering te komen ten aanzien van het gebruik van medische marihuana is een hot issue. Mensen zoals Tony Bower bieden met een tinctuur die afgeleid is van cannabis hulp aan honderden mensen, waaronder kinderen die lijden aan epilepsie. Het eindresultaat is legaal, maar Bower moet de wet overtreden om dit geneesmiddel te kunnen vervaardigen. Bower is geconfronteerd met een aantal aanklachten onder de Drug Misuse and Trafficking Act van 1985. En ondanks dat Bower de toestemming van de Therapeutic Goods Administration heeft om cannabis te kweken worden zijn gewassen door de autoriteiten met regelmaat in beslag genomen en vernietigd. Uit onderzoek is gebleken dat van de 87 proeven slechts 9 een negatief resultaat opleverden. De conclusie was dat cannabis geen remedie tegen alles is, maar wel een haalbare optie voor patiënten die weinig tot geen baat hebben bij conventionele methoden die vaak ook nog eens schadelijk zijn voor het lichaam.
Blue Cheese Cannabis

De prijs van cannabis in Australië

De in hydrocultuur gekweekte cannabis kan worden gevonden voor A$ 300 - A$ 320 per 30 gram (ongeveer 1 ounce). Bush-cannabis (buiten gekweekte cannabis) kost gemiddeld A$ 200 - A$ 229 per 30 gram. De prijs voor een gram cannabis in Australië is gemiddeld A$ 20 - A$ 35. Marihuana uit landelijke gebieden kan bovengemiddeld goed zijn. In afgelegen gemeenschappen in de Northern Territories liggen de prijzen gemiddeld rond de A$ 50 - A$ 100 per gram.

De kwaliteit van cannabis in Australië

In hun Drug Trends Bulletin uit 2009 vroeg de National Drug and Alcohol Research Centre aan de deelnemers van een onderzoek om de zuiverheid en de potentie van cannabis te beoordelen. Cannabis uit hydroculturen werd als zeer krachtig en van hoge kwaliteit beoordeeld. Vanwege de vele variabelen die in het spel bij de buitenkweek werd bush-cannabis als minder krachtig aangemerkt en oordeelde men dat de kwaliteit lager was. De personen die deelnamen aan het onderzoek waren dagelijkse of bijna dagelijkse gebruikers van cannabis.

Cannabissoorten uit Australië

Er wordt zeer weinig cannabis geïmporteerd in Australië, maar lokaal gekweekte wiet is overal voor handen. Het klimaat van het land is ideaal voor de buitenkweek, en zowel cannabis uit een hydrocultuur als bush-cannabis komen in alle staten en territoria veel voor. Australian Blue is een populaire Australische soort. Deze sativa-dominante soort is een kruising tussen Blue Haze en Australian Duck. Het roken van deze bud geeft een bijna psychedelische, geestverheffende high.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.