By RQS Editorial Team

Hoewel het illegaal is, zijn er momenteel campagnes gaande die proberen om de cultuur te veranderen, zodat men op een dag in alle vrijheid en geheel legaal kan genieten van deze natuurlijke plant. Gelegaliseerde cannabis begint de norm te worden in sommige delen van de wereld, en misschien veranderen de justitiële autoriteiten in Brazilië op een dag hun standpunt.

De wettigheid van Cannabis in Brazilië

De politie in Brazilië is niet tolerant als het om cannabis gaat. Ik ontdekte dat ik discreet te werk moest gaan bij het verkrijgen van wat rookwaar. De politie is altijd op zoek naar mensen die cannabis hebben en zal niet aarzelen om die personen te arresteren. Ik heb evenwel ook geleerd dat gringo's problemen meestal kunnen voorkomen als ze wat extra Amerikaanse dollars inzetten om de politie te overtuigen hen te laten gaan.

Het lokaliseren van Cannabis

Ondanks het feit dat cannabis niet legaal is in Brazilië kon ik het verrassend genoeg vrij gemakkelijk vinden. De beste plek om cannabis te vinden was op de stranden waar hippies en verkopers ook snuisterijen en sieraden verkochten. De sfeer aan het strand was over het algemeen vrij goed omdat ook Braziliaanse rokers hier cannabis kochten en rookten. In het zuidelijke deel van Rio de Janeiro is een strand genaamd Ipanema; hier vond ik cannabis, maar de kwaliteit was niet echt geweldig. Een andere plaats in Brazilië waar ik cannabis vond was in de favela's, maar deze plaatsen leken me niet erg veilig en ik heb ook gehoord dat alle wiet die ze hebben van lage kwaliteit is.
White Widow Cannabis

De kwaliteit van cannabis in Brazilië

Over de kwaliteit gesproken - het is niet makkelijk om cannabis van goede kwaliteit te vinden in Brazilië, en pogingen om specifieke soorten cannabis te lokaliseren waren bijna onmogelijk. De meeste goede weed die verkrijgbaar is komt ogenschijnlijk uit Paraguay of Colombia. De meeste cannabis in Brazilië is ook niet erg potent. Ik leerde al snel dat als ik hoogwaardige wiet wilde dit moeilijk te vinden is zijn en veel meer geld kostte.

De prijs van cannabis in Brazilië

Dat de kwaliteit van cannabis slecht is weerspiegelt zich in de prijzen. Deze variëren van US$ 0,50 tot maar liefst US$ 30 per gram. De goedkoopst geprijsde cannabis in Brazilië komt uit de favela's, maar nogmaals, het is wiet van lage kwaliteit en dit zijn twijfelachtige plaatsen. Cannabis van gemiddelde kwaliteit kost ongeveer 3 dollar per gram. Ik ontdekte ook dat de prijs voor hoogwaardige cannabis in São Paulo, Brazilië, op maar liefst US$ 150 voor 5 gram lag.

Cannabissoorten uit Brazilië

Het lokaliseren van cannabissoorten als White Widow of Power Flower in Brazilië eindigde in een doodlopende weg. Brazilië is absoluut niet de plek om speciale soorten cannabis te vinden.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.