By Steven Voser

Hoewel er sprake is van een intensiever gebruik van cannabis in landen als Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende delen van Azië, zien we ook een algehele consistentie of zelfs een afname van het gebruik ervan in andere geografische gebieden of bij bepaalde etnische bevolkingsgroepen. Ethiopië, waar het gebruik van cannabis stijgt, is een gebied in Afrika waar de beroepsbevolking voor 85% van de landbouw leeft, wat op zijn beurt zorgt een groot deel van het BNP.

Er lijkt sprake te zijn van een toename van de marihuanateelt in Ethiopië, maar er zijn geen aanwijzingen dat er op de zwarte markt op grote schaal wordt gehandeld tussen Ethiopiërs en anderen. Cannabis wordt meestal gebruikt door de lokale bevolking die het kweken in hooglanden-gebieden die moeilijk toegankelijk zijn. Dit biedt bescherming tegen rechtshandhavers en anderen die zouden kunnen proberen om de gewassen in beslag te nemen. De bewoners gebruiken het voor recreatieve doeleinden, voor traditionele medicijnen (zoals Ethiopiërs al eeuwen doen) of voor religieuze ceremonies van de inheemse Rastafari.

De belangrijkste juridische bezorgdheid omtrent cannabis in Ethiopië is een logistieke. De luchthaven is en blijft een 'snelweg' voor drugshandelaren die hun producten elders in de wereld willen afleveren.
Haze Berry Gefeminiseerde Cannabis Zaden

De prijs van cannabis in Ethiopië

In Ethiopië wordt cannabis per gram verkocht, zoals men mag verwachten buiten de Verenigde Staten. De veel gebruikte hoeveelheid voor de verkoop is 40 – 50 gram tegen een tarief van $ 0,10 - $ 0,40 per gram. De gemiddelde consument zou in Ethiopië dus tussen de $ 4 (US) en $ 20 besteden aan cannabis.


De kwaliteit van cannabis in Ethiopië

De cannabis die in Ethiopië wordt gekweekt gedijt door de verlengde zomerachtige weersomstandigheden heel goed in de open lucht en bloeit in ongeveer 42 dagen. De wiet is krachtig en de effecten ervan kunnen vrij snel door de gebruikers worden gevoeld. Bij dit soort cannabis behoudt u helderheid van denken en wordt ook een gevoel van 'get up and go!' gestimuleerd. Naast het unieke vermogen om te kalmeren zorgt het ook voor energetische uitbarstingen van enthousiasme. De wiet heeft ogenschijnlijk geen nadelige effecten. De high is euforisch en bevrijdend en heeft een kalmerende uitwerking op angsten in plaats van die te versterken zoals bij sommige soorten marihuana.


Cannabissoorten uit Ethiopië

De meest voorkomende soort cannabis uit Ethiopië is waarschijnlijk Highland (Ethiopisch Hoogland), Haze Berry, Pineapple Kush, Blue Cheese. Deze soort heeft verschillende medicinale doeleinden en is nooit gekruist om andere soorten mee te produceren. Zijn zuiverheid is hierdoor consistent en zijn potentie van de ene oogst op de andere vrijwel onveranderd. Het gewenste resultaat is zodoende zeer betrouwbaar hetgeen van groot belang is voor de medicinale marihuanapatiënt. Het marihuanaverbod is in het grootste deel van de wereld nog steeds intact en het verkrijgen van consistente doseringen voor een patiënt is een probleem want het is aan ons om te bepalen hoeveel van de cannabisplant te worden toegevoegd aan onze voedingswaren. Inconsistentie kan zowel een overdosis als een tekort opleveren.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.