By Luke Sholl

Cannabis in Israël

In Israël is het roken van cannabis erg populair, maar de rechtmatigheid ervan is nog steeds in beweging. Het gebruik van medicinale marihuana is inmiddels legaal, maar het verkrijgen van een licentie is vrij lastig en lijkt te zijn gereserveerd voor mensen met ernstige kwalen. Het kweken voor recreatief gebruik, de distributie en het gebruik zijn tegen de wet, maar dat stopt niet veel Israëli's af. U kunt gearresteerd worden voor het gebruik van cannabis maar het is evengoed niet ongewoon om mensen een bowl of een joint te zien roken op openbare plaatsen, vooral in de grotere steden. De maatschappelijke acceptatie is zodanig dat, zolang er geen politie in de buurt is, u zich geen zorgen hoeft te maken over het feit dat vreemden u zien roken – ze zijn eerder geneigd u om een trekje te vragen dan u aan te geven. Hasj komt hier wat vaker voor dan groene marihuana, maar in tegenstelling tot andere landen in het Midden-Oosten zijn beide types relatief eenvoudig te verkrijgen.

De prijs van cannabis in Israël

Het is het moeilijk om van te voren iets te zeggen over de kosten van cannabis in Israël aangezien er veel uiteenlopende berichten over zijn. De prijzen zijn niet slecht voor een land waar marihuana en hasj voor recreatief gebruik illegaal is. Dat komt omdat het gebruik van cannabis zo wijdverbreid is. De prijzen zijn recentelijk omhoog gegaan en het aanbod is gedaald als gevolg van het sluiten van de grens met Egypte - voorheen de voornaamste bron van herkomst van de marihuana in Israël. Op dit moment zult u waarschijnlijk 90 – 120 shekel ($ 25 – 30) moeten betalen voor een gram wiet of 200 shekel (~ $ 50) voor 5 gram hasj. De prijzen in Tel Aviv hebben de neiging om beter te zijn, die in het zuiden kunnen ongelooflijk laag zijn terwijl die in Jeruzalem wel 50% hoger kunnen liggen.
Super Silver Haze Marijuana

De kwaliteit van cannabis in Israël

In Israël wordt hoge kwaliteit cannabis gekweekt. De hasj die u hier vindt is over het algemeen top-notch, en waar de kwaliteit van de cannabis wat meer varieert, is deze over het algemeen heel goed. Door de recente instroom van medicinale marihuana in Israël wordt de kwaliteit ook hoog gehouden.

Cannabissoorten uit Israël

Tikun Olam is de belangrijkste marihuanaleverancier voor medische doeleinden in Israël. Dit bedrijf heeft in de afgelopen jaren een groot aantal soorten ontwikkeld. Avi-Dekel en Rafael zijn opmerkelijk soorten die hoegenaamd geen THC bevatten maar wel respectabele CBD-gehaltes bevatten. Hierdoor zijn de genoemde Sativa-soorten ideaal voor degenen die uit zijn op de medicinale werking van cannabis maar niet high willen worden. Tikun Olam's hoofdzakelijk uit Indica bestaande soorten zijn veel krachtiger qua THC - probeer Royal Dwarf, Erez of Eran Almog als u een soort zoekt die wat meer kick geeft. En voor tussendoor hebt u de op Sativa leunende Midnight en de hybride El-Na die wel wat THC heeft, maar niet te extreem is.

Het kennen van de lokale lingo voor wat u rookt is ook belangrijk. Marihuana wordt vaak aangeduid als 'esev', 'perach' of 'yaroket', terwijl hasj bekend staat als Chocolate Haze, Lemon Haze en Shining Silver Haze  – een vinger hasj wordt ook wel 'eatzba' of 'tulla' genoemd.

Koop Autoflowering Cannabis ZadenKoop Gefeminiseerde Cannabis ZadenKoop Medical Cannabis Zaden

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.