By Max Sargent

Er gaat niets boven weten wat je exact op je huid gebruikt, in plaats van de dubieuze, onuitspreekbare mix van chemicaliën van een farmaceutisch bedrijf.

Met de opkomst van medicinale cannabis in de VS, is het geen verrassing dat er een aantal ondernemende hippies zeep met cannabis hebben ontwikkeld voor de verkoop. Misschien zal cannabis in de toekomst wel worden gebruikt om huidaandoeningen, zoals eczeem en dermatitis, te behandelen.

Hennepzeep biedt een juridisch veiliger alternatief. Deze zacht reinigende zeep is voor de gevoelige huid en heeft de natuurlijk hydraterende eigenschappen van het mengsel van oliën opgenomen.

Hennepzaad bevat omega 3 en omega 6 vetzuren. Deze bezitten eigenschappen tegen veroudering en ondersteunen je huid met herstellen en genezen. Ook wordt gedacht dat het de symptomen van eczeem verlicht.

hennepzaad olieHet is eenvoudig zelf thuis zeep te maken, met liefde in plaats van agressieve chemicaliën. Je kan veel verschillende verhoudingen olie gebruiken om een andere samenhang in je zeep te krijgen, maar dit recept is beproefd en geschikt voor beginners. De zeep is simpel, natuurlijk en vrij van parabenen en palmolie, omdat elke stoner na zou moeten denken over het behoud van het regenwoud.

BENODIGDE APPARATUUR

 • Veiligheidsbril
 • Handschoenen die bestand zijn tegen chemicaliën
 • Keukenweegschaal
 • Maatbeker
 • Twee grote stalen of emaille steelpannen
 • Kookthermometer
 • Houten pollepel
 • Garde
 • Siliconen cakevormen

INGREDIËNTEN

 • 340ml koud, schoon water
 • 125g natriumhydroxide (loog) korrels
 • 225g hennepzaad olie
 • 275g biologische koudgeperste kokosolie
 • 175g rauwe Afrikaanse shea boter
 • 225g extra virgin olijfolie
 • 1/4 theelepel vitamine E extract
 • Geurstoffen, etherische oliën, decoratieve artikelen

Hemp oilhuile de graines de chanvre

VEILIGHEID EN GEVAREN

Bij het werken met mogelijk gevaarlijke stoffen, zoals loog, is veiligheid natuurlijk belangrijk. Natriumhydroxide is gevaarlijk (lees: voor-altijd-blind gevaarlijk), dus zorg ervoor dat je je ogen en handen beschermt.

Voeg altijd loog toe aan water, nooit water aan loog. Water op de verkeerde manier basisch maken, kan leiden tot een "vulkaan" reactie, wat gevaarlijk kan zijn en een grote troep kan geven. Veiligheid moet altijd je grootste zorg zijn als je scheikundig te werk gaat.

Thuis zeep maken is een lonende ervaring, maar zorgvuldigheid is nodig. Je bent gewaarschuwd.

HET MAKEN VAN DE ZEEP

1. Allereerst trek je je beschermende kleding aan. Vul je maatbeker met water en voeg de loog langzaam toe. Schud je mengsel voorzichtig om te verzekeren dat het volledig is opgelost. Deze reactie creëert warmte, dus plaats de oplossing op een veilige plek om af te koelen.

2. Verwarm zorgvuldig je shea boter, hennep en kokosolie in een steelpan. Voeg het hardste vet als eerste toe en voeg dan de vloeistoffen toe tot je een glad mengsel hebt. In een tweede steelpan, verwarm je de olijfolie en vitamine E en combineer dan de inhoud van beide pannen en roer.

3. Zodra al de oliën gemengd zijn en de temperatuur 100°C is, zet je de hittebron uit en voeg je al roerend heel langzaam je water toe. Wanneer dit volledig gemengd is, roer je je mengsel snel door met je garde. Binnen een paar minuten zal de oplossing opstijven en meer ondoorschijnend worden. Houd het goed in de gaten.

4. Wat je zoekt, is die cruciale fase in het maken van de zeep, bekend als "The Trace". Dit is wanneer de olie en het water volledig zijn gemengd en niet meer kunnen worden gescheiden. Om te weten wanneer je dit "point of no return" hebt bereikt, dip je de garde in de mix en laat je het mengsel teruglopen in de pan. Als het een klein "spoor" achterlaat, dan is je oplossing geëmulgeerd en ben je klaar. Zo niet, roer je nog iets langer.

5. Op dit punt kan je er aanvullende geuren en essentiële oliën aan toevoegen als je dat wenst. Onze favoriet is een paar druppels wierook olie en een snufje losbladige groene thee. Roer het nog een keer goed door en giet je mengsel in je vormen om af te koelen.

6. Wanneer je stukken zeep bijna zijn afgekoeld, kan je decoratieve producten toevoegen; wees creatief! Probeer bloemblaadjes, schelpen, of hele hennepzaden in je zeep voor een natuurlijke scrub. En om het helemaal compleet te maken kan je er natuurlijk een cannabis blad bovenop leggen, omdat het oog ook wat wil!

7. Je zeep heeft een paar dagen nodig om volledig uit te harden, maar het is het beste om het een paar weken te laten liggen, om te verzekeren dat alle restjes loog volledig zijn verwijderd. Deze stukken zeep zijn geweldige cadeautjes, maar onthoud dat je ze inpakt met vetvrij papier of plasticfolie. De zeep kan "zweten" en vlekken maken in gewoon papier.

Er kleven veel voordelen aan het maken van je eigen zeep; het is goedkoop en lonend en je zal je goed voelen over het feit dat het zo diervriendelijk wordt geproduceerd. En geloof ons: Je huid zal je bedanken.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.