By Luke Sholl

Amsterdam is een internationale hotspot voor cannabis. De hoofdstad van Nederland is beroemd vanwege de coffeeshops, de Rosse Buurt, bizarre cafés en eigenaardige musea. De gemoedelijke wetshandhaving in de stad heeft tot gevolg dat er jaarlijks miljoenen toeristen komen om van cannabis te genieten. Er zijn meer dan genoeg coffeeshops waar je uit kunt kiezen. In sommige bruist het van de activiteiten, andere zijn een oase van rust. Elke zaak straalt een eigen unieke sfeer uit, dus er zit er vast en zeker wel eentje voor je bij. Om je de speurtocht door de stad op zoek naar je favoriete coffeeshop te besparen, hebben we hier onze 10 favorieten voor je en wat ze zoal voor 2024 in de aanbieding hebben.


1. Boerejongens

Boerejongens zou Boerejongens niet zijn als ze zichzelf niet tot de beste coffeeshopketen van Amsterdam zouden uitroepen. En eigenlijk hebben ze wel een beetje gelijk. Ze hebben vier vestigingen in de stad: Boerejongens West, Centrum, BIJ en Coffeeshop Sloterdijk. Iedereen die deze coffeeshops bezoekt, zegt hetzelfde: wat een buitengewone kwaliteit! Het is er overal vlekkeloos schoon, het interieur is van hout en er hangen old-school lampen.

De budtenders zijn goed getraind, weten waar ze het over hebben en zijn bijzonder vriendelijk. Bovendien voegen hun driedelige pakken en bolhoedjes ook iets toe aan de geraffineerde uitstraling. Set en setting zijn belangrijk voor je high en Boerejongens trekt alles uit de kast om je keer op keer een aangename ervaring te bezorgen. Ze hebben talrijke awards gewonnen, waaronder de Captain Hooter Best Coffeeshop Award en de Zamnesia Best Coffeeshop Award.

Boerejongens heeft een menu om van te smullen en alle variëteiten zijn afkomstig van Amsterdam Genetics. Verwen jezelf met een indica-variëteit, zoals Tangerine G13 of Green Magic G13, of met sativa-variëteiten, zoals Blueberry Haze en Amnesia Haze.

Boerejongens

2. Dampkring (Coffeeshop Amsterdam)

Dampkring is eveneens een chique coffeeshop. Vanaf het Centraal Station loop je er in een kwartiertje heen; zo kun je alvast wat van de stadssfeer opsnuiven. Dampkring is een heel andere weg ingeslagen dan veel andere coffeeshops die je in Amsterdam kunt vinden. Veel van die zaken zijn donker, overvol en sommige zelfs een beetje louche. Dampkring is precies het tegenovergestelde. Het etablissement is licht, ruim en proper. Het interieur is geïnspireerd op Arabische, Boheemse en Boeddhistische thema's, wat een rustig en ontspannen sfeertje oproept. Daarbij is de crew ook nog eens bijzonder behulpzaam en erg vriendelijk.

Zelfs doorgewinterde rokers kijken hun ogen uit als ze de ellenlange menukaart zien. Je vindt er strains als Cheese, Sour OG, AK-47, Bubba Kush en Gorilla Glue #4. Op de menukaart staat ook wat de smaak, geur en effecten van elk product zijn, zodat je precies weet wat je mag verwachten.

Dampkring

3. Paradox Coffeeshop

Als je wilt genieten van het uitzicht en de sfeer van de Amsterdamse grachten terwijl je eersteklas wiet rookt, dan is Paradox de plek voor jou! Er zijn maar weinig coffeeshops waar zo'n gemoedelijke sfeer hangt. Paradox is een welkome afwisseling van de flitsende neonreclames die gebruikelijk zijn in de meer toeristische etablissementen.

Mocht de sfeer alleen je nog niet overhalen om eens langs Paradox te gaan, dan moet je zeker hun spacecakes van een gram eens proberen. Ze zijn niet alleen superlekker, maar nemen je ook mee op een intense rit. Zet je dus maar schrap! Naast spacecakes vind je er ook hasj, voorgedraaide joints en verschillende zorgvuldig geselecteerde soorten, waaronder Tangerine en CNA Kush.

Paradox

4. Coffeeshop De Kade

Coffeeshop De Kade bestaat al meer dan dertig jaar, en kunnen we dus met recht een veteraan in de Nederlandse cannabisscene noemen. Vanaf het moment dat je binnenkomt, word je ondergedompeld in de ervaring, klasse en verfijning waar de coffeeshop door de jaren heen bekend om is geworden. De hele zaak straalt kwaliteit uit, van de chique inrichting tot de met zorg samengestelde menukaart.

Als het om het menu gaat, biedt De Kade een uitstekende selectie. Je vindt er tientallen sativa en indica soorten, ongelooflijke hasj en edibles. De Red Velvet cupcake is een aanrader voor zoetekauwen, terwijl fans van hartig kunnen genieten van het saucijzenbroodje van De Kade. Als je het liever wat traditioneler houdt, dan zijn klassieke soorten zoals Amnesia Haze, OG Kush en Zkittlez een absolute must.

De Kade

5. Coffeeshop Bluebird

Coffeeshop Bluebird ligt in hartje Amsterdam, en daarom is er altijd wel wat te beleven. Dit is ook een van de redenen waarom de shop in de loop der jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. En die populariteit is volkomen terecht, zeker als je je verdiept in de uitgebreide menukaart.

De indica dominante soorten die je er kunt vinden, zijn onder andere Super Skunk en Purple Punch, en je hebt er klassiekers als Amnesia Haze en Hindu Kush. Aan de sativa-kant van het spectrum zijn vooral Georgie Pie en Blue Haze populaire opties. Hoewel ze niet het meest uitgebreide assortiment edibles hebben, kun je er wel spacecakes en muffins kopen. Die beperkte keuze maken ze echter ruimschoots goed met hun geweldige selectie Marokkaanse hasj.

Bluebird

6. 1e Hulp

1e Hulp voegt aan ontspanning een nieuwe dimensie toe. Binnen is de boel geïnspireerd op Oost-Aziatische motieven met dieprode kleuren en met hout afgetimmerde muren. De lage stoeltjes en tafeltjes en het gedimde licht zorgen voor een heerlijk sfeertje. Al met al is deze coffeeshop een heerlijke tent om er eentje op te steken. Een verplicht nummertje als je in Amsterdam bent.

Kettingblowers die geplaagd worden door hun tolerantiedrempel kunnen hier hun lol op. De coffeeshop verkoopt waanzinnig sterke moonrocks en warme chocolademelk met maar liefst 70mg THC! Heb je een oppepper nodig, kies dan voor WIFI OG of Lindsay OG. Liever wat ontspanning? Ga dan voor Pink Sunset of White Widow.

1e Hulp

7. Tweede Kamer

Tweede Kamer is een geliefde coffeeshop met een goede reputatie en mocht ook zeker niet ontbreken op de Zamnesia Coffeeshop Awards van 2019. De zaak is te vinden in het hartje van de stad en al sinds 1985 komen er buurtbewoners en toeristen. De coffeeshop was een van de eerste coffeeshops waar toppen werden gewogen en verpakt, waardoor klanten de producten konden ruiken en inspecteren.

Tweede Kamer ziet er binnen beregezellig en klassiek uit. De met hout betimmerde tafeltjes en toonbank en de old-school lampen maken de boel compleet. De coffeeshop heeft een flinke menukaart en je vindt er gegarandeerd wat je zoekt. Wat dacht je van zalige sativa's, zoals Blackberry Glue Haze en Amnesia, of intense indica's, zoals Girl Scout Choco en Choco Skunk?

Tweede Kamer

8. La Tertulia

La Tertulia legt de lat hoog. Zelden heb je zo’n stijlvolle en elegante coffeeshop gezien. Een joint roken in La Tertulia biedt een veel meer ontspannen ervaring dan veel centraal gelegen coffeeshops. De shop werd in 1983 geopend en de kennis en ervaring van het personeel komen tot uiting in het menu. In het uitstekende aanbod van wiettoppen tot hasj, bubble hash en edibles, zit er altijd wel iets voor je tussen.

Wat La Tertulia vooral aantrekkelijk maakt, is de locatie. De coffeeshop is namelijk gevestigd op Prinsengracht 312, middenin de Amsterdamse Jordaan. We raden je ten zeerste aan om er de tijd voor te nemen. Neem lekker plaats en laat deze unieke sfeer op je inwerken. La Tertulia is apetrots op haar kristallen tuin die uitkijkt over de gracht. Wat is er nu mooier dan de wereld voorbij te zien gaan, terwijl je geniet van vers gerolde Kali Mist of Pineapple Kush?

La Tertulia

9. Kadinsky

Kadinsky is een oase van rust. Het is een geweldige coffeeshop als je even aan de totale gekte van de stad wilt ontsnappen. Hoewel het lokaal een populaire zaak is, kun je er dankzij de donkergrijze accenten en het getemperde licht echt even ontspannen, op adem en tot jezelf komen. De bar staat daarbij onder meerdere spotlights en is een statement op zich. Dankzij de grote ramen kun je er prachtig mensen kijken. Ga er beslist eens heen en probeer de onovertroffen Temple Ball Hash, Mango Haze en AK-47.

Kadinsky

10. 420 Cafe

420 Café behoort tot de meest centraal gelegen coffeeshops van Amsterdam en is daarmee ook makkelijk te vinden. Het is maar een klein stukje lopen van het Centraal Station en vaak de eerste aanleghaven voor stoners die net uit de trein komen. Het vriendelijke team zorgt voor een uitnodigend sfeertje en door het houten meubilair en plafond heeft de zaak veel weg van een bruine kroeg. Het is een heerlijke gelegenheid om te blowen en om lekker onderuit te zakken. Meestal hoor je hier rockmuziek en kun je er natuurdocumentaires kijken.

Het menu is ook niet verkeerd. Probeer vooral White Widow, 420 Haze en Blueberry maar eens. In 420 Café zijn tevens hasj en voorgerolde joints te koop.

420 Cafe


Welke coffeeshop is jouw favoriet?

Weet je wat het beste is? Je hebt meer dan genoeg keuze! De bovenstaande lijst licht enkele toplocaties uit, maar de wondere wereld van Nederwiet is ongelooflijk divers, en dat geldt ook voor de bezoekers.

Een deel van de charme van een dagje Amsterdam is het bezoeken van verschillende coffeeshops om de shop naar je wensen te vinden. Of het nu gaat om krachtige edibles, heerlijk zachte bubble hash of een fruitige sativa, we raden je ten zeerste aan om zoveel mogelijk coffeeshops te bezoeken en je onder te dompelen in hun liefde voor wiet.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.