🇺🇸 USA, We are coming soon ⏤ 🌱 Be the first to know

By Luke Sumpter

Amsterdam is een internationale hotspot voor cannabis. De hoofdstad van Nederland is beroemd vanwege de coffeeshops, de Rosse Buurt, bizarre cafés en eigenaardige musea. De gemoedelijke wetshandhaving in de stad heeft tot gevolg dat er jaarlijks miljoenen toeristen komen om van cannabis te genieten. Er zijn meer dan genoeg coffeeshops waar je uit kunt kiezen. In sommige bruist het van de activiteiten, andere zijn een oase van rust. Elke zaak straalt een eigen unieke sfeer uit, dus er zit er vast en zeker wel eentje voor je bij. Om je de speurtocht door de stad op zoek naar je favoriete coffeeshop te besparen, hebben we hier onze 10 favorieten voor je en wat ze zoal voor 2020 in de aanbieding hebben.

1. BOEREJONGENS

Boerejongens zou Boerejongens niet zijn als ze zichzelf niet tot de beste coffeeshopketen van Amsterdam zouden uitroepen. En eigenlijk hebben ze wel een beetje gelijk. Ze hebben vier vestigingen in de stad: Boerejongens West, Centrum, BIJ en Coffeeshop Sloterdijk. Iedereen die deze coffeeshops bezoekt, zegt hetzelfde: wat een buitengewone kwaliteit! Het is er overal vlekkeloos schoon, het interieur is van hout en er hangen old-school lampen.

De budtenders zijn goed getraind, weten waar ze het over hebben en zijn bijzonder vriendelijk. Bovendien voegen hun driedelige pakken en bolhoedjes ook iets toe aan de geraffineerde uitstraling. Set en setting zijn belangrijk voor je high en Boerejongens trekt alles uit de kast om je keer op keer een aangename ervaring te bezorgen. Ze hebben talrijke awards gewonnen, waaronder de Captain Hooter Best Coffeeshop Award en de Zamnesia Best Coffeeshop Award.

Boerejongens heeft een menu om van te smullen en alle variëteiten zijn afkomstig van Amsterdam Genetics. Verwen jezelf met een indica-variëteit, zoals Tangerine G13 of Green Magic G13, of met sativa-variëteiten, zoals Blueberry Haze en Amnesia Haze.

Boerejongens

2. DAMPKRING (COFFEESHOP AMSTERDAM)

Dampkring is eveneens een chique coffeeshop. Vanaf het Centraal Station loop je er in een kwartiertje heen; zo kun je alvast wat van de stadssfeer opsnuiven. Dampkring is een heel andere weg ingeslagen dan veel andere coffeeshops die je in Amsterdam kunt vinden. Veel van die zaken zijn donker, overvol en sommige zelfs een beetje louche. Dampkring is precies het tegenovergestelde. Het etablissement is licht, ruim en proper. Het interieur is geïnspireerd op Arabische, Boheemse en Boeddhistische thema's, wat een rustig en ontspannen sfeertje oproept. Daarbij is de crew ook nog eens bijzonder behulpzaam en erg vriendelijk.

Zelfs doorgewinterde rokers kijken hun ogen uit als ze de ellenlange menukaart zien. Je vindt er strains als Cheese, Sour OG, AK-47, Bubba Kush en Gorilla Glue #4. Op de menukaart staat ook wat de smaak, geur en effecten van elk product zijn, zodat je precies weet wat je mag verwachten.

Dampkring

3. OLD AMSTERDAM

Je vindt coffeeshop Old Amsterdam in een prettig deel van de stad. Het is een perfecte tent om je even terug te trekken na een lange dag dwalen en je ogen uitkijken. Je voelt meteen dat er een ontspannen en vriendelijk sfeertje hangt als je binnenkomt. De eigenaren hebben alle zeilen bijgezet om een toffe sfeer te creëren. De bakstenen muren, grote schilderingen en het kunstwerk achterin de zaak zorgen ervoor dat de kleine ruimte veel groter lijkt.

Old Amsterdam heeft een menu om 'u' tegen te zeggen. De coffeeshop heeft heel wat loeisterke strains in huis, zoals White Widow, Mango Haze, Blue Cheese, Amnesia en Hawaii Haze. Hasjrokers komen ook in de zwevende hemel dankzij de Nepal Cream, Golden Kashmir en Super Polm die op het menu prijken. Heb je even geen zin om te draaien? Het is ook mogelijk er drie voorgerolde joints te scoren voor maar € 12,-.

Old Amsterdam

4. GREEN HOUSE CENTRUM

Green House Centrum werd geopend door The Green House Seed Company. Dit bedrijf behoort tot een van de succesvolste cannabisbedrijven ter wereld en is van alle markten thuis. De onderneming heeft documentaireseries gemaakt, zoals Strain Hunters, en talloze kruisingen veredeld met landrasplanten van over de hele wereld. Haar eersteklas genetisch materiaal heeft ook diverse prijzen binnengehaald, waaronder een aantal maal de 1ste prijs op de High Times Cannabis Cup.

Green House Centrum is een van de vier Green House-coffeeshops die de stad rijk is en vind je langs de grachten op De Wallen. Het interieur is warm en uitnodigend. Het licht is niet te fel, je kunt er lekker zitten en de muren zijn voorzien van psychedelische afbeeldingen. Beroemdheden lopen er soms ook de deur plat; je zou zomaar Snoop Dogg tegen het lijf kunnen lopen!

De menukaart ziet er betoverend uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Haze-variëteiten, zoals Super Silver Haze, Panama Haze en Hawaiian Snow. Of kies voor de exclusieve Green House-strains, zoals Jack Herer en GH Cheese.

Green House Centrum

5. AMNESIA

Amnesia doet haar naam eer aan. Na het betreden van deze coffeeshop wordt je kortetermijngeheugen echt even getest. De prijzen zijn vergeleken met andere coffeeshops ietwat aan de hoge kant, maar dat is natuurlijk niet zomaar. De toppen zijn bijzonder compact, perfect in model geknipt en barsten van de hars. De zaak is gevestigd in de Bergstraat, vlakbij de Herengracht, en voorziet klanten graag van een van de vele vaporizers of bongs. Als je het daarna nog op kunt brengen; er zijn gezelschapspelletjes waar je je op kunt storten!

Binnen ziet het er superontspannen uit. Donker meubilair, paarse kleuren en warm licht bepalen de sfeer. Ook voor het menu hoeft deze coffeeshop zich niet te schamen. Verwen jezelf met strains als Killa Kush, LSD en Cookies Kush. Als je de tijd hebt en eens helemaal uit je dak wilt gaan, eet dan een Amnesia Time Bomb; een prijswinnende edible.

Amnesia

6. 1E HULP

1e Hulp voegt aan ontspanning een nieuwe dimensie toe. Binnen is de boel geïnspireerd op Oost-Aziatische motieven met dieprode kleuren en met hout afgetimmerde muren. De lage stoeltjes en tafeltjes en het gedimde licht zorgen voor een heerlijk sfeertje. Al met al is deze coffeeshop een heerlijke tent om er eentje op te steken. Een verplicht nummertje als je in Amsterdam bent.

Kettingblowers die geplaagd worden door hun tolerantiedrempel kunnen hier hun lol op. De coffeeshop verkoopt waanzinnig sterke moonrocks en warme chocolademelk met maar liefst 70mg THC! Heb je een oppepper nodig, kies dan voor WIFI OG of Lindsay OG. Liever wat ontspanning? Ga dan voor Pink Sunset of White Widow.

1e Hulp

7. TWEEDE KAMER

Tweede Kamer is een geliefde coffeeshop met een goede reputatie en mocht ook zeker niet ontbreken op de Zamnesia Coffeeshop Awards van 2019. De zaak is te vinden in het hartje van de stad en al sinds 1985 komen er buurtbewoners en toeristen. De coffeeshop was een van de eerste coffeeshops waar toppen werden gewogen en verpakt, waardoor klanten de producten konden ruiken en inspecteren.

Tweede Kamer ziet er binnen beregezellig en klassiek uit. De met hout betimmerde tafeltjes en toonbank en de old-school lampen maken de boel compleet. De coffeeshop heeft een flinke menukaart en je vindt er gegarandeerd wat je zoekt. Wat dacht je van zalige sativa's, zoals Blackberry Glue Haze en Amnesia, of intense indica's, zoals Girl Scout Choco en Choco Skunk?

Tweede Kamer

8. BARNEY'S COFFEESHOP

Barney’s Coffeeshop is een initiatief van de wereldberoemde zadenbank Barney's Farm. Dit team van veredelaars stond aan de basis van prijswinnende strains, zoals Cookies Kush, Liberty Haze en Amnesia Haze. Ze hebben meerdere zaken verspreid over de stad, waaronder Barney's Coffeeshop in de Haarlemmerstraat. Deze zaak is gehuisvest in een 500 jaar oud monumentaal pand en heeft diverse High Times Cups in de wacht gesleept vanwege de superieure wiet en fantastische service.

Barney's Coffeeshop straalt een gemengd sfeertje uit; aan de ene kant wat meditatief, aan de andere kant futuristisch. Het is een drukbezochte tent en erg uitnodigend om met je vrienden van wat toppen te genieten. De menukaart mag er ook wezen; je vindt er variëteiten als Blue Cheese, Laughing Buddha en Liberty Haze.

Barney’s Coffeeshop

9. KADINSKY

Kadinsky is een oase van rust. Het is een geweldige coffeeshop als je even aan de totale gekte van de stad wilt ontsnappen. Hoewel het lokaal een populaire zaak is, kun je er dankzij de donkergrijze accenten en het getemperde licht echt even ontspannen, op adem en tot jezelf komen. De bar staat daarbij onder meerdere spotlights en is een statement op zich. Dankzij de grote ramen kun je er prachtig mensen kijken. Ga er beslist eens heen en probeer de onovertroffen Temple Ball Hash, Mango Haze en AK-47.

Kadinsky

10. 420 CAFE

420 Café behoort tot de meest centraal gelegen coffeeshops van Amsterdam en is daarmee ook makkelijk te vinden. Het is maar een klein stukje lopen van het Centraal Station en vaak de eerste aanleghaven voor stoners die net uit de trein komen. Het vriendelijke team zorgt voor een uitnodigend sfeertje en door het houten meubilair en plafond heeft de zaak veel weg van een bruine kroeg. Het is een heerlijke gelegenheid om te blowen en om lekker onderuit te zakken. Meestal hoor je hier rockmuziek en kun je er natuurdocumentaires kijken.

Het menu is ook niet verkeerd. Probeer vooral White Widow, 420 Haze en Blueberry maar eens. In 420 Café zijn tevens hasj en voorgerolde joints te koop.

420 Cafe

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.