By Luke Sumpter

Chronische pijn is een van de meestvoorkomende aandoeningen waarbij mensen cannabis inzetten om de symptomen tegen te gaan. Men gebruikt het kruid al eeuwen om pijn te behandelen. En het is nu ook in diverse landen legaal verkrijgbaar tegen allerlei pijnlijke aandoeningen. Pijn is een signaal van het zenuwstelsel, dat de hersenen ontvangen. Het waarschuwt voor een mogelijke dreiging uit de externe omgeving. Er zijn twee primaire types pijn: acuut en chronisch. Met acute pijn bedoelen we directe verwondingen, zoals spierpijn, botbreuken, brand- en snijwonden en wonden door operaties. Het kenmerkt zich door scherpe sensaties, maar houdt nooit langer dan zes maanden aan.

WAT IS CHRONISCHE PIJN?

Chronische pijn is echter een aanhoudende vorm die de kwaliteit van leven sterk beïnvloedt. Vaak komt het door een ziekte, zoals artritis, kanker of fibromyalgie. Andere oorzaken zijn letsel, zenuwstelselschade en suboptimale biomechanica. Chronische pijn doet zich soms zelfs voor zonder duidelijke weefselbeschadiging. De symptomen houden langer dan zes maanden en soms jarenlang aan. Pijnwetenschap is complex. Vooraanstaande artsen schrijven de oorzaak van pijn dan ook toe aan "biopsychosociale" factoren. Met "bio" bedoelen we biologische factoren, zoals weefselschade. "Psycho" staat voor psychologische variabelen en met "sociaal" duiden we op zaken als stress, werk en de omgeving. Deze elementen komen samen en geven iemand het gevoel van pijn.

Veel mensen kiezen voor cannabis om de symptomen van chronische pijn te behandelen. Het kruid biedt effectieve, kortdurende verlichting, wat de kwaliteit van leven verbetert. Gemeld is dat cannabis pijn verlicht en de stemming en slaap bevordert, zelfs, of misschien wel vooral, in kleine doses.

WAT IS CHRONISCHE PIJN?

DE INVLOED VAN CANNABIS OP CHRONISCHE PIJN

Cannabis heeft een pijnstillend effect door de interactie met het endocannabinoïdesysteem (ECS). Dit is een signalerend systeem met receptoren in het gehele lichaam. Interne moleculen, bekend als endocannabinoïden, activeren deze receptor-locaties. Sommige endocannabinoïden delen een vergelijkbare structuur met fytocannabinoïden, de cannabinoïden uit planten. Op deze manier zijn externe cannabinoïden in staat het ECS op een soortgelijke manier te beïnvloeden als hun interne tegenhangers.

De cannabinoïden THC en CBD zijn in staat de signalering van cannabinoïdereceptoren te veranderen. Dit resulteert in een veranderde pijndrempel. Het vermogen van cannabis om pro-inflammatoire moleculen te remmen en in synergie te werken met het endogene opioïde systeem, is bovendien overtuigend bewijs voor het verlichten van neuropathische en ontstekingspijn. De relatie tussen chronische pijn en de plant ligt nog onder de loep, maar de studies tot dusver lijken veelbelovend.

Hieronder vind je 5 cannabissoorten waarvan gemeld is dat ze effectief ondersteunen bij chronische pijn.

1. WHITE WIDOW

White Widow is een populaire soort voor het omgaan met chronische pijn. Ze is in staat pijnlijke sensaties op meerdere fronten tegelijkertijd te verlichten. Het hoge THC-niveau vermindert inflammatoire moleculen. De indica-genen (50%) verzachten de spieren, laten spanning verdwijnen en stimuleren een diepe, kalme, lichamelijke toestand. Deze soort richt zich op lichamelijke pijn, maar maakt ook pijnverlichting op psychologisch niveau mogelijk. De sativa-genen (50%) zijn verantwoordelijk voor gevoelens van euforie, geluk en motivatie. Dit positieve inzicht helpt om pijn tijdelijk te vergeten en te genieten van het heden. Naast deze therapeutische effecten, ervaren gebruikers de kalmerende geuren en smaken van aarde, hout en bloemen. Het gemiddeld hoge CBD-niveau verbetert zowel de lichamelijke als geestelijke potentie van deze soort.

White Widow is een prima kandidaat voor een kweekruimte binnen. Haar hoogte bedraagt namelijk maximaal 60-100cm. Binnenplanten produceren een goede opbrengst, ongeveer 450–500g/m², na een bloeiperiode van 8-9 weken. Buitenplanten worden zo'n 190cm hoog en produceren een aanzienlijke oogst van tot wel 600g/plant. Het oogstmoment valt eind oktober.

White Widow makes a good candidate for an indoor grow room given that she only reaches between 60–100cm in height. Indoor plants produce good yields of between 450–500g/m² after a flowering time of 8–9 weeks. Plants grown outdoors grow to taller heights of up to 190cm, produce significant yields of up to 600g/plant, and will be ready to harvest during late October.

White Widow

White Widow

White Widow Royal Queen Seeds

Genetic background White Widow S1
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 190 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely stoned
 

Buy White Widow

2. ROYAL JACK

Royal Jack is de autoflowering versie van de legendarische soort Jack Herer, vernoemd naar de invloedrijke auteur en activist. Jack Herer is een sativa-dominante plant die bekendheid geniet vanwege de heldere high, heerlijke sensaties en betrouwbare potentie voor pijnverlichting. De breeders van Royal Jack hebben goed gebruik gemaakt van deze therapeutische eigenschappen. De combinatie met een ruderalis vergemakkelijkt en versnelt het kweekproces. De toppen bevatten 16% THC. Deze gematigde hoeveelheid is genoeg om symptomen van pijn te verlichten zonder te overweldigen. Haar genetische profiel bestaat uit 40% sativa, 30% indica en 30% ruderalis. Het effect is daarmee motiverend en inspirerend en helpt positiviteit te behouden. Ondertussen geniet het lichaam van een subtiele stone en verminderde pijnsensaties. De intense smaken van peper, kruiden en specerijen maken van elk trekje een genot.

Royal Jack is gemakkelijk thuis te kweken. De doorlooptijd bedraagt slechts 10 weken vanaf zaad. Binnenplanten worden maar 40-80cm hoog, waardoor ze met gemak in een kweekkast passen. Deze kleine opdonder produceert echter nog steeds opbrengsten tot 400g/m². Buitenplanten bereiken een hoogte van 60-80cm en produceren tot 120g/plant. Is discretie buitengewoon belangrijk? Deze soort is een geweldige optie voor een guerrillakweek, want de kans op ontdekking is minimaal.

Royal Jack Auto

Royal Jack Automatic

Royal Jack Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Jack Herer x Ruderalis
Yield indoor 350 - 400 g/m2
Height indoor 40 - 80 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 16% (aprox.) / CBD: Low
Blend 40% Sativa, 30% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 70 - 120 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 80 cm
Harvest time 9 - 10 weeks after planting
Effect A motivating and inspiring feeling
 

Buy Royal Jack Automatic

3. OG KUSH

OG Kush vindt haar oorsprong in Noord-Californië, waar ze aan de West Coast immens populair werd voordat haar zaden de rest van de wereld veroverden. Ze is ontstaan uit een breedingprogramma met de oudersoorten ChemDawg, Pakistani Kush en Lemon Thai. Het doel: een THC-rijke soort die barst van de smaken en die pijn verdrijft. Haar indica-dominante high stuurt na een aantal trekjes verdovende golven door het lichaam, aangedreven door 19% THC. De verdovende en kalme effecten maken OG Kush beter voor gebruik in de avond of als je wilt ontspannen. Nadat je door deze soort in slaap bent gesust, word je verkwikt wakker.

OG Kush verwent je met een flinke opbrengst na een korte bloeiperiode. Binnen zie je planten van maximaal 160cm hoog. De opbrengst bedraagt 425–475g/m² na een bloeiperiode 7-9 weken. Buitenplanten worden aanzienlijk hoger, ongeveer 220cm. De eindopbrengst bedraagt 550g/plant, die je in oktober binnenharkt.

Og Kush

OG Kush

OG Kush

Genetic background Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 25% Sativa, 75% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy OG Kush

4. PURPLE QUEEN

Purple Queen is een indica-dominante krachtpatser en het hoge THC-percentage trekt ten strijde als pijn een probleem is. De toppen barsten van de psychoactieve hars die voor ongeveer 22% uit THC bestaat. Je hebt niet veel nodig om de pijnstilling te bemerken. Na een aantal trekjes voelt je lichaam lichter, minder stijf en minder ontstoken. Deze paarse soort decoreert elke kweekruimte en dankt haar genen aan Hindu Kush en Purple Afghani, afkomstig uit het Midden-Oosten en Azië. Haar ontspannende en euforische high gaat vergezeld van citrussmaken waar je geen genoeg van krijgt.

Naast de flinke hoeveelheid THC, produceert deze soort veel therapeutische wiet waar chronische pijnpatiënten weken mee vooruit kunnen. Binnen bedraagt de buit ongeveer 450–500g/m², afkomstig van planten van 80-120cm hoog. Ze zijn klaar voor het hakblok na een bloeiperiode van 8-9 weken. Buitenboeren verheugen zich op een flinke oogst van 700g/plant. Onder de zon zie je planten van 175-210cm hoog, die in oktober te oogsten zijn.

Purple Queen

Purple Queen

Purple Queen

Genetic background Hindu Kush x Purple Afghani
Yield indoor 450 - 500 gr/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Low
Blend 25% Sativa, 75% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time October
Effect Relaxed and Euphoric
 

Buy Purple Queen

 

5. GREEN CRACK PUNCH

Green Crack Punch is effectief tegen diverse types pijn. Of je nu spierpijn hebt na het sporten of kampt met persistente, chronische pijn; ze biedt een gebalanceerde high die de vervelende sensaties van spieren en gewrichten wegneemt. Je geniet van tijdelijke verlichting op elk moment van de dag. Ze bestaat voor 60% uit sativa en 40% indica-genetica. Dit is de ideale balans voor een pijnstillende soort. De indica-genen richten zich op fysieke pijn en de sativa-genen houden de gebruiker gemotiveerd en productief. De ouders van deze dame zijn Green Crack en Purple Punch. Gerookt, ervaar je soepele smaken van bessen, citrus en druiven.  

Green Crack Punch is opgebouwd uit solide genetica. Ze is dus bestand tegen een klein foutje als het gaat om water, voedingsstoffen en verlichting. Daarbij geeft ze de voorkeur aan warme klimaten, maar presteert ze ook prima in een kweektent. Binnen produceert ze 450–500g/m² in een bloeiperiode van 8-9 weken. De maximale hoogte bedraagt 160cm. Kweek je liever buiten? Verheug je dan op een consistente opbrengst van 550-600g/plant, afkomstig van planten van 220cm hoog. Buiten mag je eind september met de schaar aan de gang.

Green Punch

Green Crack Punch

GREEN PUNCH

Genetic background Green Crack x Purple Punch
Yield indoor 450 - 500 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxed and Euphoric
 

Buy Green Crack Punch

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.