By Steven Voser

Nevada was een van de vier staten waarin de kiezers op de verkiezingsnacht van 2016 de legalisering van cannabis goedkeurden. Ook in Californië, Maine en Massachusetts werd voor dat soort volksinitiatieven gestemd, hoewel een initiatief in Arizona met slechts 2% werd afgewezen. Een verschuiving in de manier waarop de maatschappij naar cannabis kijkt, lijkt dichterbij te komen. De cannabisindustrie richt haar aandacht dit jaar op Nevada, aangezien er een hoge omzet van cannabisverkoop wordt verwacht.

Van begin af aan was de vraag veel groter dan verwacht. In Californië en Canada zullen er tot 2018 geen legale cannabismarkten worden geïntroduceerd. 2017 is het jaar waarin Nevada zich positioneert als bestemming voor cannabisbedrijven. Nevada trekt van zichzelf al veel toeristen aan; haar reputatie rondom het doorbreken van taboes op gokken en sekswerk maakt de staat tot een gewenste bestemming. Nu ook cannabis op het menu staat, kan toerisme misschien wel nog meer toenemen, zoals ook het geval was bij andere staten die voor legalisering kozen.

Als je van plan bent om betrokken te zijn bij Nevada’s nieuwe industrie, is het belangrijk om van tevoren alle weten rondom cannabis te kennen. Kom niet aanzetten met de verwachting dat alles op eens kan en mag. De federale overheid treedt nog steeds hardhandig op tegen cannabis. Dit maakt het extra belangrijk om aandacht te besteden aan de precieze wetten rondom cannabis op staatsniveau. Maak verstandige beslissingen en hou de volgende regels in gedachten.

WAAR TE KOOP?

Nevada heeft medicinale marihuana al in 2001 gelegaliseerd en opende in 2015 verkooppunten van medicinale marihuana. Medicinale gebruikers van 18 jaar en ouder kunnen gebruikmaken van deze locaties zodra ze in bezit zijn van een geldige medicinale marihuanakaart uit een van de staten die medicinaal gebruik goedkeurt. Deze winkels zullen blijven opereren naast recreatieve verkooppunten, die op zaterdag 1 juli 2017 voor het eerst opengingen voor iedereen van 21 jaar en ouder.

Sommige winkels gingen om klokslag middernacht de voorafgaande avond open, terwijl anderen ’s ochtends hun deuren openden. **Omschrijvingen van beide locaties schetsen een beeld van een feestelijk sfeer met lange rijen mensen, verheugd over de legale verkoop van cannabis van hoge kwaliteit. Binnen vier dagen genereerde de verkoop van recreatieve cannabis $3 miljoen aan verkoopopbrengsten en ongeveer $500.000 aan belastinginkomsten.
**Omschrijvingen - https://www.reviewjournal.com/news/pot-news/legal-marijuana-sales-begin-in-nevada/

DE POLITIE DRAAIT ER NIET OMHEEN

De federale overheid van de Verenigde Staten criminaliseert cannabis nog steeds. Dit heeft een spanning gecreëerd tussen federale en staatsoverheden. Legaal gezien is er een grijs gebied, waardoor je in een cannabisvriendelijke staat nog steeds gearresteerd kan worden voor cannabisovertredingen. Hoewel zeven staten en het District of Columbia recreatief gebruik hebben gelegaliseerd, kan het aansteken van een joint nog steeds serieuze gevolgen hebben. Locaties die in het bezit zijn van de federale overheid zijn uit den boze, inclusief plekken zoals nationale parken en gesubsidieerde volkshuisvesting.

ER IS GEEN OPENBARE OPTIE.

Wie in Nevada op een openbare locatie wiet rookt, neemt een risico. Verkooppunten bieden geen consumptieruimtes. Hetzelfde geldt voor bars, restaurants en casino’s. Volgens de wet is consumptie alleen toegestaan op privéterrein (inclusief tuinen en portieken). Misschien zullen resorts hier op een dag toestemming voor krijgen. Op dit moment moet je echter geen risico’s nemen.

Steek dus geen jointje op wanneer je in Las Vegas over de Strip loopt. Misschien kom je ermee weg, maar als de politie je betrapt op het verbreken van de consumptiewetten, dan ben je in de problemen. Wie voor de eerste keer wordt betrapt, kan een boete tot $600 krijgen. Recidivisten krijgen waarschijnlijk te maken met hogere boetes, taakstraffen en zelfs tot 6 maanden celstraf. Het is het risico dus niet waard om in het openbaar de aandacht te trekken.

KOOP VERSTANDIG

Consumptie is beperkt tot een aankoop van 28g ganja 3,5g cannabis-edibles of –concentraten per dag. Verkooppunten in de hele staat worden in real-time getrackt om te aankopen van meer dan 28g per 14 dagen te voorkomen. Hoe veel je ook koopt, let erop dat je het niet buiten de staat probeert te vervoeren of te verzenden. Als je het in je auto vervoert, gebruik dan een gesloten verpakking.

HOU HET VEILIG

Het spreekt voor zich dat je niet moet rijden onder invloed van cannabis. Wetshandhaving heeft het recht om een urinemonster, bloedmonster of andere testen af te nemen om te bepalen hoe high je bent. Met een cannabisgehalte van 10 in je urine of twee nanogram in je bloed (per millimeter) ben je het haasje. Tenzij het onderdeel is van een goedgekeurd medisch gebruik, is ook het verschaffen van cannabis aan mensen die jonger zijn dan 21 zeer strafbaar. Het verschaffen van cannabis aan minderjarigen wordt bestraft met een minimum van één jaar gevangenisstraf als het de eerste keer is en tot levenslang (met de mogelijkheid tot voorwaardelijke vrijlating na vijf jaar) voor herhaalde overtredingen.

KWEEK HET NIET ZELF

Misschien zijn zulke strenge regels nodig om het publiek te laten wennen aan de beschikbaarheid van een nieuw verdovingsmiddel. Of misschien zijn ze te streng geweest, aangezien restricties rondom kweek het onderwerp van veel controversie zijn geweest. Hoewel veel staten thuiskweek van planten voor persoonlijk gebruik toestaan (meestal beperkt tot tussen de 2 en 6 planten), staat de wet in Nevada dat niet toe binnen 40km van een verkooppunten. De logica dat persoonlijke kweek geen optie zou moeten zijn wanneer er een winkel beschikbaar is, heeft ertoe geleid dat persoonlijke kweek in het grootste deel van Nevada illegaal is.

Misschien geniet je van je bezoek aan Nevada, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van de specifieke wetgeving rondom cannabis. Zorg ervoor dat je net als altijd verstandige beslissingen maakt en de openbare orde niet verstoort. Blijf uit de problemen en in de goede vibes.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.