Biscotti: zoet, nootachtig en opwekkend
Nee, we hebben het hier niet over dat lekkere Italiaanse koekje. Toch trakteert deze Biscotti wel degelijk op de zoete en nootachtige smaken die met die knapperige Toscaanse lekkernij worden geassocieerd. Bovendien biedt deze strain hoge opbrengsten en een opwekkende high waarmee je fluitend de dag doorkomt!
Biscotti: de nakomeling van Gelato 25 en South Florida OG
Deze zoete cannabis strain stamt af van een nogal bijzondere combinatie. Onze vaardige breeders begonnen hun briljante project met de legendarische Gelato 25. Deze eersteklas soort is een nakomeling van de originele Gelato, die weer van Sunset Sherbet en Thin Mint Girl Scout Cookies afstamt. Vervolgens viel hun oog op Florida OG, een kruising tussen Lemon Thai en Hindu Kush, die je met een ongelooflijk hoog THC-gehalte overspoelt met sterke effecten. Uit deze ouders is Biscotti ontstaan, met een genetisch profiel van 80% indica en 20% sativa.
Biscotti: smaak en effecten
Eigenlijk is de naam van deze strain al veelzeggend. Deze indica dominante hybride scoort hoge ogen voor wat betreft smaak en aroma. Zoete, nootachtige elementen staan op de voorgrond, terwijl je ook vleugjes peper, diesel en fruit proeft. Als deze verleidelijke sensaties eenmaal van je tong zijn verdwenen, komt er geleidelijk een creatief en opwekkend effect op. Een THC-gehalte van 25% verzekert dat dit lekker lang blijft hangen.
Biscotti kweken
Biscotti bereikt een gemiddelde hoogte en biedt een lonende oogst. De soort bezit daarbij die kenmerkende indicastructuur, en heeft dus een struikachtig bladerdak en brede bladeren. Binnen wordt deze wietplant ongeveer 120cm hoog, maar je kunt haar ook trainen om de hoogte op 80cm te houden. De bloei duurt daarbij acht tot tien weken. En met voldoende verlichting en optimale voeding kun je tot wel 550g/m² oogsten. Buiten profiteert deze strain optimaal van de extra ruimte en bereikt ze een maximale hoogte van 180cm. In oktober kun je oogsten; reken op maar liefst 550–650g/plant.