Autoflowering wietzaadjes

We bieden een uitgebreide selectie autoflowering wietzaadjes. Deze zijn vakkundig ontwikkeld om te bloeien, ongeacht de lichtcyclus. Autoflowering wietplanten vragen minder tijd om te bloeien en het is mogelijk meerdere keren per seizoen te oogsten.

 • Watermelon Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Do-Si-Dos Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Purple Punch Automatic
  € 25.00 € 25.00
 • Mimosa Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Sherbet Queen Automatic
  € 23.00 € 23.00
 • Sweet ZZ Automatic
  € 25.00 € 25.00
 • Green Gelato Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Haze Berry Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • HulkBerry Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Purple Queen Automatic
  € 23.00 € 23.00
 • Fat Banana Automatic
  € 23.00 € 23.00
 • Royal Cookies Automatic
  € 25.00 € 25.00
 • Royal Gorilla Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Royal Dwarf
  € 15.00 € 15.00
 • Easy Bud
  € 17.50 € 17.50
 • Quick One
  € 15.00 € 15.00
 • Royal Kush Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • Royal Critical Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • Royal Haze Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • Northern Light Automatic
  € 23.00 € 23.00
 • Royal AK Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • Royal Bluematic
  € 23.00 € 20.70
 • Zelfbloeiende Mix
  € 21.50 € 21.50
 • Royal Creamatic
  € 20.00 € 20.00

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Wat Zijn Autoflowering Wietzaden?

Autoflowering cannabiszaden produceren planten die na 2-4 weken vanzelf bloeien. Als kweker hoef je je geen zorgen te maken over lichtschema's om de bloeifase op te wekken en in stand te houden. Dit is wel het geval als je feminized fotoperiodieke cannabis kweekt.

Autoflowers ontwikkelen zich ook veel sneller. Sommige soorten oogst je al in slechts 8 weken na ontkieming. Daarnaast zijn autoflowers compact en dus perfect voor binnenkweek. Ze zijn ontzettend handig en daarom zijn deze strains (niet alleen) ideaal voor beginnende kwekers.

Non-Fotoperiode Soorten: Wat Betekent Dit?

Feminized (fotoperiode) cannabisplanten bloeien afhankelijk van het aantal ontvangen lichturen. In de natuur begint de bloeitijd als de dagen korter worden. Dit gebeurt aan het eind van de zomer. Binnen wekken kwekers de bloei op door hun kweeklampen in te stellen op 12 uur licht en 12 uur duisternis.

Daarentegen bloeien autoflowering soorten op basis van leeftijd, onafhankelijk van het aantal lichturen. Dit betekent dat het geen fotoperiodieke soorten zijn.

Autoflowers hebben meerdere noemenswaardige karakteristieken:

 • Planten bloeien automatisch na 2-4 weken.
 • De gemiddelde periode tussen het planten en oogsten bedraagt 10 weken.
 • Autoflowering zaden zijn ook feminized. Je hoeft je geen zorgen te maken over mannelijke planten.
 • Planten blijven klein (30-100cm).
 • Ze trekken niet al te veel aandacht. Ideaal voor discrete projecten.
 • Je kunt meerdere gewassen oogsten in een enkel kweekseizoen.

Bijzonderheden van Autoflowers

Hedendaagse autoflowers kunnen concurreren met feminized fotoperiode soorten (en ze soms zelfs overtreffen) voor wat betreft hun kracht, opbrengst en aroma. Tegelijkertijd geniet je wel van de geweldige, bovengenoemde voordelen. Bovendien staan autoflowers bekend om hun bijzondere stabiliteit en robuustheid.

Tegenwoordig kunnen autoflowers zelfs de meest veeleisende gebruikers bevredigen. Recreatieve gebruikers ervaren geen problemen om autoflowering, THC-rijke soorten te vinden. Holistische gebruikers kiezen uit een groot aanbod CBD-rijke, THC-arme autoflowers om zo te profiteren van de non-psychoactieve cannabinoïde.

Wie Gebruikt Automatische Cannabissoorten en Waarom?

 • Kwekers: Kwekers houden van autoflowers omdat ze praktisch en makkelijk zijn. Ze produceren razendsnel een fatsoenlijke oogst. Vanwege hun compacte formaat behoren ze tot de beste planten voor kleine ruimtes. Ze zijn fantastisch voor een microkweek of als je een paar planten op je balkon wilt kweken. Bovendien zijn ze geweldig voor buitenkweek, want ze zijn veerkrachtig en robuust. Dankzij hun compacte omvang zijn ze ook een goede keuze voor een discreet guerrillaproject.
 • Gebruikers: Recreatieve gebruikers genieten op dezelfde manier van autoflowers als van hun fotoperiodieke tegenhangers. Rook jij vanwege de high, die overigens varieert van rustgevend tot opbeurend, vrolijk en melig? Je vindt altijd een autoflower die aan je eisen voldoet! Sommige autoflowers bevatten iets minder THC dan de gemiddelde soort. Dit maakt ze echter ideaal voor gebruikers die zoeken naar een milder, meer gebalanceerd effect.

Hoe Kweek Je Autoflowering Zaden?

 • Gebruik lichte, goed drainerende aarde

Voor autoflowers is het belangrijk dat de aarde nog lichter is dan je gewend bent voor het kweken van feminized fotoperiode wietplanten. Indien nodig, voeg je ook perliet toe. Zo verbeter je de luchtigheid en drainage.

 • Binnen vs. Buiten

Binnen: Het is niet nodig om je lampen over te schakelen op bloeischema, zoals bij fotoperiodieke cannabis. Je kunt autoflowers van zaad tot oogst op een schema houden van 18/6 (18 uur licht, 6 uur duisternis) of 24/0.

Buiten: Je bent niet zo gebonden aan de natuurlijke seizoenen als met fotoperiode planten. Plant je autoflowers op elk moment van het jaar, zolang het maar niet vriest. Het oogstmoment valt 8-10 weken na het zaaien. Als je je autoflowers enkele weken na elkaar opstart, oogst je meerdere keren per jaar! Autoflowers zijn onopvallend en compact. Dit maakt ze perfect voor discrete buitenteelt.

 • Optimale temperatuur en luchtvochtigheid voor het kweken van autoflowers

Houd de temperatuur van jouw kweekruimte rond een gematigde 21°C (kamertemperatuur) voor gezonde groei. Koudere temperaturen of overmatige hitte leiden mogelijk tot problemen met de ontwikkeling.

De optimale luchtvochtigheid voor jouw autoflowers hangt af van de leeftijd van de planten. In de eerste weken prefereren ze een vochtigere omgeving. Verlaag de relatieve luchtvochtigheid naar 40-50% zodra jouw planten beginnen te bloeien. Zo beperk je het risico op schimmel.

 • Welke voedingsstoffen hebben autoflowers nodig?

Autoflowers zijn over het algemeen kleiner dan feminized fotoperiodieke cannabisplanten. Ze vereisen dus ook minder voedingstoffen.

Gebruik je commerciële cannabisvoeding? Geef dan slechts ½ of ¼ van de aanbevolen dosis aan jouw autoflowers. Indien je commerciële potgrond gebruikt die voorbemest is, hoef je vaak pas voeding te geven zodra de autoflowers gaan bloeien rond week 3 of 4.

 • Wat voor soort water voor autoflowers?

Aangezien autoflowers compacter zijn en een kleiner wortelstelsel hebben, drinken ze ook minder dan grote feminized fotoperiode planten. Geef niet te veel water en laat de aarde tussendoor uitdrogen.

Als je op aarde kweekt, ligt de optimale pH-waarde van jouw water/voedingsoplossing tussen 6-7. Je kunt de pH van het water bijstellen met behulp van natuurlijke pH 'up' of 'down' producten.

 • Hoe zit het met plantentraining bij autoflowering cannabis?

Trainingstechnieken als toppen, FIM, supercroppen en ontbladeren zijn niet aanbevolen voor autoflowers. Elke vorm van training waarbij je jouw planten beschadigt, vertraagt of belemmert hun groei en vereist tijd voor herstel. Autoflowers hebben die tijd niet (gezien hun beperkte levensduur). Dit heeft echt een negatieve invloed op de oogst.

Bepaalde technieken zijn daarentegen wel bruikbaar. Denk aan LST (low-stress training). Hierbij buig je de stammen en takken naar beneden om een gelijkmatig bladerdak te creëren en de lichtblootstelling te verhogen. Sla de stappen over waarbij je moet knippen of knijpen.

Autoflowering wietzaadjes: Vragen & Antwoorden

Hoeveel tijd neemt het kweken van autoflowers in beslag?
Het hangt af van de soort. In het algemeen zijn autoflowers veel sneller rijp dan feminized fotoperiode cannabis. De gemiddelde levenscyclus van autoflowers duurt zo’n 10 weken. Sommige soorten oogst je al in 8 weken na ontkieming.
Kun je feminized fotoperiode en autoflowering cannabis in dezelfde ruimte kweken?
Dat is mogelijk, maar niet ideaal. Ten eerste kan het verschil in grootte tussen beide soorten een probleem vormen. Om de bloei op te wekken bij je fotoperiodieke planten, is een lichtschema nodig van 12/12. Je autoflowers ontvangen dan minder dan de aanbevolen 18 of 20 uur licht. Het gevolg is een lagere opbrengst.
Hoe Ontstaan Autoflowering Planten?
Autoflowering soorten worden gemaakt door indica of sativaplanten te kruisen met ruderalis. Ruderalis is een ondersoort van cannabis. Deze plant groeit in het wild in regio's waar de zomers erg kort zijn, met veel uren daglicht (bijvoorbeeld Noord-Europa of Siberië). Deze planten hebben zich zo geëvolueerd dat ze niet langer vertrouwen op uren daglicht om te bloeien. In plaats daarvan bloeien ze op basis van leeftijd.
De Invloed van Terpenen in Autoflowering Soorten
Terpenen zijn de aromatische bestanddelen in cannabis. Elke strain heeft een ander terpenenprofiel, met duidelijk verschillende aroma’s en smaken. Bij het roken van jouw autoflowering wiet bespeur je vleugen citrus, bloemen, fruit, skunk of zelfs brandstof. Dit komt door het specifieke terpenenprofiel van de gebruikte soort.

Disclaimer

Wietzaadjes mogen vrij binnen de EU worden verspreid onder het principe van wederzijdse erkenning. Het is echter je eigen verantwoordelijkheid om de lokale wet- en regelgeving te controleren voordat je bestelt.

FILTERS
KWEEK TYPE
Oogst
Hoogte
Opbrengst
Height
Bloei
THC
CBD
Type
Klimaat

Categorieën

Disclaimer

Wietzaadjes mogen vrij binnen de EU worden verspreid onder het principe van wederzijdse erkenning. Het is echter je eigen verantwoordelijkheid om de lokale wet- en regelgeving te controleren voordat je bestelt.