By Luke Sumpter

Blue Cheese is misschien wel het toppunt van smaak in de wereld van cannabis. Deze cultivar ontstond uit enkele van de meest terpeenrijke soorten op de planeet. Sinds haar opkomst heeft ze vele smaakpapillen rijkelijk verwend. Blue Cheese is er eentje die je niet mag missen. Dat geldt zeker voor connaisseurs en verzamelaars van zaden.

Wanneer Legendes Samenkomen: De Genetische Samenstelling Van Blue Cheese

Wietveredelaars doen er altijd alles aan om iets nieuws op de markt te brengen. Met precies die mindset kwam Blue Cheese tot leven. Veel veredelaars steken moeite in de jacht naar maximale THC-gehaltes en afgestemde cannabinoïdeprofielen; anderen focussen zich op smaak. Uit die laatste groep kwam Blue Cheese tot stand.

Haar makers wilden een cultivar creëren met een exotisch terpeen-profiel en ongeëvenaarde smaak. Ze konden slechts twee soorten bedenken die dit konden leveren: Blueberry en Cheese.

Blueberry is een van de bekendste soorten die er bestaan. Deze indica-dominante titaan heeft een THC-gehalte van maar liefst 25%. Met haar creatieve, verdovende high en therapeutische effecten behoort ze tot het rijk van de iconische cultivars. Blueberry werd in de jaren ’70 gecreëerd door de beroemde veredelaar DJ short, ook wel bekend als de “Willy Wonka van wiet”. De aromatische soort veroverde al snel de wereldwijde cannabisscene en sleepte zelfs een award in de wacht als “Beste Indica” op de High Times Cannabis Cup van 2000.

Cheese is een old-school soort uit het Verenigd Koninkrijk. Ook dit is een heerlijke indica-dominante variëteit en tevens de perfecte aanvulling op Blueberry. Deze plant is beroemd om haar sterke geur van kaas en rijke, romige smaak. Cheese levert een stemmingsverbeterende, euforische high en staat erom bekend een sterke eetkick op te wekken. Deze legende is een kruising van Afghaanse, Mexicaanse en Colombiaanse landrassen.

De combinatie van deze 2 formidabele cultivars resulteerde in een van de smaakvolste soorten ooit. Blue Cheese was geboren.

Blue Cheese Royal Queen Seeds

Een Kruidig Troostdekentje: De Effecten Van Blue Cheese

De effecten van Blue Cheese kun je vergelijken met het gevoel alsof iemand je complete lichaam in een warm, pluizig dekentje wikkelt. Kort na het inhaleren van de rook of damp van deze indica-dominante soort, trekt er een gevoel van opluchting door je lijf. Spanning verdwijnt, zorgen blijken plotseling nietszeggend en je krijgt aandacht voor het grotere geheel. Je voelt je niet langer beperkt tot je taken en baan, maar maakt deel uit van een oneindige kosmische dans.

Een THC-gehalte van 19% zorgt ervoor dat deze effecten uren aan kunnen houden. Zo’n euforische toestand is ideaal voor rustige avonden met goede vrienden. Blue Cheese komt het best tot haar recht tijdens het chillen rond een kampvuur en het staren naar de sterrenhemel.

Blue Cheese is ook geassocieerd met diverse therapeutische effecten. Naar verluidt, zorgt de soort voor tijdelijke verlichting van pijn en depressie en helpt ze tegen een gebrek aan eetlust.

Een Tornado Van Terpenen: De Smaak Van Blue Cheese

Het terpeen-profiel van Blue Cheese is zo divers dat het de zintuigen kan verwarren. Ze speelt een spelletje touwtrekken met je smaakpapillen, waarbij je tong het touw vormt. Na inhalering komen vleugjes van cheddarkaas en aarde naar voren. Deze sensaties maken al vlug plaats voor een zoete nasmaak van bosbessen en andere bosvruchten.

Snelle Bloei: De Teelt Van Blue Cheese

Blue Cheese is een eenvoudige soort om te kweken en een goede variëteit voor beginners. Ze is robuust, vergevingsgezind bij kleine foutjes en gedijt het best in een mild klimaat. Kwekers kunnen zowel binnen als buiten bevredigende resultaten behalen.

Binnenplanten worden maximaal 160cm hoog, leveren tot 550g/m² op en hebben een vlugge bloeitijd van 7-8 weken. Buiten worden de planten niet hoger dan 2m. Daarbij genereren ze 500-550g/plant en zijn ze eind september klaar voor het oogsten en drogen.

Blue Cheese: Een Exotische Soort Voor Beginners

Blue Cheese was voorbestemd om groots te worden. De sterke genen van deze soort garandeerden vanaf het begin succes. Met een ongelofelijke smaak, aangename high en korte bloeitijd, voldoet ze werkelijk aan alles. Blue Cheese is een uitstekende keuze voor zowel beginners als veteranen. Deze delicatesse stelt je niet teleur.

Blue Cheese Automatic: Oogst Je Kaas Nu Sneller Dan Ooit

RQS ontwikkelde een autoflowering versie van Blue Cheese met als doel om haar heerlijke smaken en stonenende high nog sneller en toegankelijker te maken. Door de extra autoflowering genen groeit ze bijzonder snel, maar blijft ze wel tegelijkertijd veel kleiner. Bovendien zullen beginnende kwekers haar indrukwekkende bestendigheid tegen plagen en haar vermogen om met kleine fouten en verwaarlozing om te gaan, enorm waarderen.

Om deze soort te creëren, hebben onze kwekers Blueberry en Cheese gekruist met een goed presterende Cannabis ruderalissoort. Blue Cheese Automatic ontwikkelt compacte en harsachtige toppen met een gemiddeld THC-gehalte van 16%. Haar terpenen trakteren je op zoete, fruitige smaken en werken synergetisch samen met het cannabinoïdeprofiel om je zowel een stone als een fysieke ervaring te bezorgen.

Blue Cheese Automatic bereikt binnen een hoogte van 40-70 cm. Daarmee heeft ze een onopvallend formaat en is ze ideaal voor een discrete kweek. Je kunt bij deze soort rekenen op een opbrengst tot 375g/m². Dit is meer dan genoeg voor een eigen voorraad. Buiten wordt ze met een hoogte van 60-110cm iets groter en produceert ze tussen de 60-110g/plant.

In slechts 9 weken is ze klaar voor de oogst. Hierdoor is ze ideaal voor guerrillakwekers of mensen die op zoek zijn naar een snelle omzet.

Blue Cheese Automatic

Blue Cheese Auto
23_genetic background_1 Blueberry x Cheese x Ruderalis
33_Yield indoors_1 325 - 375 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Weken
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
34_yield outdoor_1 60-110 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 10-12 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Helder, Stimulerend

Koop Blue Cheese Auto

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.