De geschiedenis van Cheese

Cheese Genetics

Bijna elke stoner en wietkweker is wel bekend met de Cheese strain. Deze soort heeft de tand des tijds weten te doorstaan, zelfs in het hedendaagse tijdperk van ultra-krachtige cannabis strains. Hieronder leer je alles wat je moet weten over deze klassieker en waar ze vandaan komt. Vervolgens ontdek je hoe je enkele van onze beste Cheese wietsoorten kunt telen!


Wat is Cheese cannabis?

Cheese wiet neemt een vaste plaats in het pantheon van klassieke cannabis strains in. De cultivar heeft een complexe ontstaansgeschiedenis die begint in de Verenigde Staten en eindigt in het Verenigd Koninkrijk. Terwijl het moderne tijdperk strains heeft voortgebracht met recordbrekende THC percentages en verleidelijke suikerachtige terpenen profielen, is Cheese meer een nostalgische herinnering aan vervlogen tijden.

Wereldwijd staat Cheese marihuana vooral bekend om haar typische cheesy smaak en aroma, maar deze wiet levert ook een bedwelmende high die fysiek rustgevend is, zonder een echte couch lock te veroorzaken. Ze is echter niet alleen geliefd onder blowers; veel breeders hebben de strain ook gebruikt als basis voor nieuwe strains, allemaal met dat soortgelijke hartige aroma.

Is Cheese hetzelfde als Skunk?

Niet helemaal. Cheese en Skunk #1 hebben veel gemeen, maar het zijn niet precies dezelfde strains. Zoals je verderop zult ontdekken, is Cheese wiet in het Verenigd Koninkrijk ontstaan als een fenotype van Skunk #1. Skunk #1 en Cheese hebben dezelfde ouders, maar omgevingsfactoren die permanente veranderingen in de genexpressie teweegbrachten, leidden uiteindelijk tot het ontstaan van Cheese.

De soort verschilt op verschillende manieren van Skunk #1. Zo heeft ze een ander smaakprofiel, andere effecten en unieke ontwikkelingskenmerken. Cheese was eerst alleen verkrijgbaar als stek, maar na verloop van tijd begonnen breeders zaden te produceren en de planten te stabiliseren om het aroma van het originele fenotype te behouden.

Skunk vs Chesee Cannabis Strains

Wat is het verhaal achter Cheese?

De geschiedenis van Cheese wiet begint in de jaren 80 in de Verenigde Staten, toen de legendarische breeder Sam 'the Skunkman' van Sacred Seeds besloot om met zijn genetische collectie van cannabis strains naar Amsterdam te gaan. Een van die wietsoorten was zijn iconische creatie Skunk #1. Hier won de cultivar snel aan populariteit vanwege haar krachtige effect en onderscheidende aroma — mogelijk gemaakt dankzij hoge niveaus van vluchtige zwavelstoffen.

Maar met de aantrekkelijke eigenschappen van dit nieuwe fenotype, ondervonden Nederlandse telers ook al snel problemen. Hoewel de doordringende geur Skunk #1 meteen populair maakte, gaf het aroma ook veel weg; veel wietkwekers kregen de politie op hun dak zodra hun planten gingen bloeien. Ondanks dit bleef Skunk #1 populair, maar werden kwekers wel gedwongen verder te innoveren en variëteiten te ontwikkelen met een minder opvallend aroma. Britse kwekers die lucht hadden gekregen van de soort, wisten deze ook veilig te stellen; eind jaren 80 kwam een speciale partij zaden bij hen terecht.

Hier kwam een onbekende teler een uniek fenotype tegen. Dit fenotype had onder andere een uniek kaasachtig aroma. Om het te behouden, nam de teler een stek die uiteindelijk in handen van The Exodus Collective kwam, een collectief dat bekendstond om haar inzet voor sociale kwesties en het organiseren van grootschalige gratis evenementen. Dit leidde tot een enorme stijging in populariteit van deze Cheese marijuana binnen de Britse cannabis community, iets wat sindsdien niet meer is veranderd.

Is Cheese een sterke strain?

De UK Cheese strain mist de opvallende kracht van veel moderne kruisingen, maar veel wietgebruikers vinden dit geen nadeel. De soort heeft een THC percentage van rond de 20%, maar de cannabinoïde werkt niet in zijn eentje om het effect te bewerkstelligen. Andere stoffen, waaronder terpenen, versterken de high en hebben een opbeurend effect dat allesbehalve onbeduidend is!

De intense geur en aantrekkingskracht van Cheese cannabis

De UK Cheese strain levert een respectabele oogst en aangename effecten op, maar het is vooral haar aromatische profiel dat haar onderscheidt van de rest. En dit is de belangrijkste reden dat Cheese marihuana tot op de dag van vandaag zo populair blijft. Verschillende terpenen dragen bij aan haar complexe geur, waaronder terpinoleen, ocimeen en myrceen, die noten van munt, fruit en kruiden geven.

Het zijn echter voornamelijk de vluchtige zwavelverbindingen (VZV's) in Cheese waar haar unieke geur en smaak uit voortkomen. Deze doordringende stoffen zijn verantwoordelijk voor geuren van knoflook, ui, kaas en eieren. Hoewel dit op papier misschien niet heel aantrekkelijk klinkt, voegen deze chemicaliën een verrassend smakelijk en hartig karakter toe.

In Cheese marihuana zorgen de VZV's voor krachtige noten van (je raadt het al) kaas, met daarnaast nog tonen van knoflook. En om het smaakprofiel mooi af te ronden, zitten er nog wat subtiele fruitige en bloemige geuren bij.

Het assortiment Cheese cannabis strains van Royal Queen Seeds

De vakkundige breeders van Royal Queen Seeds hebben een voorliefde voor Cheese weed. In de loop der jaren hebben ze de originele cultivar en haar ouders gebruikt als genetische basis om nieuwe Cheese soorten te creëren. Door haar te kruisen met een aantal legendarische soorten, zijn ze erin geslaagd enkele van de lekkerste en meest productieve cultivars beschikbaar te produceren. Hieronder kun je deze strains bekijken.

Royal Cheese

Royal Cheese staat bekend als een van de meest aromatische Cheese strains. Je kunt beginnen door je zaden direct in hun uiteindelijke potten te planten. Houd ze goed bewaterd tot de zaailingen binnen 2-3 dagen uit de grond komen. Aan het einde van week 2 heb je krachtige en gezonde zaailingen die ongeveer 7cm groot zijn, met verschillende kleine bladeren. Tijdens week 4 zullen de planten een hoogte van 26cm hebben bereikt en over grote bladeren en een dikke, stevige hoofdstam beschikken.

Royal chesee

We raden aan om je planten in week 6 in bloei te zetten. Op dit punt hebben ze een dicht en weelderig bladerdak. Tegen week 9 zijn de toppen volop in ontwikkeling en zal de doordringende geur van deze strain je kweekruimte vullen. Deze fast flower soort heeft slechts 7-8 weken nodig om rijp te worden! Tegen de oogsttijd haal je maximaal 550g/m² van planten die je binnen kweekt en tot 550g/plant van buiten gekweekte planten.

Royal Cheese heeft een THC percentage van 19% en geeft je smaken van snoep, kaas en fruit. Elke keer als je deze toppen aansteekt kun je genieten van een diep bedwelmende fysieke high.

Royal Cheese Auto

Als autoflower versie van Royal Cheese levert Royal Cheese Auto heerlijke toppen in een fractie van de tijd. Deze snelle autoflower doorloopt de gehele groei in slechts 11-12 weken na het kiemen van de zaden. Zaai je zaad direct in de uiteindelijke pot samen met een snufje mycorrhizaschimmels voor een optimale ontwikkeling van de wortels. Aan het einde van week 2 zal je zaailing ongeveer 7-8cm zijn. Houd op dit moment een luchtvochtigheid van ongeveer 60% aan. Pas low stress trainingstechnieken toe tijdens week 3, dan zal je plant in week 4 de eerste tekenen van voorbloei vertonen.

Royal chesee auto

Schakel over naar bloeivoeding aan het begin van week 5 en verwijder eventueel wat bladeren om een goede luchtstroom en wat licht toe te laten naar de minder rijpe toppen binnen het bladerdak. Begin 2 weken voordat je van plan bent te oogsten met spoelen. Zorg dat je genoeg voorraadpotten hebt om een oogst van maximaal 475g/m² binnen en 160-210g/plant buiten te bewaren.

Royal Cheese Auto combineert 15% THC met heerlijke smaken van kaas, peper en skunk. Ze heeft een vergelijkbare smaak en effect als de originele Cheese strain. Gebruik deze toppen in een droge kruiden vaporizer om haar smaak echt te waarderen en te genieten van de licht bedwelmende ervaring.

Royal Cheese (Fast Flowering)
Old School Skunk x Afghani
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 17%
Sativa 40% Indica 60%
550 - 600 gr/plant
130 - 200 cm
Begin Oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Royal Cheese (Fast Flowering)


Blue Cheese

Bereid je voor om je smaakpapillen wakker te maken met Blue Cheese. Blue Cheese is een nakomeling van Original Cheese en Oregon Blueberry Blend, een bevat uitzonderlijke niveaus van VZV's en fruitige terpenen in haar toppen. Zorg dat je kweekruimte is voorbereid op planten die een piek van 160cm binnen en 200cm buiten bereiken. Laat je Cheese wietzaden kiemen met de "glas water-methode" en verplaats ze naar hun definitieve potten zodra de hoofdwortel ongeveer 2cm lang is. Zet je kweeklampen aan op het moment dat de zaailingen boven de grond komen. Rond week 3 hebben de planten al een indrukwekkende hoogte van 50cm bereikt hebben. Op dat moment kun je overwegen om trainingstechnieken toe te passen om ze onder de 100cm te houden, of laat ze vrij groeien om hun maximale hoogte te bereiken.

Blue chesee

Rond week 6-7 is het tijd om de planten in bloei te zetten. Daarbij zul je merken dat er een subtiele geur ontstaat. Tegen week 9-10 wordt het belangrijk om strategieën voor geurbeheersing toe te passen, aangezien de toppen steeds dikker worden. Wacht tot de meeste stampers oranje zijn gekleurd voordat je rond week 13-14 oogst, waarna je kunt rekenen op een oogst tot wel 550g/m² van binnen gekweekte planten.

Laat je meeslepen door een rustgevende en krachtige buzz, aangedreven door een THC percentage van 19%. Een gemiddeld niveau van CBD zorgt ervoor dat het effect aangenaam blijft. De smaken van zoetigheid, kaas en fruit zullen je steeds opnieuw naar deze soort doen grijpen.

Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 weken
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
140 - 200 cm
Eind September
Fysiek Ontspannend, Helder, Stoned

Koop Blue Cheese

Blue Cheese Auto

Wil je snel kunnen genieten van wat Blue Cheese te bieden heeft? Dan zijn Blue Cheese Auto zaden een uitstekende keuze. Deze nakomeling van Blueberry, de originele Cheese soort en ruderalis zorgt voor prachtige paars-groene toppen met een heerlijk cheesy smaak. Binnen een week na kieming zullen de zaailingen ongeveer 2cm hoog zijn. Deze soort groeit goed met vloeibare zeewier, visemulsie en wormenthee. Rond week 3 van de levenscyclus is een goed moment om trainingstechnieken toe te passen zodat je planten compact blijven, tot een hoogte van ongeveer 40-60 cm.

Blue chesee auto

Schakel tijdens de bloei over op voedingsstoffen zoals bat guano en gefermenteerd vruchtensap om in de fosforbehoefte te voorzien. Rond week 8 zal een krachtige kazige geur de ruimte vullen. Gebruik koolstoffilters om de geur binnenshuis te beperken en planten zoals munt en basilicum voor geurbeheersing als je buiten kweekt. Bereid je voor op een oogst van tot wel 375g/m² binnen en 60-110g per plant buiten.

Daarna kun je je klaarmaken voor een explosie van smaken, waaronder kaas, aarde, fruit en peper, die samen een opbeurende high veroorzaken zodra de smaken vervagen.

Fast Eddy Automatic CBD

Als je een snelgroeiende soort zoekt die rijke, hartige smaken biedt, maak dan kennis met Fast Eddy Automatic CBD. Deze strain met een hoog CBD gehalte komt voort uit Cheese, Juanita la Lagrimosa en ruderalis. Na het planten van het zaad zul je versteld staan hoe deze soort in slechts 10-12 weken door haar volledige groeiproces heen schiet. Binnen de eerste week heb je al een zaailing van 5cm. Houd de luchtvochtigheid rond de 70% voor optimale groei. Rond week 3 zal de plant ongeveer 18cm hoog zijn; het is nu tijd om de top vast te binden om een gelijkmatig en productief bladerdak te bevorderen. De tekenen van voorbloei in week 4 markeren het begin van de bloeifase.

Fast eddy CBD

Tegen de tweede bloeiweek merk je jonge toppen vol witte stampers op, en tegen week 3 vult een onmiskenbare geur van kaas je kweekruimte. Begin twee weken voor de oogst met spoelen voor de zachtste ervaring. Zorg voor een droogruimte waar je tot 450g/m² van binnen gekweekte planten en 80-130g per plant buiten kwijt kunt.

Met een gelijke verhouding van THC en CBD, beide 9%, biedt Fast Eddy Automatic CBD een heldere en zwevende ervaring. Geniet van de heerlijke smaken van kaas, citrus en aardse tonen.

Fast Eddy Automatic CBD
Cheese x Juanita la Lagrimosa x Ruderalis
400 - 450 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 9%
Sativa 50% Indica 40% Ruderalis 10%
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
10-12 weken na ontkiemen
Helder, Rustgevend

Koop Fast Eddy Automatic CBD

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.